۱۳۹۱ خرداد ۲۹, دوشنبه

معضلی به نام شهریه دانشگاه آزاد

بازداشت ۲۰ متهم ترور  دانشمندان هسته​ای

 

خبر آنلاین :  وزیر اطلاعات از دستگیری 20 نفر از عوامل مرتبط با ترور شهدای هسته ای ایران خبر داد و اعلام کرد در مورد مکان و مناطق بازداشت متهمان نیز در آینده اطلاع رسانی خواهد شد.

حیدر مصلحی که پیش از این خبر از دستگیری عوامل ترور شهدای هسته ای داده بود، درباره دلیل عدم اطلاعات بیشر از این دستگیری ها و تاخیر در اعلام آنها گفت: وقتی متهمی بازداشت می‌شود، همیشه فقط خودش هدف دستگیری نیست و در بسیاری موارد از طریق او می‌خواهیم بقیه مرتبطین وی راپیدا کنیم. از طرف دیگر در بسیاری از موارد می‌خواهیم تا مدتی که ما نیاز داریم و عملی باشد، ارتباط قبلی متهمین با همدستانشان، یا با شبکه مورد نظر یا با سرویس اطلاعاتی حریف را ادامه دهیم. به اصطلاح اطلاعاتی، فرد را سفید نگه می‌داریم؛ و به جمع آوری اطلاعات از حریف ادامه می‌دهیم یا اطلاعات فریب به خورد حریف می‌دهیم.

گزیده سخنان وی را در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید:

· دستگیر شدگان با شبکه تروریستی مرتبط با رژیم جعلی اسرائیل که فروردین ماه خبر کشف آنها در حالی که آماده انجام عملیات خرابکارانه بوده اند منتشر شده بود؛ مرتبط بودند اما به معنای تماس مستقیم این دو شبکه با همدیگر آن هم در داخل کشور نیست و ما ارتباط مستقیم آنها را کشف نکردیم.

· علت کشیده شدن جمع‌آوری‌های اطلاعاتی ما به خارج آن است که اسرائیلی‌ها در اقدامات تروریستی گذشته مطلقا تنها نبوده‌اند. اسرائیلی‌ها فقط نقش یک نقاب را ایفا کرده‌اند و آنها از اطلاعات و امکانات و آموزش و ارتباط دو سرویس CIA و MI6 در چند عملیات گذشته بهره برده‌اند.

· علاوه بر برخورداری رژیم صهیونیستی از چنان حمایت‌هایی، آن رژیم حداکثر استفاده ممکن را از خاک و تسهیلات چندین کشور در این قبیل عملیات می‌نماید. در همین کشفیات مربوط به دو شبکه اخیر ملاحظه شد که رژیم اشغالگر قدس از خاک یک اقلیم مجاور خاک ما حداکثر بهره‌برداری را نموده است، حتی در آنجا پایگاه آموزش تروریستی و پادگان نظامی در اختیار دارند. ستاد عملیاتی مشترک آمریکا، انگلستان و رژیم اشغالگر قدس در همانجا مستقر است ‌وعلیه کشور ما سناریوهایی را طراحی و اجرا می‌کند.

 

معضلی به نام شهریه دانشگاه آزاد

 

دانشگاه آزاد اسلامی از بدو تأسیس تا کنون مورد مناقشه بوده است، روزی بر سر تعیین رییس این دانشگاه و روزی بر سر فروش سؤالات این دانشگاه. اما این نکته امروزه برای همگان روشن شده است که هر کسی برای پیروزی در انتخابات، خیال تصدی گری سمتی و ...  را دارد وعده‌هایی در مورد این دانشگاه می‌دهد و بعد از رسیدن و یا نرسیدن به آن پست و مقام آن وعده‌ها فراموش می‌شود. بیشتر این وعده‌ها در مورد شهریه های این دانشگاه است. آخرین وعده را فرهاد دانشجو داد و تاکنون به آن عمل نکرد. او در مصاحبه های مکرر از کاهش ۲۰ درصدی شهریه های این دانشگاه خبر داده بود.

شهریه های نجومی این دانشگاه امروزه معضلی برای دانشجویان شده است، هزینه بالای شهریه های این دانشگاه باعث شده برخی نمایندگان مجلس و علما نسبت به بالا بودن این شهریه‌ها اعتراضاتی داشته باشند. چندی پیش آیت الله مکارم شیرازی در دیداری که با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی داشته، نسبت به شهریه های بالا اعتراض کرده و خواهان کم کردن هزینه شهریه این دانشگاه شده است. برخی نمایندگان مجلس هشتم نسبت به افزایش بی رویه شهریه‌ها و محرومیت برخی افراد از تحصیل به بهانه بالا بودن شهریه‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند. زهره الهیان، عضو کمسیون امنیت داخلی مجلس هشتم از جمله این افراد است که کاهش شهریه دانشگاه آزاد را از مطالبات دانشجویان و نمایندگان دانسته و گفته بود : رئیس جدید باید کاهش شهریه دانشجویان و قرار داد کارمندان و هیأت علمی دانشگاه آزاد را که سال‌ها با دیکتاتوری اداره می‌شد ساماندهی کرده و یک تحول بنیادین با مدیران جدید انقلابی در آن ایجاد کند.

اما چیزی که در این دانشگاه همواره مغفول مانده گردش مالی عظیم آن است، به راستی گردش مالی این دانشگاه چگونه است و ورودی و خروجی مالی قسمت‌های مختلف این دانشگاه چگونه انجام می‌گیرد. چرا تا به حال هیچ مسئولی از دانشگاه در مورد هزینه‌ها و منابع مالی این دانشگاه به طور شفاف به افکار عمومی پاسخ نداده، مگر نه اینکه تمام چرخه مالی این دانشگاه توسط دانشجویان و خانواده های آن‌ها تأمین می‌شود پس چرا آن‌ها را در جریان هزینه‌ی این پول‌ها قرار نمی‌دهند.

رئیس جدید دانشگاه آزاد نیز در اوایل تصدی این پست، هر روز مصاحبه ای انجام می‌داد و از کاهش شهریه‌ها خبر می‌داد ولی اکنون موضوع کاهش شهریه ها گویی از فهرست کارهای رئیس جدید خارج شده و  گویا پیگیری نمی‌شود.

جدول زیر ميزان شهريه ثابت و متغير دانشجويان جديدالورود در سال تحصيلي ۹۱ -۹۰ به صورت علی‌الحساب نشان می‌دهد.

 

 

رشته تحصيلي

شهريه ثابت(ريال)

كارشناسي پرستاري

۲،۰۱۷،۸۰۰

كارداني بهداشت خانواده

۲،۲۵۲،۳۰۰

پزشكي (دكتري حرفه اي)

۱۷،۵۵۸،۴۰۰

كارشناسي تربيت بدني و علوم ورزشي و تمامي گرایش‌های آن

۴،۷۸۳،۶۰۰

تمامي رشته‌های فيزيك و گرایش‌های آنزيست شناسی مديريت جهانگردی

۳،۳۱۸،۲۰۰

تمامي گرایش‌های معماری شيمی مهندسي پزشكی شهرسازی فناوري اطلاعات

۴،۶۳۸،۶۰۰

تمامي رشته هاي كارشناسي هنر-فرش-مرمت بناهاي تاريخی طراحي پارچه و بافت پارچه و مامايي

۴،۷۳۵،۱۰۰

كارشناسي الهيات و معارف اسلاميفقه و مباني حقوق، فلسفه و حكمت اسلامی (کارشناسي جغرافيا تمامي گرایش‌ها)
(ژئوموروفوژي گردشگري و منطق‌های طبيعي، انساني) كارشناسي زبان و ادبيات فارسی دبيري زبان و ادبيات فارسي
كارشناسي حقوق كارشناسي تاريخ كارشناسي زبان انگليسی مديريت صنعتي

۲،۲۳۸،۷۰۰

كارشناسي مهندسي كامپيوتر (سخت افزار، نرم افزار، علوم كامپيوتر) مهندسي برق كنترل (قدرت، الكترونيك).
مخابرات مهندسي مكانيک مهندسي صنايع مهندسي عمران مهندسي موادصنعتي، استخراجی (هوافضا)
منابع طبيعی رباتيك

۳،۹۴۶،۵۰۰

* نکته قابل ذکر اینکه، این هزینه‌ها با شهریه نظری و علمی هر ترم جمع می‌شود و آنگاه شاهد هزینه های نجومی می شویم .

البته مسئولان واحد های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی، به هر ترفندی متوسل می‌شوند که هزینه اضافی از دانشجویان اخذ کنند. یکی از این هزینه‌ها، هزینه حق سرویس است که از تمامی دانشجویان (چه دانشجویانی که از سرویس ایاب و ذهاب استفاده می‌کنند و چه کسانی که از این سرویس‌ها استفاده نمی‌کنند) است. به نمونه زیر توجه کنید. عکس زیر فرمول پرداخت شهریه دانشجویان "دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه" را نشان می‌دهد. این دانشگاه با دارا بودن بیش از ۹۰۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف، هر ترم مبلغ ۸۰۰۰۰ ریال بابت هزینه سرویس اخذ می‌کند، که با یک ساده متوجه می‌شویم که این دانشگاه هر ترم مبلغ ۷۲۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال از دانشجویان اخذ می‌کند. با توجه به کوچک بودن شهرستان و به تناسب آن هزینه کم برای سوخت و ... این سرویس‌ها آیا اخذ این هزینه‌ها قابل توجیه است؟ نکته مهم‌تر اینکه دانشجویی که از سرویس ایاب و ذهاب استفاده نمی‌کند چرا باید این هزینه‌ها را پرداخت کند؟

 

 

نمونه دوم، عکس صفحه وضعیت شهریه یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد است. این دانشگاه نیز با دارا بودن حداقل ۴۰۰۰ دانشجو، هر ترم مبلغ ۲۳۰۰۰۰ ریال از دانشجویان اخذ می‌کند که هزینه اخذ شده توسط برای سرویس ایاب و ذهاب دانشگاه مبلغ ۹۲۰۰۰۰۰۰۰ میلیون ریال می‌شود. نکته قابل تأمل در این دو دانشگاه نیز کیفیت بد و پایین سرویس‌های ایاب و ذهاب است به طوری که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه، همواره سرویس‌ها (به علت کمبود اتوبوس) ظرفیتی بسیار بیشتر از ظرفیت مجاز خود حمل می‌کنند.

 

 

هزینه های اضافی و انجام کارهای غیر ضروری در واحد های دانشگاه به قدری زیاد است که چندی پیش و در هنگام ریاست جاسبی بر دانشگاه آزاد، به همه واحدها نسبت به خرج‌های بی مورد هشدار داده شده بود و حتی خرید لوازم را نیز منوط به موافقت سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی کرده بود. امید آنکه مسئولان در وهله اول هزینه های اضافی دانشگاه آزاد اسلامی را حذف و فکری برای شهریه های بالای دانشگاه آزاد اسلامی بکنند.

 



--




به جذابترین گروه اینترنتی (گروپ اهل ایران) ملحق شوید
روش1
کسانی که جی میل دارندgmail
یک ایمیل خالی به ادرس زیر بفرستید و منتطر ایمیل برگشتی باشید. به محض دریافت ایمیل را پاسخ دهید یعنی کافی است ریپلای کنید
ahleiran20+subscribe@googlegroups.com
روش2
کسانی که ایمیل یاهو دارند
ابتدا بر روي لينك مقابل كليك كرده
http://groups.yahoo.com/group/balatarin-goroups/join/
سپس ممكن است از شما Id و Password ياهوي شما را ببپرسد آنرا وارد كنيد و سپس Sign In را بزنيد.
بعد مطابق این تصویر عمل کنید


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر