۱۳۹۲ تیر ۲۹, شنبه

MediaNews.ir

MediaNews.ir


مصوبه حمایت از ترافیک داخلی سایت‌ها و خدمات اینترنتی

Posted: 20 Jul 2013 06:37 AM PDT

مصوبه شورای‌ عالی فضای مجازی در مورد حمایت از ترافیک داخلی و ایجاد تمایز بین ترافیک داخلی با ترافیک سایت‌ها و خدمات اینترنتی میزبانی شده در خارج کشور ابلاغ شد.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران ، دبیر شورای عالی فضای مجازی مصوبه شورای‌عالی فضای مجازی در حمایت از ترافیک داخلی و ایجاد تمایز بین ترافیک داخلی با ترافیک سایتها و خدمات اینترنتی میزبانی شده در خارج کشور را ابلاغ کرد.

مرکز ملی فضای مجازی کشور

کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی، در جلسه مورخ 1 تیرماه 1392، در راستای تحقق سیاستهای مصوب و مأموریت تعیین شده در جلسه مورخ 7 بهمن 1391 شورایعالی فضای مجازی (ابلاغیه شماره 91534/01/ش مورخ 23 بهمن 1391)، در خصوص حمایت از ترافیک داخلی و ایجاد تمایز بین ترافیک داخلی با ترافیک سایتها و خدمات اینترنتی میزبانی شده در خارج کشور و براساس بندهای 2 و 6 شرح وظایف خود و همچنین پیرو ابلاغ «سیاستهای حاکم بر راه‌اندازی نقاط تبادل ترافیک داخلی (IXP) و ایجاد تمایز بین ترافیک داخلی از ترافیک سایتها و خدمات میزبانی شده در خارج کشور» (ابلاغیه شماره 91779/01/ش مورخ 22 اسفند 1391)، بند زیر را تصویب نمود که جهت اجرا ابلاغ می‌شود:

با رعایت ملاحظات امنیتی دستگاه‌های امنیتی کشور و مشروط بر اعمال مالکیت و مدیریت توسط نهادهای حاکمیتی، اجرای عملیات و بهره‌برداری از نقاط تبادل ترافیک (IXP) داخلی، به یکی از مجمـوعه‌های متقاضی که تاکنـون اعلام آمادگی کرده‌اند به موازات شرکت ارتباطات زیرساخت، از سوی مرکز ملی فضای مجازی تفویض شود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی ـ مهدی اخوان بهابادی

پرونده گران‌فروشی همراه اول بسته شد

Posted: 20 Jul 2013 06:37 AM PDT

با تعلل رگولاتوری در برخورد با گران‌فروشی آوای انتظار همراه اول، دیوان محاسبات پرونده گران‌فروشی ۱۰ ماهه را بست. پرونده مسئولان رگولاتوری به دلیل کوتاهی در وظیفه به دادسرای دیوان ارسال و همراه اول موظف به استرداد مبالغ دریافتی شد.

به گزارش فارس کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در تاریخ 5/6/1391 مصوبه‌ای داشت که براساس آن سقف تعرفه خرید هر آوای پیشواز با مدت اعتبار 30 روز 300 تومان تعیین شده است.

اما همراه اول هر آوای انتظار خود را با مدت اعتبار 30 روزه، 500 تومان ارائه می‌کند که برخلاف دستورالعمل رگولاتوری و بیشتر از سقف مصوب است.

در زمان مطرح شدن این موضوع مسئولان دولتی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و مدیران خصوصی همراه اول هر یک توجیهاتی برای خود داشتند. آنها برای تعیین تکلیف این موضوع منتظر یکدیگر بودند و این انتظار آن‌قدر طولانی شد که سرانجام با ورود دیوان محاسبات کشور، کار برای مسئولان رگولاتوری و مدیران همراه اول بسیار گران تمام شد.

رگولاتوری: تعرفه آوای انتظار 300 تومان است/ به همراه اول تذکر داده‌ایم

در آن زمان در پیگیری این موضوع، حسن رضوانی معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس گفته بود: براساس گزارش‌های رسیده به رگولاتوری همراه اول در فروش آوای انتظار به جای 300 تومان 500 تومان هزینه اخذ می‌‌کند که این اقدام تخلف است و رگولاتوری در نامه‌‌هایی این تخلف را به همراه اول تذکر داده است.

وی تاکید کرد: رگولاتوری به شدت پیگیر این موضوع است.

همراه اول: سقف تعرفه 300 تومانی با بندهای پروانه مخابرات مغایرات دارد

یکی از مسئولان همراه اول نیز در پاسخ علت این گران‌فروشی به فارس اعلام کرده بود: این اختلاف قیمت به این دلیل است که همراه اول فعلاً مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات در خصوص سقف تعرفه 300 تومانی آوای انتظار را اجرا نکرده است.

وی توضیح داد: علت این است که این مصوبه با یکی از بندهای پروانه شرکت‌ مخابرات ایران مغایرت دارد، از این رو اپراتور در حال مذاکره با رگولاتوری برای رفع این مغایرت است و تا زمان رفع مغایرت تعرفه آوای انتظار 500 تومان محاسبه خواهد شد.

دیوان محاسبات: تعرفه 500 تومانی آوای انتظار غیر قانونی است

در تعیین تکلیف گران‌فروشی همراه اول، مسئولان رگولاتوری در انتظار ارائه توضیح و مدرک از سوی همراه اول و مدیران همراه اول منتظر جواب رگولاتوری به توضیحات‌شان بودند و آنقدر منتظر ماندند که کاسه صبر دیوان محاسبات لبریز شد.

اگرچه صرف این میزان وقت و پیگیری کارها همراه با صبر و با فراغ بال برای فعالین حوزه ICT امر عجیب و تازه‌ای نیست، اما دیوان محاسبات کشور این تعلل را برنتافت و با ورود به موضوع تکلیف این گران فروشی را روشن کرد.

سرانجام در آخرین روز از هفته گذشته دیوان محاسبات کشور افزایش تعرفه آوای انتظار شرکت همراه اول از 300 به 500 تومان را غیر قانونی اعلام کرد.

ارجاع پرونده مسئولان رگولاتوری به دادسرای دیوان/ استرداد اضافه دریافت‌ همراه اول

در گزارش حسابرسان دیوان محاسبات تصریح شده اقدام شرکت همراه اول در افزایش تعرفه آوای پیشواز از مبلغ 3هزار ریال به 5 هزار ریال بر خلاف مصوبه 147 تاریخ 5 شهریورماه 1391 کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات است و این سازمان برخلاف وظایف ذاتی خود تخلف شرکت همراه اول را نادیده گرفته و در انجام وظایف خود کوتاهی کرده است.

به این ترتیب دیوان محاسبات ضمن اعلام این کوتاهی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تخلف مسئولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را به دادسرای دیوان محاسبات ارسال و تخلف شرکت همراه اول را برای رسیدگی و استرداد اضافه دریافتی از مشترکین همراه اول به تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارسال کرد.

پرویرایش‌ترین‌ مطالب ویکی‌پدیا معرفی شدند

Posted: 20 Jul 2013 06:37 AM PDT

محققان سه دانشگاه در بررسی دانشنامه ویکی‌پدیا به ۱۰ زبان مطالبی را که بیشترین ویرایش را از سوی کاربران داشته‌اند شناسایی کردند. حدس می‌زنید کدام مطلب در صدر این فهرست است؟

به گزارش همشهری آنلاین از تلگراف، محققان دانشگاه آکسفورد با همکاری تیمی از دانشگاه راتجرز و دانشگاه مرکزی اروپایی فهرستی از ۱۰ مطلب پرویرایش ویکی‌پدیا تهیه کردند. در دانشنامه ویکی‌پدیا کاربران اجازه ویرایش مطالب را دارند و یک سری سردبیر و ویراستار که از خود کاربران سایت هستند بر این ویرایش‌ها نظارت می‌کنند.

این فهرست به ترتیب زیر است:

جورج دبلیو بوش
آنارشیسم
حضرت محمد (ص)
کارمندان شرکت WWE (برگزار کننده مسابقات کشتی کچ)
گرمایش جهانی

ایالات متحده آمریکا، حضرت مسیح، رابطه بین نژاد و هوش از دیگر پرویرایش‌ترین مطالب ویکی پدیا است.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد موضوعات سیاسی و آشنایی با جنبش‌های سیاسی ۲۵ درصد، موضوعات جغرافیایی نظیر رژیم صهیونیستی، مصر و سوریه ۱۷ درصد و دین و مذهب ۱۵ درصد مطالب پرویرایش و داغ را تشکیل می‌دهند.

سایت کاوشگران روابط عمومی فعالیت رسمی خود را آغاز کرد

Posted: 20 Jul 2013 06:37 AM PDT

سایت اینترنتی کاوشگران روابط عمومی با اخذ مجوز رسمی، فعالیت خود را آغاز کرد.

محمد خجسته‌نیا مدیرمسئول و صاحب‌امتیاز سایت کاوشگران روابط عمومی در این باره به خبرنگار مهر گفت: سایت خبری تحلیلی کاوشگران روابط عمومی چند روز پیش مجوز رسمی فعالیت خود را از هیئت نظارت بر مطبوعات دریافت کرد و فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.

وی افزود: این سایت 3 سال است که فعالیت خود را آغاز کرده ولی به عنوان اولین سایت تخصصی حوزه ارتباطات و روابط عمومی، کار رسمی‌مان را از هفته پیش آغاز کردیم. ما پیش از این مجوز موقت فعالیت داشتیم که یک بار هم تمدید شد. با شروع اعطای مجوز فعالیت مجلات الکترونیک، ما هم این مجوز را از هیئت نظارت بر مطبوعات کسب کردیم و فعالیت رسمی را شروع کردیم. امسال که سال شروع فعالیت رسمی‌مان است، ساختار سایت را به کل تغییر دادیم.

مدیرکل روابط عمومی سابق مخابرات تهران ادامه داد: با تغییر ساختار سایت، سعی کردیم به سمت حرفه‌ای و بین‌المللی شدن برویم و شرایطی ایجاد کردیم که هم مطالب علمی حوزه روابط عمومی در سطح بین‌الملل بیشتر در سایت منتشر شود و هم اینکه به همراه ترجمه آثار منتخب روز دنیا، با انجمن‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، ارتباط برقرار کنیم.

خجسته‌نیا در پاسخ به سوال چگونگی انتشار ترجمه آثار در سایت کاوشگران روابط عمومی گفت:‌ درج ترجمه‌ها در این سایت، رایگان است. ما در بخش یادداشت، مقاله‌ها و قسمت بین‌المللی سایت، مطالب ترجمه زیادی درج می‌کنیم و سعی داریم مشکلی که در این حوزه وجود دارد، یعنی تاخیر در انتشار مطالب به روز و جدید دیگر کشورها در حوزه روابط عمومی را حل کنیم.

سایت خبری تحلیلی کاوشگران روابط عمومی، طی روزهای گذشته با عنوان رسمی «کاوشگران روابط عمومی» و در گروه مجلات الکترونیک، فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.

آسیب‌پذیری عینک‌های گوگل در برابر حملات وای.فای

Posted: 20 Jul 2013 05:37 AM PDT

گوگل موفق به رفع آسیب‌پذیری خطرناکی در سیستم امنیتی وای – فای عینک جنجالی خود شده و در عین حال یک شرکت امنیتی دیگر هم مشکل دیگری را در این محصول شناسایی کرده است.

به گزارش فارس به نقل از تک هایو، سمانتک اعلام کرده مشکلی که در عینک‌های دیجیتال گوگل شناسایی کرده ضعفی در شبکه های بی‌سیم است که سالهاست برطرف نشده باقی مانده است.

سمانتک عینک گوگل را در آزمایشگاه‌های خود بررسی کرده و توانسته آسیب یاد شده را شناسایی کند. در عین حال شرکت امنیتی لاک اوت هم حفره دیگری را در این عینک در هفته گذشته شناسایی کرد و در نتیجه گوگل وصله‌ای را برای رفع آن عرضه کرد.

حفره‌ای که سمانتک شناسایی کرده از سوی هکرها برای سوءاستفاده از شبکه‌های بی‌سیمی که قبلا توسط یک ابزار شناسایی و مورد استفاده قرار گرفته، قابل بهره برداری است. در واقع هکرها می‌توانند این شبکه‌ها را تحت کنترل گرفته و ترافیک رمزگذاری نشده میان عینک گوگل و سرور را مشاهده و دستکاری کنند.

این مشکل نه تنها برای عینک گوگل بلکه برای هر وسیله‌ای اعم از گوشی همراه یا لپ تاپ ها ممکن است رخ دهد. گوگل هنوز در این مورد واکنشی از خود نشان نداده است. محققان امنیتی از این بیم دارند که با عرضه عینک‌های گوگل موج جدیدی از حملات هکری به محصولات و شبکه های بی‌سیم آغاز شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر