وبگاه انقلاب اسلامی به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی ابوالحسن بنیصدر نخستین رییس جمهور ایران اخیرا پس از آنکه میرحسین موسوی تهدید به فاش کردن علت استعفای خود در سال 67 کرده بود اقدام به انتشار مجدد نامه خیلی محرمانه استعفای مهندس میرحسین موسوی نخست وزیر وقت کرده است. لازم به یادآوری است که نامه آقای موسوی به آقای خامنه ای در مهر ماه سال ۱۳۶۷ (اکتبر ۱۹۸۸ در روزنامه انقلاب اسلامی در هجرت)در نشریه انقلاب اسلامی چاپ شده است.(این شماره نشریه پیوست شده است).
متن این نامه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
مقام محترم ریاست جمهوری
برای آنکه دشمنان اسلام و کشور نتوانند سوء استفاده نمایند، اینجانب در استعفانامه خود که برای رسانهها نیز ارسال گردیده است، دلایل را ذکر نکردم. با این نیت که ذکر آنها انشالله در آینده برای کشورمان و دولتهای بعدی مفید باشد، بصورت خیلی خلاصه به بیان آنها میپردازم:
۱ ـ مسلوب الختیار شدن دولت در سیاست خارجی. امروز امور افغانستان و عراق و لبنان در دست جنابعالی است. نامههائی به عنوان کشورهای مختلف نوشته میشود بیآنکه دولت از آنها خبری داشته باشد. (اینجانب به عنوان نخست وزیر از این نامه ها جز در موارد استثنائی و آنهم بطور اتفاقی بیخبرم).
نخست وزیر ژاپن برای ریاست محترم مجلس و ریاست محترم مجلس برای نخست وزیر ژاپن نامه مینویسد و اینجانب در یک مراسم عمومی و مردمی از این ماجرا و متن نامه با خبر میشود.
آقای لاریجانی در جایی میگوید از پنج کانال با آمریکا تماس گرفته میشود و بنده بعنوان رئیس هیئت وزیران از این کانالها اطلاعی ندارم.
همه جا صحبت از سیاستهای خارجی دولت جمهوری اسلامی است. بدون آنکه دولت از این سیاستها که در همه جای کشور و جهان بیان میشود، خبر داشته باشد.
۲ ـ عملیات برون مرزی که بدون اطلاع و دستور دولت صورت میگیرد. شما بهتر میدانید که تاکنون فاجعه آفرینی و اثر نامطلوب آنها برای کشور چقدر بوده است. بعد از آنکه هواپیمایی ربوده میشود، از آن باخبر میشویم. وقتی مسلسلی در یکی از خیابانهای لبنان گشوده میشود و صدای آن در همه جا میپیچد، متوجه قضیه میشویم. پس از کشف مواد منفجره از حجاج ما در جده، اینجانب از این امر آگاه میشوم. متاسفانه و علیرغم همه ضرر و زیانی که این حرکت متوجه کشور کرده است، هنوز نظیر این عملیات میتواند هر لحظه و هر ساعت بنام دولت صورت گیرد.
۳ ـ تجزیه سازمان برنامه و بودجه از نخست وزیری که به دلایل سیاسی صورت گرفت، از همان اول ضایعه آفرین بوده و ادامه آن در شرایط نوسازی کشور فاجعه بار خواهد بود. متاسفانه این مشکل و مشکل وزرای مشاور، علیرغم طرح در شورای تشخیص مصلحت، به تاخیر افکنده شده و حل نگردیده است هر چند که به هرحال حق شورای تشخیص مصلحت است و اینجانب انتظاری در این خصوص ندارم.
۴ ـ تجزیه اقتدار مشروع و قانونی دولت و مسئولیت دولت و وزرا توسط شوراهای گوناگون.
۵ ـ عدم قدرت اینجانب به پاسخگویی در مقابل اعضا هیات دولت و نمایندگان محترم مجلس در مورد کارهائی که بدون اطلاع دولت، ولی بنام دولت، صورت میگیرد.
۶ ـ در خاتمه لازم میدانم بار دیگر یادآور شوم که این استعفا، العیاذ بالله، بمعنای قهر اینجانب از نظام و دولت جمهوری اسلامی و مسئولین انقلابی آن نیست که اگر هم بود، با توجه به عظمت انقلاب و ناچیزی اینجانب، یقینا نمیتوانست هیچ تاثیری در روند رشد و توسعه انقلاب اسلامی داشته باشد. این استعفا دلیل ناتوانی اینجانب برای کار بهدلیل همین ناتوانی است و درست بدلیل همین ناتوانی است که اینجانب مسئولیت را از خود ساقط میبینم.
میرحسین موسوی
۱۴ شهریور ۱۳۶۷
علت انتشار مجدد نامه:
آقای بنی صدر در مصاحبه دو روز پیش با بخش فارسی رادیو فردا به این نامه اشاره کرد و بعد از آن به درخواست هموطنان داخل کشور برای آگاهی از مفاد این نامه بار دیگر آنرا منتشر کردند.
ایشان می گوید که در باب استعفایش سخنها دارد که بگوید که وقتی نخست وزیر بوده استعفا هم داده و این استعفا را آقای خمینی نپذیرفته. در واقع در همان زمان نامه ی ایشان در خارج کشور انتشار پیدا کرد و این مردم داخل کشور هستند که اطلاع ندارند و معلوم شد به اینکه ایشان می گوید یک ارتباطاتی با آمریکا وجود دارد. آن طور که یادم است مثل اینکه گفته بود 5 کانال از 5 مجرا با آمریکا ارتباط برقرار است و ایشان که نخست وزیر است از هیچ کدام خبر ندارد. از ماجرای ایران گیت و آن افتضاح.
خوب ایران گیت را هم می دانید ربط مستقیم داشته با جنگی که 8 سال ادامه یافت و وزیر دفاع انگلستان(آلن کلارک) در زمان خانم تاچر درباره آن گفت:
این جنگ در سود انگلستان و غرب بود و اسباب ایجاد و ادامه اش را فراهم کرده اند.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
توضیح درباره این بخش نامه
آقای لاریجانی در جایی میگوید از پنج کانال با آمریکا تماس گرفته میشود و بنده بعنوان رئیس هیئت وزیران از این کانالها اطلاعی ندارم.
این دو موضوع در غرب سالها است که تحقیق می شود و حتی وزیر دفاع انگلستان آلن کلارک بخاطر فروش مخفیانه اسلحه به ایران در دادگاه محاکمه شد. اکتبر سورپرایز که نتیجه آن :
ادامه جنگ+بسته شدن حسابهای ایران در غرب به علت گروگانگیری+کودتای خرداد 1360+روی کار آوردن ریگان
بود نیز سالها است توسط روبرت پاری افشا می گردد ولی از جمع ایرانیان فقط ابوالحسن بنی صدر است که 30 سال در افشای این خیانتها که باعث تباه شدن نسلی در جنگ و وارد شدن 1000 میلیارد دلار به ایران شد می کوشد. به کتابهای زیر برای مطالعه این تحقیقها بکوشید:
حيله يا خيانت سر اكتبر سورپرايز
گروگانگيري
تحقيقها و يافته های جديد پيرامون «اکتبر سورپرايز» و «ايران گيت» ترجمه ابوالحسن بنی صدر
کلیه کتابهای ایشان در آدرس زیر است:
http://mediafire.com/banisadr
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
استعفانامه موسوی احتمالا از دفتر خمینی لو رفته است / گفتگوی دیشب دویچه وله با ابوالحسن بنی صدر
سند محرمانهای از سوی ابوالحسن بنیصدر منتشر شده که در آن میرحسین موسوی شش دلیل برای استعفا از مقام نخست وزیری مطرح کرده است. ابوالحسن بنیصدر درباره اینکه این سند چه طور به دست او رسیده و محتوای این سند توضیح میدهد.
دویچه وله: آقای بنیصدر این سند چطور به دست شما رسید؟
ابوالحسن بنیصدر: اولاً این سند در سال شصت و هفت در ایران منتشر نشد، در خارج از ایران منتشر شد. این که چگونه به دست ما رسید، آن زمان هم بر ما معلوم نبود. ما حدس زدیم که این سند را دفتر آقای خمینی لو داده است. به علت اینکه این شش دلیل را گردن متصدیانی که طرف صحبت آقای موسوی هستند در این نامه بیندازد. حالا یا در آنجا کسی بوده که با ما روی موافق داشته و این نامه را به خارج از کشور و به دست ما رسانده، یا احمد خمینی مصلحت دیده که از طریق انتشار این نامه در خارج از کشور تسویهحسابی با این آقایان بکند و این آقایان را سر جایشان بنشاند.
دویچه وله: تحلیل شما از استعفانامه آقای موسوی از مقام نخستوزیری چیست؟
آقای موسوی در آن زمان به آن شرایط اعتراض کرده است. به پیامدهایی که این شیوه اداره کشور داشته است اعتراض کرده است. شما یک هیات وزیران و نخستوزیر را تصور کنید که مشغول تدارک نیازهای جنگ هستند و از اینکه جنگ چگونه جریان دارد اطلاعی ندارند. در واقع این نامه بسیار بسیار گویاست. نه تنها گویای وضعیت آن روز ایران است، بلکه گویای وضعیت امروز ایران است. همین الان هم وضعیت همین طور است، همین الان هم کارهایی انجام میشود که آقای رئیس جمهور اطلاع ندارد. کارهایی رئیسجمهور انجام میدهد که وزرا از آن اطلاع ندارند. کارهایی هست که آقای رئیس مجلس انجام میدهد و این یکی خبر ندارد. آن یکی کاری میکند و این یکی از آن خبر ندارد. این حالت هرج و مرج در رژیم ایران یک حالت عمومی است.
مثلا آقای محسن رضایی، فرمانده سپاه پاسداران در زمان جنگ، صورتحساب میفرستاده برای حکومت که این مقدار پول بدهید چون ما این قدر اسلحه خریدهایم. حکومت هم حق نداشته رسیدگی کند ببیند اصلا اسلحهای خریده یا نخریده است. به این ترتیب بود که صد میلیارد دلار گم شد. آقای مهندس سحابی در آن زمان محاسبه کرده بودند، در دوران هشت سالهی جنگ صد میلیارد گم شده است. بعدا در مجلس به صحبت او رسیدگی کردند و گفتند صد و پنج میلیارد گم شده است. گمشده یعنی چه؟ یعنی هزینههایی بوده که انجام میگرفته اما حکومت از آنها اطلاع نداشته است.
دویچه وله: درباره دلایلی که میرحسین موسوی در این استعفانامه مطرح کرده چه فکر میکنید؟
اگر به دلایل استعفای میرحسین موسوی در این استعفانامه نگاه کنید، میبینید که یکیاش، رابطه با آمریکا از پنج کانال مختلف است. ارتباط با آمریکایی که گویا شیطان بزرگ است، آن هم نه از یک مجرا بلکه از پنج مجرا. بنابراین رژیمی که سی سال است آمریکا را در سیاست داخلی و خارجی شیطان بزرگ میداند، از پنج مجرا با همین شیطان بزرگ ارتباط وجود دارد و آقای نخستوزیر در جریان ماجرا نیست. دلیل دوم ترور است. این که ترور، امری دولتی شده بود. نه از جنس تروری که گروههای خودسر انجام میدهند. بنا بر این نامه، در دولت، ترور سازمان یافته وجود داشته، منتهی دولتی که نخستوزیر آن از این اتفاقات خبر ندارد.
نخستوزیر و وزیران از مهمترین مسائل همچون جنگ، سیاست خارجی، تروریسم، حتی بودجه و سیاست بانکی بیاطلاع بودهاند. مثلاً در این نامه آمده است، رئیس مجلس با نخستوزیر ژاپن نامهنگاری و روابط دیپلماتیک برقرار میکرده در حالی که حکومت از آن خبر نداشته است. هیات مکفارلین به ایران آمده، نخست وزیر از آن خبر ندارد.
دویچه وله: فکر میکنید دلایل این هرج و مرج چیست؟
یک مقامی صاحب اختیارات مطلقه است در حالی که این اختیارات مطلقه را هر عضو این رژیم هم میتواند بهکار ببرد و بهکار هم میبرد و هرج و مرج بهوجود میآید. یکی از بزرگترین دلایل نادرستی ولایت مطلقه فقیه همین است. اینکه اختیاری مطلق است که خود آقای فقیه نمیتواند آن را بهکار ببرد، برای این که امکانش را ندارد و در این دولتی که الان حدود پنج میلیون کارمند دارد، هرکدام از اینها میتوانند این اختیارات ولایت مطلقه را بهکار ببرند.
این حالت هرج و مرج، ویژگی همهاستبدادها است اما نه به این شدت. در زمان شاه هم کارهای بسیاری بود که شاه انجام میداد، وزیر خارجه اطلاع نداشت. یا افراد زیردست او انجام میدادند، خود شاه اطلاع پیدا نمیکرد. این مسائل پیش میآید. خاصیت استبداد همین است اما این اندازه از هرج و مرج خیلی خیلی کمیاب است و این از ماهیت ولایت مطلقه فقیه ناشی میشود.
مصاحبهگر: حسین کرمانی
تحریریه: بهمن مهرداد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر