رژیم لاغری اتکینز توسط دکتر رابرت اتکینز اختراع شد. دکتر اتکینز یک پزشک متخصص قلب بود. (١٩٣٠ ـ ٢٠٠٣) شهرت او هم بیشتر به خاطر رژیم لاغری موفقش در ٤٠ سال گذشته است. او اولین بار این رژیم را برای کم کردن وزن خودش استفاده کرد و بعد در سال١٩٧٢ اولین کتابش به نام انقلاب رژیم اتکینز را منتشر کرد و در طی سالهای ١٩٧٢ تا ٢٠٠٣ سیزده کتاب منتشر کرد که هر بار این کتابها با کمی تغییرات به چاپ مجدد رسیدهاند و در واقع ایرادهای کار از بین رفته است.
دکتر اتکینز معتقد است که استفاده زیاد از قندها و نشاستهها باعث چاقی و دیابت و مشکلات مربوط به آنهاست. با مصرف زیاد این مواد لوزالمعده محبور به ترشح بیشتر و بیشتر هورمون انسولین میشود که این خود اولین عامل بروز مشکل سوخت و ساز مواد در بدن است.
این رژیم دارای ٤ مرحله است که مهمترین و سختترین آن دو هفته اول که معروف به فاز القایی است میباشد.
فاز ۱: القایی
در این فاز با محدود کردن کربوهیدراتها به میزان ماکزیمم ٢٠ گرم در روز بدن مجبور به سوزاندن چربیها میشود و به این حالت در اصطلاح "کتوز" میگویند در بسیاری کشورها میشود با خرید تست کتوز و انجام آزمایش آن در خانه به راحتی پی برد تا بدن به مرحله کتوز رسیده یا نه. این فاز ٢ هفته طول میکشد. سرعت کم کردن وزن در این فاز به شرط رعایت همه جانبه بسیار بالاست. تقریبا بین ٥ تا ٧ کیلو در این ٢ هفته کم میشود.
مهمترین مواردی که باید در این مرحله به آنها توجه کرد:
١) مصرف حداکثر ٢٠ گرم کربوهیدرات در روز که آن هم باید از سبزیجات به خصوصی تامین شود و همه سبزیجات در فاز ١ قابل استفاده نیستند. مصرف چربی و پروتئین هیچ محدودیتی نداره.
٢) مصرف الکل، چای و قهوه ممنوع است مگر چای و قهوه بدون کافئین و یا چای گیاهی مثل رازیانه و بابونه.
٣) مصرف مواد دارای کربوهیدرات بالا به کل ممنوع است از جمله برنج، نان، غلات و شیرینیها.
٤) نوشیدن فراوان آب (حداقل ٢ لیتر در روز)
٥) مصرف مکملها مثل مولتی ویتامین و به خصوص ویتامینهای گروه B.
فاز ٢: ادامه از دست دادن وزن
هدف این مرحله که بلافاصله بعد از فاز ١ شروع میشود افزودن تدریجی کربوهیدرات به میزان ٥ گرم در روز است و این کار تا زمانی که وزن کم میکنید ادامه دارد.
١) این فاز تقریبا مثل فاز ١ است ولی میتوان ٥ گرم در روز کربوهیدرات را افزایش داد.
٢) هدف این مرحله نزدیک شدن تدریجی به وزن هدف است.
٣) مکملها و نوشیدن فراوان آب فراموش نشود.
٤) اگر در این مرحله وزن استپ کرد میتوان برای مدت چند روز دو باره به فاز ١ و القایی برگشت.
فاز ٣: آمادگی برای تثبیت وزن
١) مثل فاز ٢ ولی میزان کربوهیدرات باز هم افزایش پیدا میکند.
٢) اضافه کردن کربوهیدرات را تا زمانی که وزن در حال کاهش هست ادامه میدهید.
فاز ٤: تثبیت وزن برای همه عمر
هدف از این مرحله تثبیت وزن و مصرف کربوهیدراتهای خوب است و مصرف قندها همچنان ممنوع است.
مواد غذایی مجاز در مراحل مختلف رژیم اتکینز:
فاز ۱: خیار، کاهو، زیتون، جعفری، رازیانه، تربچه، فلفل، قارچ، کرفس، شوید، رزماری، ریحان، یونجه؛ تمام گوشتهای قرمز و سفید، روغن، کره، تخم مرغ و پنیر (تا ١٥٠ گرم).
فاز ٢: گوجه فرنگی، اسفناج، کلم، کلم براکلی، تره فرنگی، پیاز، بادمجان، کدو، توت فرنگی، تمشک، بادام، فندق، تخمه آفتابگردان.
فاز ٣: دیگه به انتخاب خودتان میوه و سبزیجات را وارد تغذیه روزانه کنید.
فاز ٤: در این مرحله خوردن نان سبوسدار و سیب زمینی هم آزاد است و کلا فازی است که شما خودتان باید با دوری از شیرینیجات و کربوهیدراتهای ساده مثل برنج سفید و نان سفید به ثابت ماندن وزنتان برای یک عمر کمک کنید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر