۱۳۸۹ تیر ۱۳, یکشنبه

MediaNews.ir

MediaNews.ir


جاسوسی آنلاین به کمک تصاویر دیجیتال

Posted: 04 Jul 2010 01:27 PM PDT

خبرآنلاین، محبوبه عمیدی - جوهر نامرئی، پول‌های دفن‌شده و استفاده از فرستنده رادیویی، همگی نشان از آن دارند که حلقه جاسوسی دستگیر شده توسط وزارت دادگستری ایالات متحده باید آموخته‌هایی از شوروی سابق داشته باشد. تنها یک استثنای تازه وجود دارد که گروه را از بحث جاسوسی کلاسیک متمایز می‌کند: فضای رد‌و‌بدل شدن اطلاعات محرمانه، فضای مجازی بوده است.

در واقع این گروه برای ارسال پیام‌های محرمانه از تکنیک قدیمی پنهان‌نگاری و تهیه عکس‌های کد‌شده استفاده ‌کرده و آنها را در وب‌سایت‌های عمومی به اشتراک می‌گذاشته است. نیوساینتیست از چت هاسمر، محقق ارشد شرکت کنترل محتوای دیجیتال وتستون‌تکنولوژی دعوت کرده تا در این مورد بیشتر صحبت کند.

پنهان‌نگاری دیجیتالی چیست؟

پنهان‌نگاری دیجیتالی پنهان کردن پیام‌ها میان پیکسلهای تشکیل‌دهنده یک تصویر یا اعمال تغییراتی غیرقابل شنیدن در فایل‌های صوتی است. به این وسیله می‌شود یک کانال مخفی ارتباطی ایجاد کرد که راه یافتن افراد دیگر به آن چندان ساده نیست. در اولین پنهان‌نگاری‌ها پیام‌ها روی پوست سر پیام‌آور نوشته می‌شدند تا با تراشیدن موهای سر قابل‌رؤیت شوند.

از دهه 1980/1360 تاکنون فناوری اطلاعات پنهان‌نگاری را به مراتب ساده‌تر کرده است. از سرویس‌های ارسال صدا روی شبکه گرفته تا سیستمهای ضبط دیجیتال اطلاعات همگی راه را برای پنهان‌نگاری هموار‌تر کرده‌اند و صدها برنامه وجود دارند که می‌توانند پیغام‌های دیجیتال را کد کنند یا با شکستن رمز‌ها پیام را بخوانند.

این گروه چه استفاده‌ای از فناوری اطلاعات کرده است؟

تاکنون بیش از 100 پیام که در تصاویر دیجیتال توسط این گروه پنهان شده بودند، بازیابی شده اند. افراد دیگر گروه با دانلود عکس‌ها و استفاده از نرم‌افزارهای مرتبط می‌توانستند پیام‌ها را بخوانند.

روزانه هزاران تصویر روی فضای وب آپلود می‌شوند و این رد‌گیری مسیر ارسال عکس‌ها را بسیار‌دشوار می‌کند. علاوه بر این بسیاری از افراد ممکن است از عکس‌های پنهان‌نگاری شده در روز بازدید کنند اما تنها تعداد بسیار‌معدودی هستند که در ارتباط با گروه‌های جاسوسی امکان خواندن متن پنهان‌شده را خواهند داشت.

پنهان‌نگاری دیجیتالی چقدر محبوب است؟

واقعیت اینست که نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم کشف چندین شبکه جاسوسی استفاده از این روش را متوقف کند. علاوه بر این حجم بالایی از نرم‌افزارهایی که امکان خواندن این پیام‌های محرمانه را به افراد می‌دهند یا قابلیت پنهان‌نگاری تصاویر را دارند به رایگان در اختیار کاربران وب هستند.

غیر از گروه‌های جاسوسی چه کسی ممکن است از این نرم‌افزارها استفاده کند؟
بعضی از کارمندان ممکن است از این روش برای درز اطلاعات شرکت‌ها به بیرون استفاده کنند یا افرادی بخواهند تصاویر غیر‌قانونی را به این روش در رایانه‌ نگهداری کنند. به دلیل همین نگرانی‌ها بسیاری از شرکت‌های عمومی و خصوصی به یادگیری نحوه شناسایی این پیام‌ها رو آورده‌اند.».

چگونه می‌شود این پیام‌ها راشناسایی کرد؟

بعضی از کارآگاهان برای بررسی فضای وب از نرم‌افزارهایی استفاده می‌کنند که می‌توانند تصاویر تغییر‌ماهیت‌یافته را شناسایی کنند. گروه دیگری هدفمندتر عمل می‌کنند و با تمرکز روی اطلاعات رد‌و‌بدل شده توسط فرد مظنون به بررسی تغییرات اعمال شده در هر یک می‌پردازند.

راه‌هایی برای پنهان‌نگاری بهتر وجود دارند؟

دسترسی به تصویر اولیه کشف پنهان‌نگاری را ساده‌تر می‌کند به همین دلیل یکی از این راه‌ها استفاده از عکس‌هایی است که در شبکه موجود نباشند. عکس‌هایی با طیف رنگی وسیع و حجم اندکی از سایه‌های یکسان نیز در اولویت هستند. این تغییر رنگ مداوم کشف پیام را دشوارتر می‌کند و در نهایت عکس‌هایی با ابعاد متوسط بهترین تصاویر برای پنهان‌نگاری هستند.

آینده پنهان‌نگاری دیجیتال را چگونه ارزیابی می‌کنی؟

تا زمانی که گروه‌های جاسوسی یا مجرمان اینترنتی وجود داشته باشند، پنهان‌نگاری دیجیتال هم در کنار سایر روش‌های تازه و قدیمی اختفای اطلاعات مورد توجه است. فکر می‌کنم در آینده باید انتظار پنهان‌نگاری اطلاعات در فیلم‌ها را هم توسط این افراد داشته باشیم.

فضای مجازی و جنگ نرم در گفت‌وگو با سعیدرضا عاملی

Posted: 04 Jul 2010 01:27 PM PDT

خبرگزاری فارس، مقداد ذکی‌زاده - رئیس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: دوره سوم استعمار، استعمار مجازی است و این استعماری است که امروز 90 درصد اطلاعات دنیا را در دست گرفته است.

سعید رضا عاملی دانشیار گروه ارتباطات دانشگاه تهران و عضو وابسته گروه مطالعات آمریکای دانشگاه تهران است. وی در حال حاضر معاون طرح و برنامه دانشگاه تهران و رئیس دانشکده مطالعات جهان -دانشگاه تهران است که دانشکده جدید التأسیس و بسیار موثر و موفق در عرصه تولید علم است.

سید سعید رضا عاملی استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه ارتباطات در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به تفاوت‌های موجود بین فضای مجازی و فضای واقعی اظهار داشت: تفاوت‌های ذاتی متعددی بین فضای مجازی و فضای واقعی وجود دارد در این راستا باید گفت نفس استفاده از کلمه مجاز ما را گرفتار یک نوع بد فهمی از فضای مجازی می‌کند به خصوص در زبان فارسی که واژه مجاز به فضای دروغین نیز تعبیر می‌شود، البته مجاز در ادبیات عرب به نوع استفاده‌های ثانونی یک کلمه در معانی مشترک نیز گفته می‌شود.

فضای مجازی، فضای دیجیتال در برابر فضای آنالوگ است

وی افزود: به عقیده من فضای مجازی فضای دوم است و این فضا در واقع ادامه فضای ذهن است و همان قابلیت‌هایی که ذهن دارد در فضای مجازی نیز وجود دارد، ذهن محدود به مکان نیست و خیلی سریع پرواز می‌کند و از یک نقطه به نقطه دیگر حرکت می‌نماید و از قدرت تغییر بسیار بالایی برخوردار است، همچنین ذهن از جنس نرم است و منعطف می‌باشد و بر خلاف فضای فیزیکی و فضای سخت که مثلا نمی‌توان یک صندلی را به راحتی تبدیل به یک میز کرد ولی در ذهن می‌توان این کار را انجام داد و در آن واحد 500 میز با هم به وجود آورد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: ذهن در واقع قابلیت‌های جهان خیال را دارا است ولی جهان واقع این قابلیت‌ها را ندارد و یکسری محکومیت‌ها و محدودیت‌هایی را دارد که باید بر اساس آن امور را انجام داد.

عاملی با بیان اینکه فضای مجازی فضای دیجیتال در برابر فضای آنالوگ است، گفت: فضای دیجیتال تابع منطق عدد است یعنی همان قابلیت‌های که در اعداد وجود دارد و می‌توان آنها را جمع، ضرب و تقسیم کرد و بی نهایت تغییرات در آنها را اعمال نمود جهان مجازی هم از آنجا که تابع منطق اعداد است از این قابلیت برخوردار است.

وی اظهار داشت: به طور مثال زمانی که از نور آنالوگ استفاده می‌کنیم باید 3 نور را پدید آوریم تا بتوانیم ترکیبی از این 3 را داشته باشیم، ولی در عین حال می‌توانیم از نور دیجیتال استفاده کنیم که همزمان می‌تواند یک میلیون ترکیب رنگ را با هم به کاربر ارائه دهد که این قابلیت در بسیاری دیگر از نظام‌های برنامه‌ای نیز موجود است.

این محقق و پژوهشگر خاطرنشان کرد: یکی از تفاوت‌های اساسی فضای مجازی با فضای واقعی در غیر مرکزی بودن و در عین حال مرکزی بودن این فضا است، غیر مرکزی به این معنا که وقتی که کار را در فضای مجازی انجام می‌دهیم یک قابلیت دسترسی جهانی پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه در صنعت آنالوگ و صنعت دیجیتال مفهوم تیراژ با هم متفاوت است ادامه داد: در صنعت مجازی تیراژ همان حجمی است که از یک صفحه بازدید می‌شود و در درجه‌بندی سایت‌ها از تعداد بازدید به عنوان یک معیار برای ارزش‌گذاری و درجه‌بندی سایت استفاده می‌شود.

عاملی گفت: رتبه‌بندی سایت‌ها بر اساس دو عامل تعیین می‌شود که یکی میزان بازدید‌های یک سایت و دیگری میزان آگاهی‌های تبلیغاتی که بر روی صفحه سایت ظاهر می‌شود است و هر دو در واقع به موضوع مصرف باز می گردد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: غیر مرکزی بودن فضای مجازی ظرفیت مهم دیگر است که یک تولید را از انحصار جغرافیا خارج می کند و او را در همه جهان قابل دسترسی می‌کند.

در فضای مجازی با چند کلیک می‌توان کارهای نیک و یا کارهای شر انجام داد

عاملی گفت: اساسا منطق تولید، توزیع و مصرف در فضای مجازی متفاوت است و ما با یک دوره جدید اقتصادی در جهان معاصر مواجه هستیم در فضای مجازی یک تولید به مثابه متمایل به بی نهایت تولید است و یک توزیع به مثابه متمایل به بی نهایت توزیع است و مصرف بگونه‌ای است که یک تولید امکان متمایل به بی نهایت مصرف را فراهم می کند.
عاملی افزود: در فضای مجازی ما یکبار تولید می‌کنیم ولی به لحاظ قابلیت در واقع بی نهایت تولید به وقوع پیوسته است که در پی آن نیز بی نهایت مصرف به وجود خواهد آمد.
این استاد دانشگاه همچنین خاطرنشان کرد: به لحاظ هستی‌ شناسی فضای مجازی وابسته به جهان واقعی است و جهان واقعی هم متعلق به خدا است و استقلال ذاتی ندارد، لذا استفاده از واژه متمایل به بی نهایت یک مفهوم اصیل نیست بلکه کار و تولید است که بشری است و وابستگی‌های زیادی در آن نهفته است.

این محقق و پژوهشگر ادامه داد: یکی دیگر از نکاتی که در خصوص فضای مجازی وجود دارد مسئله پنجره پنجره بودن این محیط است، در فضای واقعی نمی‌توان از یک پنجره در افغانستان وارد عراق شد و از یک پنجره در عراق وارد برزیل شد و یکسری محدودیت‌ها جغرافیایی و مکانی در فضای فیزیکی موجود است.

عاملی با بیان اینکه فضای مجازی یک فضای پنجره پنجره است، گفت: در فضای مجازی می‌توان از یک متن به هزاران متن دیگر ورود پیدا کرد و از یک محیط به هزاران محیط دیگر وارد شد و با زدن چند لینک به بهشت رفت یا بر عکس وارد جهنم شد.
وی اظهار داشت: محیط فضای مجازی محیطی است که فاصله حرکت را خیلی کوتاه کرده است که منظور از این مسئله در واقع خیر و نیکی و یا شر و بدی است و با چند کلیک می‌توان کارهای نیک و یا کارهای شر انجام داد.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: در فضای واقعی و جهان فیزیکی بالاخره یک نوع تاخیر عمل وجود دارد و اگر کسی بخواهد کاری را انجام دهد باید یک فاصله را طی کند و هنجار اجتماعی در کنار افراد قرار دارد و دیگران فرد را می‌بینند، لذا فرد نمی‌تواند هر رفتاری را از خود بروز دهد.
این محقق و پژوهشگر افزود: در فضای مجازی به دلیل پنهان بودن کاربر که البته این مسئله در واقع تصور افراد است ممکن است افراد به نوع دیگری رفتار کنند ولی اگر کسی بخواهد این مسئله را دنبال کند می‌تواند کاربر مورد نظر را پیدا کند، در کل فضای مجازی محیطی است که حوزه خصوصی آن بالاتر از حوزه خصوصی فضای واقعی است.
عاملی در تشریح یکی دیگر از تفاوت‌های فضای واقعی و فضای مجازی بیان داشت: یکی دیگر از تفاوت‌های این دو محیط مسئله حافظه است، در حافظه مجازی در واقع تراکم و انباشت اطلاعات جمع شده است، به طور مثال اگر من بخواهم اخبار یک سایت را در ذهن خود نگه دارم تنها قادر به نگهداری قسمتی از این اخبار در ذهن خود هستم و در کاوش و جستجوی اخبار تنها می‌توانم به بخشی از آنها دست پیدا کنم، ولی محیط مجازی این قابلیت را دارد که می‌تواند تمام اطلاعات جمع شده را به صورت فعال داشته باشد، به طور مثال در گوگل روزانه یک میلیارد سرچ صورت می‌گیرد و هر روز بر مقدار این رودخانه عظیم اطلاعات افزوده می‌شود و هر روز اطلاعات بیشتری وارد این چرخه می‌شود.

عاملی در بیان یکی دیگر از تفاوت‌های محیط واقعی و فضای مجازی گفت: یکی دیگر از تفاوت‌های دو محیط یاد شده که تقریبا جوهری‌تر از دیگر تفاوت‌ها است بحث زمان می‌باشد.

هنوز با مفهوم زمان در فضای مجازی انس نگرفته‌ایم

وی افزود: در فضای واقعی زمان را با تعریف و مفهوم سازی انیشتن و نیوتن می‌شناسیم که این افراد زمان را به صورت خطی توزیع می‌کنند و اساسا تعریف انیشتن از زمان این است که زمان یک مفهوم است که با 3 متغییر فهم می‌شود که یکی متغییر فاصله و دیگری حرکت و متغییر بعدی سرعت است، لذا انیشتن معتقد است هر مقدار که سرعت بیشتر باشد فاصله‌ها کوتاه‌تر می‌شود و این مسئله در واقع مفهوم قانون نسبیت انیشتن است.

این استاد دانشگاه همچنین گفت: در فضای مجازی مفهوم زمان به کلی عوض می‌شود و ما با یک نوع زمان مجازی روبه رو هستیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر هنوز با مفهوم زمان در فضای مجازی انس نگرفته‌ایم خاطرنشان کرد: ماهیت زمان در فضای مجازی به دلیل اینکه فاصله از آن به طور نسبی حذف می‌شود به طبع آن حرکت و سرعت نیز بی معنا می‌شود، زمان از ماهیت فشرده‌تر و پویاتری برخوردار می شود.

عاملی ادامه داد: در فضای مجازی افراد در یک محیط بدون فاصله و بدون سرعت و بدون حرکت قرار دارند بنابراین زمان در آن از یک قابلیت و پویایی بیشتری برخوردار است، لذا باید گفت که در فضای مجازی زمان یک بعد هندسی پیدا می‌کند و زمان از یک قابلیت همزمانی برخوردار است و چندین زمان با هم حرکت می‌کند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه صفحه ساعت فضای مجازی با صفحه ساعت جهان واقعی متفاوت است گفت: در فضای مجازی چندین زمان درون یکدیگر قرار دارند و فضای مجازی، فضای همیشه بیدار است که هفت روز هفته و 24 ساعت در شبانه روز و 365 روز در سال همواره فعال و هوشیار و بیدار است، در فضای مجازی خورشید هرگز غروب نمی‌کند و فضا همیشه روز است.

وی با اشاره به اینکه تفاوت ماهیت زمان در فضای مجازی قابلیت‌های فراوانی را در این محیط ایجاد می‌کند ادامه داد: تفاوت‌هایی که در مقوله‌ زمان میان فضای واقعی و فضای مجازی وجود دارد باعث شده که افراد در آن زمان را احساس نکنند و در واقع در این فضا روز و شب معنا ندارد و افراد متوجه این مسئله نمی‌شوند.

عاملی اظهار داشت: یکی دیگر از تفاوت‌های موجود میان فضای واقعی و فضای مجازی در مقوله کار است در این راستا باید گفت کار مجازی با کار واقعی فرق می‌کند به طور مثال زمانی که می‌خواهند کارنامه سنجش را بدهند تمام افراد باید به یک شعبه مراجعه کنند تا این کارنامه را اخذ نمایند و این یک نوع کار است که خدمات آن به صورت تک‌تک به افراد ارائه می‌شود، اما در فضای مجازی کار را به صورت غیر مرکزی تعریف می‌کنیم و کاربران می‌توانند از نقاط مختلف خدمات دریافت کنند و در این فضا نه خدمات دهنده خسته می‌شود و نه خدمات دهنده به پایان می‌رسد که این مسئله تحول عظیمی را در بحث کار به وجود آورده است.

پیشرفت جهان الکترونیک نمی‌تواند افراد را از کارهایی مانند رفتن به مسجد باز دارد

وی اظهار داشت: اگر بخواهیم تفاوت‌های فضای مجازی و فضای حقیقی را یک مقدار پررنگ‌تر کنیم باید بگوییم که جهان فیزیکی جهان تعاملات ضروری و حضوری است، در این راستا هر چقدر هم که جهان الکترونیک پیشرفت کند، نیاز به مسجد و عبادت نه‌تنها کم نمی شود بلکه حس عمیق‌تری نسبت به حضور در فضاهای معنوی به وجود می آید، باز هم افراد نیاز دارند که به مسجد بروند و یا در حسینه حضور یابند و به دید و بازدید از خویشاوندان خود بپردازند و در کل باید گفت که یکسری از روابط را نمی‌توان از بشریت سلب نمود چرا که سلب این روابط در واقع به معنای پایان بشریت است.

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: یکسری از امور هم وجود دارد که تسلط فکری بشر بر آن موجب می‌شود که خستگی‌های افراد کاهش پیدا کند به طور مثال در شهر تهران حدودا 14 تا 18 میلیون سفر درون شهری انجام می‌شود و 7 درصد از روزهای سال هوای تهران بسیار ناسالم است و این نوع آب و هوا ایجاد بیماری و سرطان می‌کند که این مسئله به دلیل حرکت اتومبیل در شهر است و نیز کارخانه‌های که در اطراف شهر فعالیت می‌کنند در این مسئله دخیل هستند.

وی اظهار داشت: خداوند در واقع یکسری ظرفیت‌های جدیدی را وارد زندگی بشر کرده است که این ظرفیت‌ها متناسب با صنعتی شدن دوباره سلامت طبیعت را تامین کند، در این راستا باید گفت مجازی سازی یک فرآیند بازگشت به طبیعت است.

عاملی خاطرنشان کرد: البته عمل شیطانی همانطوری که در جهان واقعی وجود دارد در فضای مجازی هم وجود دارد و افراد قدرت طلب و شهوت پرست اجازه نمی‌دهند فضای مجازی سالم بماند و همانطور که فضای واقعی را آلوده می‌کنند فضای مجازی را هم آلوده می‌نمایند که این مسئله آسیب‌های بسیار جدی دارد که باید این آسیب‌ها شناخته شود تا جامعه کمتر در معرض این آسیب‌ها قرار گیرد.

این استاد دانشگاه در خصوص اقتضائات فضای مجازی گفت: مارکسیست‌ها به قدری تکنولوژی را برجسته کردند که گفتند جامعه تغییر نمی‌کند مگر در اثر تغییر تکنولوژی و همچنین می‌گفتند که تغییراتی که به وقوع پیوسته است به دلیل تغییر در ابزار تولید بود و به نوعی به بت وارگی تکنولوژی معتقد بودند.

وی اظهار داشت: متاسفانه همین افکار امروز در میان ما مسلمانان نیز وجود دارد و فکر می‌کنیم که تکنولوژی یک بت است که با ما هرگونه بازی را انجام می‌دهد و البته این مسئله بستگی به نظام برنامه‌ریزی ما دارد چرا که این محیط هم قابلیت استفاده خوب و هم قابلیت استفاده بد را دارا است.

استعمار با نوع شهرسازی و ساختمان‌سازی حضور خود را در مستعمرات ادامه داد

عاملی در ادامه به بیان مثالی در این خصوص پرداخت و افزود: در دولت کره از چند سال پیش برنامه ریزی شده بود که در سال 2010 این کشور به نقطه‌ای برسد که مردم یک بار در سال بیشتر مجبور به مراجعه به مراکز دولتی نشوند و خدمات خود را از طریق فضای مجازی دریافت نمایند.

این محقق و پژوهشگر ادامه داد: اگر به فلسفه دین هم مراجعه کنیم می‌بینیم که یکی از مسائل که در تمام ادیان الهی به خصوص در اسلام وجود دارد بحث "رفع کرب " است که ثواب عظیمی به آن تعلق می گیرد، هر تلاشی برای آسایش و آرامش و رفع نیازهای اساسی مردم، حکم عبادت عظیم الهی را دارد. ما نباید اجازه دهیم که جامعه به دلایل مختلف مثل کارهای بورکراتیک گرفتار یک دور خسته کننده شود.

این استاد ارتباطات دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: نمی‌توان گفت فضای مجازی سرشار از خوبی‌ها است بلکه این فضا بدی‌ها‌ی متعددی هم دارد.

عاملی اظهار داشت: استعمار یک بار در استعمار کهنه به صورت حضوری با ایجاد جنگهای جهانی در دنیا حضور پیدا کرد و انگلیسی‌ها بر دو سوم دنیا احاطه پیدا کردند و در دوره استعمارنو نیز استعمارگران تصمیم گرفتند از حوزه جغرافیای کشورهای مستعمره خود خارج شوند و با استعمارنو فرهنگ جهانی را به تسخیر خود درآوردند.

این محقق و پژوهشگر گفت: امروز حتی معماری ما نیز گرفتار غرب است و شهر سازی ما از غرب الگو گرفته و جوانان ما در پوشیدن لباس هم الگوی غربی را برگزیدند و هر جا را که نگاه می‌کنیم نشانی از حضور غرب را می‌بینیم.

وی افزود: زمانی که ایتالیایی‌ها از الجزایر خارج می‌شدند یک عده از آنها پرسیدند که آیا از الجزایر خارج می‌شوید و آنها در پاسخ گفتند که ما هستیم و خارج شدن ما تنها فیزیکی است و شهرسازی و ساختمان‌های ما در اینجا باقی می‌ماند که این نوع حضور بسیار موثرتر از حضور فیزیکی است، خوشبختانه نگاه فاخر تمدنی و فرهنگی در اندیشه های مقام معظم رهبری وجود دارد که می تواند ذخیره و مشوقی برای سیاست گذاری جدی برای بدنه سازی تمدنی در نظام شهرسازی دوره جدید جمهوری اسلامی ایران ایجاد نمود.

عاملی خاطرنشان کرد: به طور مثال زمانی که مردم به مکه و مدینه می‌روند و از آنجا برمی‌گردند مدت کمی را در خصوص حج و اعمال آن سخن می‌گویند، ولی مدت‌ها در خصوص ساختمان‌های عربستان صحبت می‌نمایند در این راستا باید گفت که این میراث محسوس در چشم مردم است و لازم نیست که افراد در فضای وب وارد فضای غرب شوند.

استعمار مجازی 90 درصد اطلاعات دنیا را در دست گرفته است

عاملی در ادامه اظهار داشت: دوره سوم استعمار، استعمار مجازی است و این استعماری است که امروز 90 درصد اطلاعات دنیا را در دست گرفته و این مسئله ماست چرا که آنها قصد دارند فرهنگ ما را تاراج کنند. اگر در عرصه جهان مجازی فعال نباشیم و در این سهم خواهی‌های فضای دوم جهان فعال نباشیم؛ در عرصه بازنده میدان خواهیم شد، ما باید هم در تولید زیرساخت و هم درزیرساخت های برنامه‌ای و هم در تولید محتوا متناسب به قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران تلاش جدی و فراگیر کنیم. به نظر بنده اگر کسی اهمیت این موضوع را درست متوجه شود، بخش عظیم از منابع مالی ملی را به فضای دوم جمهوری اسلامی ایران اختصاص خواهد داد.

وی اظهار داشت: سهم کل منطقه خاورمیانه از میزبانی اطلاعات 26 صدم یک درصد است و این مسئله جای نگرانی دارد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: قطعا ما باید برای این مسئله برنامه ریزی کنیم، چرا که این فضا فضای دوم کشور محسوب می‌شود که بخشی عظیمی از خدمات ملی در این فضا می‌تواند طراحی شود.

این محقق و پژوهشگر گفت: واژه‌ای در زبان انگلیسی وجود دارد که از آن تعبیر به Detection می‌شود و معنای آن در واقع درک کردن موجودیت یک چیز است مانند سیگنال‌هایی که برای دریافت یک موج دریافت می‌شود، در این راستا ما هم باید سینگال، کانال جمهوری اسلامی را دریافت کنیم و آن را با تمام مشخصه‌های اسلام و مشخصه‌هایی که برای آن انقلاب کردیم انطباق دهیم.

عاملی با بیان اینکه قطعا اینترنت یکی از ابزارهای استعمار فرهنگی است افزود: امام خمینی (ره) در همان اوایل انقلاب فرمودند که ما با تلویزیون مخالف نیستیم بلکه با تلویزیون حرام مخالف هستیم، در حال حاضر هم این فرمایش امام(ره) در خصوص مسئله اینترنت مصداق دارد در این راستا باید گفت که ما با ذات اینترنت مخالف نیستیم چرا که اینترنت هم می‌تواند ابزار آسایش انسان‌ها و ابزار تولید فرهنگ خیر و هم ابزار تولیدات شر باشد.

گوگل، فیس بوک، یاهو، ام اس ان و ویکی‌پدیا ادامه قدرت کاخ سفید هستند

این استاد ارتباطات دانشگاه تهران اظهار داشت: قطعا گوگل، فیس بوک، یاهو، ام اس ان، ویکی پدیا از یک خانواده هستند و در واقع این سایت‌ها ادامه قدرت کاخ سفید هستند و در این مسئله تردیدی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه گوگل تنها یک موتور جستجو‌گر نیست یادآور شد: اخیرا ناسا برای نظام توزیع اطلاعات با گوگل قرارداد بسته و تنها در یکی از پرداخت‌های خود قرار شده تا برای گوگل 100 هزار متر مربع ساختمان بسازد.

عاملی خاطرنشان کرد: گوگل امروز دستگاهی نیست که تنها خدمات جستجو ارائه دهد بلکه به دنبال یک قدرت مجازی جهانی است.

آمریکا خود را حکمران جهان مجازی می‌داند

این استاد دانشگاه ادامه داد: تردیدی نیست که جهان قدرت و به خصوص آمریکا خود را مالک جهان مجازی می‌داند و به تعبیر دیگر باید گفت که در مذاکراتی که طی دوره‌های قبل در نشست‌های جهانی جامعه اطلاعاتی صورت گرفت، جمهوری اسلامی ایران همواره طرفدار بحث جدی پیرامون حکمرانی اینترنت بود و همیشه آمریکایی‌ها از بحث حکمرانی اینترنت فرار کرده‌اند، چرا که خود را در این زمینه حکمران قطعی می‌دانند.

این محقق و پژوهشگر گفت: باید توجه کرد همان مقدار که جمهوری اسلامی دارای قدرت و استقلال است به همان میزان نیز در فضای مجازی سهم دارد ولی دیگران حتی حاضر نیستند به این بحث ورود پیدا کنند.

وی اظهار داشت: تمام صنایع ارتباطی که امروز ما از آنها استفاده می‌کنیم از دل صنعت ارتش آمریکا به وجود آمده در این راستا باید گفت ابزاری مانند رادیو و تلویزیون، مخابرات برای اولین بار در ارتش آمریکا به وجود آمد و سپس وارد چرخه مصرف عمومی شد، لذا کسی که این صنایع را به وجود آورده طبیعتا از دیگران برای بهره برداری جلوتر است.
عاملی بیان داشت: با این حال ما سعی نکردیم که رادیو و تلویزیون را تعطیل کنیم بلکه سعی نمودیم این مسائل را با فرهنگ انقلاب خودمان باز تعریف نماییم تا بتوانیم از آنها استفاده مثبت داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نقد‌های فراوانی به صدا و سیما وجود دارد ادامه داد: با وجود تمام نقد‌ها به نظر من تلویزیون ما با تلویزیون دیگر نقاط دنیا قابل مقایسه نیست به طور مثال زمانی که یک مسلمان از آمریکا به کشور ما می‌آید و تلویزیون را روشن می‌کند احساس آرامش می‌نماید چرا که فرزند او در معرض یک سری از خطرات تصویری وجود ندارد.

23 مفسده اینترنتی را مشخص کرده‌ایم

این محقق و پژوهشگر گفت: اخیرا تحقیقی انجام داده‌ایم که طی آن 23 مفسده فضای مجازی را بررسی نمودیم و در این تحقیق راهکارهای مبارزه با این مفسده‌ها را بررسی نموده‌ایم به صورت مثال یکی از این مفسده‌ها مسئله هک کردن سایت‌ها و یا هرزه نگاری در فضای مجازی و یا دزدی هویت می‌باشد.

عاملی خاطرنشان کرد: البته امروز مصرف هرزه‌نگاری در فضای مجازی نسبت به قبل کمتر شده و دلیل این مسئله در واقع گسترش استفاده از خدمات این فضا و ورود فضای مجازی به عرصه های جدی اداری، آموزشی و پژوهشی می‌باشد به طور مثال امروز استفاده‌‌هایی مانند تجارت و خرید و فروش از اینترنت بیشتر از گذشته شده است.
وی اظهار داشت: فضای مجازی به موازات فضای واقعی در حال تغییر است یعنی اگر در گذشته بانک داشتیم امروز بانک الکترونیک داریم و هر چیزی که در فضای واقعی اضافه می‌شود به نوعی به فضای مجازی هم انتقال پیدا می‌کند.

در فضای مجازی هر کس بیشتر حضور داشته باشد موفق‌تر است

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه حوزه فضای مجازی فضای کار است افزود: هر کس که در این حوزه کار نکند پیشرفت نخواهد کرد و نمی‌تواند فرهنگ متناسب با خود را تولید نماید در این راستا باید گفت فضای مجازی فضایی است که هر کسی که بیشتر در آن حضور داشته باشد بیشتر سهم پیدا می‌کند.

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: طبق جستجو‌هایی که انجام شده امروز اسلام پرمراجعه ترین دین در فضای مجازی است که در این راستا باید گفت این فضا مانند قلب است و همانطوری که در قلب زمانی که تاریکی وارد می‌شود نور از بین می‌رود در این فضا هم چنین است.

عاملی گفت: یک زمان اگر در اینترنت کلمه داستان را به فارسی جستجو می‌کردیم نتایج آن داستان‌های مستهجن بود ولی بعد از اینکه داستان راستان شهید مطهری و یک سری داستان‌های اسلامی دیگر را وارد این فضا کردیم با جستجوی کلمه داستان نتیجه متفاوتی به دست می‌آید اگر چه من معتقدم که گوگل در رتبه‌بندی اطلاعات خود کلک‌های را به کار می‌برد و لزوما آن چیزی را که مراجعه بیشتری دارند به مخاطب ارائه نمی‌کند، گوگل از اولویت‌های خاصی درالگوریتم جستجو برخوردار است، به همین دلیل است که مثلا در جستجو کلمات مختلف فارسی، فضای ایران وحشت و یا ایران بازنمایی شده توسط مخالفین جمهوری اسلامی ایران پر رنگ‌تر است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: این امکان برای ما وجود ندارد که در فضای مجازی یک فلیترینگ گسترده به وجود آوریم و این فضا را ببیندیم.

این استاد دانشگاه در خصوص کلک‌ها گوگل برای رتبه بندی اطلاعات گفت: قطعا هیچ کس رسما اعلام نمی‌کند که گوگل در رتبه بندی اطلاعات از حقه استفاده می‌کند ولی زمانی که یک مفهوم را در گوگل جستجو می‌کنیم اگر آن مفهوم در ویکی پدیا وجود داشته باشد فورا بالا می‌آید اگر چه ممکن است آن مفهوم در محیط‌های دیگر هم به طور گسترده موجود باشد و این مسئله لزوما به این معنا نیست که مصرف ویکی پدیا بالا است. بلکه به این خاطر است که تمام اینها فرزندان کالیفرنیا هستند و یک ارتباط داخلی با هم دارند.

این محقق و پژوهشگر اظهار داشت: اخیرا گوگل فیس بوک را خریداری کرده لذا باید گفت که تعامل شبکه‌ای بین برخی وب سایت‌ها وجود دارد و به نوعی شکلی از هالیوود در فضای مجازی هم شکل گرفته است.

امروز فضای مجازی بجای هالیوود به مرکز تولید قدرت آمریکا تبدیل شده است

عاملی افزود: یک زمان هالیوود مرکز تولید قدرت آمریکا بود ولی امروز فضای مجازی مرکز تولید قدرت آمریکا است.

این استاد دانشگاه همچنین بیان داشت: ما به عنوان نسلی که در اقیانوس انقلاب زندگی کرده‌ایم نمی‌دانیم که زندگی در این اقیانوس چه ارزشی دارد و امام کاری را که در انقلاب انجام داد در واقعه جهانی شدن معکوس بود.

وی ادامه داد: اساسا منطق قدرت، منطق تکثیر است، یعنی اگر امروز شما یک نوع لباس بر تن کردید و فردا 50 نفر دیگر آن لباس را پوشیدند به همان میزان شما دارای قدرت هستید بر این اساس باید گفت که قدرت یعنی توانایی نفوذ در دیگران و کپی شدن نگاه و نگرش افراد در میان اشخاص و جهان مجازی در واقع جهان تکثیر است.

عاملی همچنین اظهار داشت: تکثیر از همان ابتدا در جهان‌های متکثر قرار می‌گیرد لذا مدرنیته استانداردهای خود را وارد جهان کرده است و این مسئله به طرق گوناگون انجام شده است.

نباید فضای مجازی را برای حریف خالی کنیم

هر جا که لازم باشد مدرنیته به صورت نرم حرکت می‌کند و بزرگترین خطای جهان غرب هم این بود که حرکت نرم خود را تبدیل به حرکت سخت کرد و اگر این قدرت نرم تبدیل به قدرت سخت نمی‌شد خطر آن برای مردم جهان آشکار نمی‌شد.

این استاد دانشگاه با اشاره به نظر یکی از متفکران غربی گفت: این فرد در تعریف قدرت نرم می‌گوید آن چیزی را که تو می‌خواهی باید خواست مشتری شود و این مسئله انتهای قدرت نرم است.

ابن محقق و پژوهشگر خاطرنشان کرد: از آنجایی که وارد فضای مجازی نمی‌شویم تا در آن فعالیت‌های اسلامی انجام دهیم زمینه برای حریف باز است و ما با برخورد دفاعی باعث می‌شویم که میدان عمل برای حریف بیشتری باز شود.

عاملی گفت: ما باید از این فضا استفاده کنیم و فرهنگ و تاریخ خیر ایران را در این فضا باز تولید نماییم و تولیدات اخیر جمهوری اسلامی را نیز به جهانیان عرضه نماییم در این راستا باید گفت که می‌توان جامعه آرمانی را در فضای آرمانی باز تولید نمود چرا که این فضا فضایی است که می‌توان در آن عمل را برنامه‌ریزی کرد.

وی ادامه داد: همانطور که می‌توان شر و بدی را برنامه ریزی نمود خیر و عمل خوب را هم می‌توان با برنامه پیشبرد بر این اساس باید گفت برنامه‌ریزی خیر به این معنا است که سیستمی ایجاد کنیم که افراد نتوانند کاری به جز کار خیر انجام دهند به طور مثال در یک سیستم اگر 10 واسطه وجود داشته باشد در واقع زمینه 10 رشته وجود دارد. ولی زمانی که در سیستم عمل را تنظیم می‌کنیم چنین اتفاقی نمی‌افتد.

عاملی گفت: همچنین در مسئله عدالت در مواجه با مشتری به این صورت است که افراد یک چهره را می‌بییند و از آن خوششان می‌آید و یک چهره را می‌بییند و از آن بدشان می‌آید. در این راستا رفتار افراد با کسی که از آن خوششان می‌آید نسبت به کسی که از آن بدشان می‌آید متفاوت است و به همین دلیل نیز بدن خسته می‌شود و در انتهای روز کاری نمی‌تواند پاسخگویی افراد باشد ولی در سیستم اتوماتیک مجازی، ماشین هرگز خسته نمی شود و پاسخگوی نسبتا عادل است. البته نقد منطق ماشین در جای خود وجود دارد ولی ما فعلا باید به ظرفیت‌ها بپردازیم.

اورکات تنها یکی از شوخی‌های گوگل بود که جمعیت عظیمی از نسل جوان ایران را به خود مشغول کرد

عاملی بیان داشت: جهان قدرت از فضای مجازی نهایت استفاده را می‌برد به طول مثال می‌بینیم که گوگل تا 150 متری زمین نزدیک شده است و وقایع را مشاهده می‌کند و گوگل یک میلیون سرور دارد و 20 هزار پرسنل پژوهشگر دارد و دائما این عده بر روی نرم‌افزارهای جدید کار می‌کنند.

این محقق و پژوهشگر خاطرنشان کرد: اورکات یکی از شوخی‌های گوگل بود که جمعیت عظیمی از نسل جوان ایران را به خود مشغول کرد، گوگل گفته بود که افراد اوقات فراغت خود را در صورت تمایل می‌توانند روی پروژه‌هایی کار کنند و این مسئله خارج از چارچوب وظایف حرفه‌ای آنها بود، فلذا جمع کوچک در اوقات فراغت خود اورکات را برنامه ریزی کردند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه ما هم می‌توانیم یک اورکات اسلامی ایجاد نماییم ادامه داد: ما باید به این سمت پیش برویم که در صورت دست یابی به فضای مجازی چه کارهای باید انجام دهیم که این فضا آلوده نشود.

فیلترینگ را یک امر ضروری می‌دانم ولی باید بصورت حرفه ای صورت بگیرد

عاملی با بیان اینکه فلیترینگ برای فضای مجازی در حال حاضر امری ضروری است خاطرنشان کرد: ما نمی‌توانیم فرزندان خود را در معرض گناه قرار دهیم در این راستا مسائلی که جامعه را در معرض گناه قرار می‌دهد باید فلیتر کرد، ولی فیلترینگ باید بصورت حرفه ای صورت بگیرد تا فقط موارد شرارت آفرین را فیلتر کند نه مثلا منابع علمی و تخصص‌‌های مورد نیاز جامعه و یا حتی سرگرمی های سالم اجتماعی.

وی ادامه داد: کسی که می‌خواهد از فلیتر شکن استفاده کند می‌تواند این کار را انجام دهد ولی این مسئله هم قواعد خواص خود را دارد و می‌توان به آن فرد هم مسلط شد.
این استاد دانشگاه گفت: هم اکنون رباط‌های ساخته‌اند که وظیفه‌اشان تشخیص هویت است و متناسب با شخصیت افراد به آنها پاسخ می‌دهند، در این راستا باید گفت صنعت رباتیک که انسان را شبیه سازی می‌کند بسیار پیشرفت کرده است.

عاملی با بیان اینکه دامنه علم رباتیک بسیار گسترده است افزود: اگر ما به این حوزه ورود پیدا کنیم با توجه به هوش زیادی که در جامعه ایرانی وجود دارد می‌توانیم به سمتی پیش رویم که این محیط را به محیطی سالمی تبدیل نماییم.

وی با بیان اینکه نقدهایی به فلیترینگ وجود دارد،‌اظهار داشت: یکی از نقد‌های که به فلیترینگ وجود دارد این است که نمی‌توان دقت لازم را در این زمینه داشت به طور مثال هر کلمه‌ای که واژه زن در آن وجود دارد فلیتر می‌شود و زمانی که یک پژوهشگر قصد می‌کند پژوهشی در خصوص مسائل فیزیولوژیکی زنان انجام دهد به مشکل بر می‌خورد در این راستا باید فلیترینگ را به سمت تخصصی شدن پیش برد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: متاسفانه فیلترینگ جزئی نیست و فلیترینگ در خصوص یک سری واژه‌ها صورت می‌گیرد که طی آن هر جا که از آن واژه استفاده شده باشد فلیتر می‌شود در این راستا اگر بتوان فلیترینگ را جزئی‌تر نمود که البته این مسئله کار مشکلی هم هست بسیار مثمر ثمر‌تر خواهد بود.

عاملی با بیان اینکه به نظر من فلیترینگ ناقص بهتر از عدم فیلترینگ است گفت: به هر حال ما نسبت به مردم مسئولیت اجتماعی داریم و فلیترینگ هم در بسیاری از نقاط دنیا وجود دارد و حتی در بسیاری از نقاط دنیا جرائم و محکومیت های که در خصوص فضای مجازی وجود دارد از جرائم و محکومیت های موجود در جمهوری اسلامی بسیار بیشتری است.

فیلترینگ در همه کشورهای دنیا وجود دارد

وی ادامه داد: به طور مثال استفاده از تصاویر هرزنگار کودکان در تمام دنیا جرم تلقی می‌شود.

این استاد دانشگاه در خصوص جرم کلاهبرداری در فضای مجازی اظهار داشت: در بلغارستان یک تا دو سال حبس و جریمه نقدی 6 هزار یورو‌ای برای این مسئله در نظر گرفته شده و در کرواسی نیز 3 تا 5 سال و در قبرس نیز حداکثر 5 سال حبس، در لیتوانی 3 سال، در اتریش 6 ماه، در مجارستان حداکثر تا 2 سال و در آمریکا حداکثر 5 سال حبس و در مواردی تا 10 سال حبس و در جمهوری اسلامی ایران یک تا 5 سال حبس به همراه جریمه نقدی 20 میلیون ریال تا 100 میلیون ریال برای این مورد خاص در نظر گرفته شده است.

وی همچنین با اشاره به بحث کپی رایت و لزوم کارکردن در این زمینه اظهار داشت: واقعا ما باید به بحث کپی رایت مقید شویم چرا که تمام داده‌های ما در معرض تاراج قرار دارد چرا که ما کپی رایت را محترم نمی‌دانیم و در این راستا هر کسی می‌تواند اسناد را به نام خود استفاده می‌کند.

عاملی بیان داشت: شاید اگر قانون کپی رایت را بپذیریم باعث حفظ میراث خود شویم اگر چه این مسئله هزینه‌های نیز در بر دارد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: مسئله کپی رایت یک مبانی فقهی هم دارد و فقهای ما باید در خصوص آن اظهار نظر نمایند.

این محقق و پژوهشگر ادامه داد: قطعا امام (ره) هم نمی‌فرمود مطلبی را که به نام یک مولف است، فرد دیگر می تواند به نام خود چاپ نماید. بلکه منظور ایشان این است که مزد گرفتن برای تالیف جایز نیست و پرداخت مزد برای حق تالیف هم جایز نیست و در انحصار قرار دادن تالیف هم جایز نیست.

وی افزود: کپی رایت به این معنا است که هزینه مطالب را پرداخت نمایید و سپس از آن استفاده کنیم و در واقع مطالب در انحصار صاحب اصلی آن قرار خواهد داشت.

عاملی در ادامه با اشاره به اینکه فرزندان کالیفرنیا در واقع 10 سایت اول دنیا هستند به بیان اسامی آنها پرداخت و گفت: این سایت‌ها شامل گوگل، یاهو، ام اس ان، فیس بوک، ویکی پدیا و چند سایت دیگر است که همه آنها در کالیفرنیا فعالیت دارند و ادامه قدرت کاخ سفید محسوب می‌شوند که اتفاقا لینک این سایت‌ها در سایت کاخ سفید وجود دارد.
این استاد دانشگاه همچنین به بیان جرم هرزه‌نگاری در کشورهای مختلف دنیا پرداخت و اظهار داشت: هرزه‌نگاری به این معنا است یعنی اگر کسی تصاویر مستهجن در فضای مجازی تولید کند مشمول مجازات‌هایی می‌شود که این مجازات در آمریکا 5 تا 10 سال در فرانسه جریمه نقدی تا 45 هزار یورو و حبس تا 3 سال، ارمنستان 400 تا 800 هزار یورو و بازداشت از 2 ماه و حبس تا 3 سال، رومانی حبس از 3 تا 12 سال، کرواسی حبس تا 3 سال، لیتوانی حبس تا 2 سال، عربستان جریمه نقدی تا 6 میلیون ریال و حبس تا 5 سال، آفریقای جنوبی حبس تا 5 سال، جمهوری اسلامی ایران جریمه نقدی 500 هزار تومان تا 4 میلیون تومان و حبس از 91 روز تا 2 سال را برای این موضوع قرار داده است.

وی با تاکید بر اینکه حساسیت‌ها در خصوص فضای مجازی در تمام دنیا وجود دارد ادامه داد: به نظر می‌آید در بسیاری از کشورها این موارد اعمال نمی‌شود به طور مثال هم اکنون در بسیاری از کشورهای اسلامی فیلترینگ اعمال نمی‌شود و یکسری کشورهای فلیترینگ خود را به سمت جهات دیگر پیش می‌برند، به طور مثال در چین کلمه مطالعات دینی فلیتر شده است و اگر بخواهیم در چین دین را بررسی کنیم به مشکل بر خواهیم خورد.

عاملی گفت: هیچ جا وجود ندارد که از فیلترینگ مستثنی باشد ولی اولویت‌ها و موضوعات فلیترینگ در نقاط مختلف متفاوت است.

باید یک فضای متعالی و الهی را در عرصه مجازی ایجاد نمود و به انتخاب برتر و کیفیت توجه محوری داشت

این محقق و پژوهشگر با اشاره به اینکه جهان کنونی جهان کیفیت است اظهار داشت: در فضای مجازی و اینترنت به دلیل ماهیت غیر مرکزی بودن یک بار که مطلبی تولید می‌شود خود به خود تکثیر رخ می‌دهد و اگر کسی فکرش این باشد که مطالب متنوع تری را وارد این فضا کند به طور مثال نهضت وبلاگی منجر به این شود که وبلاگ‌های متعدد در موضوعات مختلف به وجود بیاید بسیار خوب است، ولی اینکه بخواهیم در این خصوص از منطق جهان آنالوگ استفاده کنیم درست نیست و یک مطلب زمانی که یک بار وارد فضای وب شد نیاز دوباره انتشار آن احساس نمی‌شود.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: با توسعه و گسترش قدرت انتخاب، انتخاب برتر برنده خواهد شد، ما در جهانی زندگی می‌کنیم که با توسعه انتخاب مواجه شده‌ایم یعنی جوانی که تا دیروز انتخابش این بود که در کوچه فوتبال بازی کند امروز در فضای مجازی یک توسعه انتخاب انفجاری پیدا کرده است.

وی افزود: به هر حال باید یک محیط و فضای متعالی و الهی را در عرصه مجازی ایجاد نمود تا فرد بتواند به آن مراجعه کند، در این محیط اگر بتوانیم از هنر ایرانی و اسلامی استفاده نماییم بسیار موثر خواهد بود، ولی در تمام سایت‌ها ما از الگوهای غربی استفاده می‌شود.

عاملی گفت: قدرت غرب کاری کرده است که حتی کسی که قصد می‌کند ارزش دینی را بیان نماید وارد فضای غربی می‌شود و در زمین غربی‌ها ابراز وجود می‌کند.

این استاده دانشگاه بیان داشت: بعد از انقلاب ساختمان‌های زیادی در کشور ایجاد شد و تمام وزارتخانه‌های ما ساختمان خود را عوض نمودند و مدارس زیادی هم در کشور ایجاد کردیم و ایستگاه‌های قطار درست کردیم که اینها در واقع بناهای جمهوری اسلامی ایران بود در این راستا می‌توانستیم این بنا‌ها را به عنوان میراث معماری ایرانی اسلامی ایجاد کنیم که این مسئله تغییر زیادی در فضای زندگی مردم ایجاد می‌کرد.

وی ادامه داد: ما باید این مسئله را حتی در تقسیم بندی مکان‌ها نیز رعایت می کردیم به طول مثال در تقسیم بندی برخی مکان‌ها ما از کلمه سرا استفاده کردیم و الفاظی مانند سرای کودک یا سرای کتاب را ایجاد نمودیم.

عاملی افزود: اگر کسی بخواهد با ذوق ادبی از فارسی ایرانی ما استفاده کند و از آن بهره ببرد، می‌تواند این اتفاق را به خوبی محقق کند.

این استاد دانشگاه در خصوص اقداماتی که باید در مورد فضای مجازی در کشور انجام شود اظهار داشت: به اعتقاد من اولین اقدام در سطح ملی تشکیل دولت الکترونیک است و زمامدار محوری ملی کشور به لحاظ فضای مجازی دولت است و دیگران زیر مجموعه دولت محسوب می‌شوند.

این محقق و پژوهشگر خاطرنشان کرد: سایت اول کشور متعلق به رئیس جمهور است و بعد از آن وزارتخانه‌ها به عنوان زیر مجموعه آن فعالیت می‌کنند و سپس بقیه دولت نیز به زیر مجموعه آن اضافه می‌شود که این مسئله باید به صورت جدی انجام شود.

عاملی گفت: در حال حاضر وزارتخانه‌های ما جزایر جدا افتاده‌‌ای هستند و جزایری نیستند که در فضای مجازی مانند فضای واقعی زیر مجموعه دولت محسوب شوند که این عدم تمرکز مسائل بسیار جدی را برای بهره برداری شهروندان ایرانی به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به بحث انتقال پایتخت گفت: به نظر من با تشکیل دولت الکترونیک بحث انتقال پایتخت می‌تواند منتفی شود چرا که بسیاری از خدمات در قالب فضای وب به افراد عرضه می‌شود و کار سیستمی و سپردن امور به سامانه‌ها باعث می‌شود که کار دولت کم شود و نیاز به حضور در پایتخت برای کارگزاران استان ها، شهرستان ها، شهر‌ها و روستاها به صفر برسد.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: به اعتقاد من ایران نیازمند ساختن‌های اولیه است و ما هنوز زیر ساخت‌هایی را در کشور نیاز داریم که باید هزینه‌‌ها را به آن سمت ببریم و به جای بحث‌هایی مانند بحث انتقال پایتخت می‌توان به سمت دولت الکترونیک پیش رفت.

کلان‌شهرهای ایران باید در اولویت اول شهرهای مجازی قرار گیرند

عاملی با بیان اینکه کلان‌شهرهای ایران باید در اولویت اول شهرهای مجازی قرار گیرند ادامه داد: کلانشهرها موضوع کار حجیم تری هستند و از آن طرف هم موضوع تخریب صوتی و تنفسی قرار دارند.

این محقق و پژوهشگر افزود: به طور مثال برای شهر مجازی تهران هزار و 700 خدمات پیش بینی شده است که اگر این خدمات اجرا شود پیش بینی می‌شود 7 میلیون سفر بین شهری در شهر تهران کاهش پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر یک شهر کودک داشته باشیم که همه اطلاعات مورد نیاز کودکان در آن وجود داشته باشد افراد می‌توانند به آن مراجعه کنند و از دیدگاه های مختلف اسلامی ایرانی و روانشناسی بهره ببرند.

عاملی گفت: اگر ما یک انتخاب برتر در کشور ایجاد کنیم جوان و کاربر و شهروند ایرانی در همه انتخاب‌ها ما را انتخاب می‌کند چرا که در حال حاضر یکی از مسائل اصلی در خانواده ایرانی مسئله سلامت خانواده است و همچنین آموزش اولویت بعدی خانواده ایرانی محسوب می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: یک ایرانی حاضر است از نان شب خود بزند ولی برای تحصیل فرزند خود هزینه کند همچنین تمام ایرانی‌ها به سلامت توجه ویژه‌ای دارند لذا می‌بینیم که بسیاری از مسائل مربوط به غذای سالم در ایران خیلی زود مورد توجه قرار می‌گیرد.

این محقق و پژوهشگر خاطرنشان کرد: در آمریکا 68 قوم وجود دارد که در میان این 68 قوم ایرانی‌ها به لحاظ متوسط تحصیلات رتبه اول را دارند و این امری نیست که ما آن را بخواهیم به خاطر روحیات ملی گرایی مطرح کنیم بلکه این مسئله یک واقعیت است که نشان از ذکاوت، هوش و توان ایرانی دارد.

عاملی گفت: باید با ایجاد دولت الکترونیک لایه‌هایی ایجاد کنیم که من نام هر یک از این لایحه‌ها را یک شهر می‌گذارم به طور مثال لایه کتاب در واقع همان شهر کتاب است و لایه کهنسالان در واقع شهر کهنسالان است.

این استاد دانشگاه نگاه سن‌گرایی را مورد نقد قرار داد و گفت: سن گرایی برخواسته از یک نگاه اسلامی نیست ادامه داد و ما نمی‌توانیم میان یک کودک و یک فرد کهنسال فرق بگذاریم و طبق نگاه اسلامی هم یک پیرمرد و هم یک کودک از حقوقی برخوردار است در این راستا باید در فضای مجازی هم فکر تمام افراد و گروه سنی را مورد توجه قرار دهیم و با مثلا جوان گرایی از پیر گرایی و یا کودک گرایی غافل نشویم.

وی افزود: فضای مجازی قابلیتی دارد که می‌تواند حتی کاربرانی را که دچار آسیب‌های جسمی هستند و یا روشندلان و یا کم شنوایان را مورد توجه خاص قرار دهد و قابلیت‌های ویژه برای آنها ایجاد کند.

این محقق‌گر و پژوهشگر تاکید کرد: حوزه خدمات مجازی می‌تواند خدمات را به دست ضعیف ترین اقشار جامعه برساند و در این راستا باید توجه ویژه ای به این مقوله صورت گیرد.

عاملی با بیان اینکه ساختمان سازی باید برای محل زندگی افراد شکل بگیرد افزود: نیازهای ضروری مردم باید در ساختمان‌ها انجام شود و کار اداری نباید در ساختمان‌ها انجام شود، در این راستا باید خدمات را به سمت فضای مجازی حرکت داد و اگر به این اتفاق با رویکرد دینی دیده شود بسیار موفق عمل خواهیم کرد.

این محقق و پژوهشگر خاطرنشان کرد: زمانی که به فلسفه و نگاه بلند مدت دین نگاه می کنیم می بینیم مسئله اصلی دین:1) توسعه سلامت اجتماعی، 2) تعالی ارزش‌های انسانی الهی و3) کاهش درد است. اگر دغدغه دینی داریم باید ببینیم آیا فعالیت های ما در این مسیر هست یا خیر.

گزارشی از پخش بازی آرژانتین- آلمان در سینما آزادی

Posted: 04 Jul 2010 01:15 PM PDT

در ادامه‌ی پخش رقابت‌های جام جهانی در سینماها، بازی آرژانتین _ آلمان، بعد از ظهر روز گذشته ـ12 تیر ماه ـ در حالی برگزار شد که سه سالن سینما «آزادی» مملو از جمعیت بود.

به گزارش ایسنا، بازی تیم‌های آلمان و آرژانتین در حالی در سینما «آزادی» پخش شد که جمع کثیری از فوتبال‌ دوستان برای تماشای این بازی جلوی این سینما صف کشیده بودند.

این ازدحام به حدی بود که افراد برای ورود به سینما با مشکلات متعدد مواجه شدند و عده‌ای حتی تا 20 دقیقه از نیمه اول موفق به ورود به سالن‌ها نشده بودند، اما درون سالن‌ها که به دلیل حجم علاقه‌مندان عده‌ای به ناچار بر روی زمین نشسته و یا به طور ایستاده بازی را دنبال می‌کردند، شور و اشتیاق فراوانی وجود داشت و طرفداران تیم آلمان که تیمشان در سومین دقیقه‌ این بازی گل اول را زده بود، با شعار‌هایی مثل «آلمان حمله کن آرژانتین ...»، «دیگو تیمتو بردار و برو»، «آرژانتین حیا کن این جامو رها کن» و «آرژانتین شادیتو کن،آخرین بازیتو کن» به تشویق تیم مورد علاقه‌شان می‌پرداختند.

بعد از گل دوم هم هوادران تیم آلمان با نیروی مضاعف به تشویق تیم خود پرداخته و فریاد می‌زدند: «با اینهمه ستاره، والا خجالت داره»

اما طرفداران تیم مارادونا هم با دست‌زدن‌های متوالی به تشویق تیم آرژانیتن پرداخته و شعارهایی مثل «آرژانتین غیرتتو نشون بده» را سر می‌دادند و با بیان‌ آرژانتین دستا بالا از سایر هواداران این فیلم دعوت می‌کردند که به تشویق تیم خود بپردازند.

بنابر این گزارش، در میان بازی‌ هربار تصویر دیگر مارادونا مربی تیم آرژانتین بر پرده ظاهر می‌شد، طرفداران به تشویق می‌پرداختند.

در بازی دیشب که با نتیجه‌ی چهار بر صفر به نفع آلمان پایان یافت، برخی طرفداران آرژانتین پس از گل سوم، سالن را ترک کردند که تعداد این افراد پس از گل‌ چهارم بیشتر هم شد و طرفداران آلمان هم فریاد برآوردند که«آرژانتین حیا کن سینمارو رها کن»

البته این هیاهو تنها به سالن ختم نشد و حتی بیرون سالن هم تا مدتی طرفداران دو تیم حضور داشتند.

به گزارش ایسنا، از تماشای بازی فوتبال در سینماها همچنان از سوی تماشاگران زن استقبال شد.

در فاصله بین دو نیمه این بازی در سالن سینما‌آزادی بخش‌هایی از جدیدترین و مهیج‌ترین فیلم‌های روز دنیا به نمایش درآمد.

به گزارش ایسنا، این بازی که از مدتی پیش تمام بلیت‌های آن پیش‌فروش شده بود به دلیل ازدحام جمعیت در سه سالن سینما آزادی بر روی پرده رفت، اما با این وجود هم‌چنان عده‌ای به ناچار بر روی زمین نشسته و یا به‌طور ایستاده بازی را دنبال کردند.

فاکس هفت شبکه تلویزیونی در هند راه‌اندازی می‌کند

Posted: 04 Jul 2010 01:15 PM PDT

شرکت فاکس هفت شبکه تلویزیونی ویژه‌ی کشور یک میلیارد نفری هند راه‌اندازی می‌کند.

شرکت تلویزیونی فاکس (FOX) که شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای متعدد از جمله فاکس‌نیوز، فاکس بیبی و فاکس هیستری را در مالکیت خود دارد، قصد دارد تا در آینده‌ی نزدیک هفت شبکه جدید ویژه‌ی کشور هند را‌ه‌اندازی کند.

به گزارش ورایتی، هند با بیش از یک میلیارد جمعیت می‌تواند محل مناسبی برای کسب درآمد برای شرکت فاکس بوده و پیش‌بینی می‌شود که مردم هند از شبکه‌های تلویزیونی این شرکت استقبال خوبی به‌عمل آورند.

با همکاری وزارت ارشاد، صداوسیما و بسیج مستضعفین: مدل حمایت از شبکه‌های اجتماعی تدوین می‌شود

Posted: 04 Jul 2010 01:15 PM PDT

خبرگزاری ایسنا - سومین نشست تخصصی شبکه‌های اجتماعی؛ فرصت‌ها و تهدیدها در مرکز توسعه فن‌آوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

محمدصادق افراسیابی - مشاور مرکز توسعه فن‌آوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال - در ابتدای نشست با بیان اهمیت شبکه‌های اجتماعی اینترنتی در جذب جوانان گفت: شبکه‌های اجتماعی اینترنتی با ارضای همزمان نیازهای عقلی، منطقی و عاطفی جوانان و نوجوانان، گروه‌های سنی مذکور را به سمت خود جذب کرده و موسسان جوامع مجازی از این فرصت برای انتقال مفاهیم فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مد نظر خود در قالب نرم و پنهان نهایت استفاده را می‌برند.

وی با تاکید بر ضرورت دستیابی به مدل حمایت نهادهای فرهنگی از شبکه‌های اجتماعی بومی تصریح کرد: در پشت پرده ایجاد شبکه‌های اجتماعی توسط غربی‌ها در تمامی نقاط دنیا اهدافی وجود دارد که برخی از این اهداف در تارنمای گفت‌ و شنود با جهان وزارت خارجه آمریکا به طور آشکار بیان شده است و از آن جمله می‌توان به مساله‌ای تحت عنوان بسیج توده ها در راستای برهم زدن نظم و ثبات ملی و ایجاد زمینه‌های آشوب برای تغییر دولت‌های مخالف سیاست‌های آمریکا و صهیونیزم در جهان اشاره کرد.

افراسیابی افزود: اگرچه غرب قصد داشت از شبکه‌های اجتماعی اینترنتی به‌عنوان سلاحی برای دامن زدن به آشوب‌های بعد از انتخابات سال گذشته استفاده کند اما هوشیاری عموم مردم، دولت آمریکا را در رسیدن به اهداف خود ناکام گذاشت. بنابراین اکنون وظیفه نهادهای فرهنگی است که با حمایت از تشکیل شبکه‌های اجتماعی بومی زمینه‌های گسترش عدالتخواهی در جهان و نشان دادن چهره واقعی دولت آمریکا و صهیونیزم را فراهم کنند.

لطف‌الله سیاه کلی - معاون رسانه مجازی سازمان صدا و سیما - نیز به عنوان میهمان ویژه نشست سخنان خود را با بیان فرصت‌ها و تهدیدهای خاص شبکه‌های اجتماعی آغاز کرد و گفت: فراهم نبودن زیرساخت مخابراتی مناسب در کشور، ضعف درباره ارائه خدمات میزبانی برای تارنماهای بومی از سوی وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و در نهایت استفاده مردم از میزبانی کشورهای غربی، اعتماد مردم به فضاهای اینترنتی ناامن غربی که به عنوان کانال‌هایی برای سازمان‌های غربی فعالیت می‌کنند و مشخص نبودن جایگاه آموزش برای حضور فعال نیروهای خودی در فضای سایبر مهم‌ترین تهدیدهای شبکه های اجتماعی در ایران محسوب می‌شوند.

وی افزود: مهم‌ترین معضلی که در حوزه رسانه‌های دیجیتال و به تبع شبکه‌های اجتماعی با آن روبه‌رو هستیم، فقدان قانونی جامع برای رسانه‌های دیجیتال است که باعث ایجاد بی‌نظمی در فرآیندهای حمایتی و نظارتی دستگاه‌ها شده است.

معاون رسانه مجازی سازمان صدا و سیما در ادامه بر ضرورت توجه کلیه ارگان‌های ارتباطاتی، فرهنگی و آموزشی به وظایف خود برای احیای جایگاه شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان پدیده‌ای برای گسترش فرهنگ اسلام و مبارزه با استکبار جهانی اشاره و خاطر نشان کرد: باوجود تمامی مشکلاتی که بیان شد، امروز اولین وظیفه دستگاه‌های فرهنگی این است که با تمامی امکانات خود از تولید محتوای بومی و اسلامی حمایت کرده و در گام دوم برای معرفی محصولات مفید و به عبارت دیگر برندسازی با هدف جذب حداکثری مخاطب اقدام کنند.

موسی‌وند - نماینده معاون فرهنگی سازمان بسیج مستضعفان - نیز در این نشست به بیان دیدگاه‌های خود در ارتباط با راهبردهای فرهنگی نظام در ارتباط با شبکه‌های اجتماعی پرداخت و گفت: مهم‌ترین کارکرد چنین نشست‌هایی انسجام‌بخشی دستگاه‌های مرتبط با تولید محتوا در حوزه راهبردها و فعالیت‌هاست که بر همین اساس پیشنهاد می‌شود شورای فرهنگ عمومی و یا شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیته‌ای را برای تنظیم راهبردی واحد در حوزه شبکه‌های اجتماعی تشکیل دهند.

وی در ادامه از راه‌اندازی شبکه اجتماعی «بسیجیان» بر اساس تحلیل سازمان بسیج مستضعفان از شبکه‌های اجتماعی فعلی خبر داد و گفت: نیروی مقاومت بسیج در نظر دارد 250 هزار نفر از بسیجیان فعال در حوزه سایبر را آموزش دهد تا بتوانند به عنوان افسران جنگ نرم وظیفه خود را در ارتباط با حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی انجام دهند.

سرلشکر مینو اصلانی - رئیس بسیج جامعه زنان کشور - سخنان خود را با ارائه گزارشی از فعالیت‌های بسیج جامعه زنان در ارتباط با رسانه‌های دیجیتال شروع کرد و گفت: تشکیل شبکه اجتماعی دختران ایران زمین، برگزاری جشنواره رسانه‌ای پیام ریحانه و تدوین طرح راهبردهای رسانه‌ای بسیج جامعه زنان در فضای سایبر از جمله فعالیت‌های بسیج جامعه زنان در ارتباط با رسانه‌های دیجیتال است.

وی فضای کنونی شبکه‌های اجتماعی را ناامن ارزیابی و خاطر نشان کرد: در حالی که امروزه اکثر شبکه‌های اجتماعی شناخته شده در سطح جهان وابسته به بنگاه‌های اقتصادی غربی هستند، حضور پراکنده و غیرهدفمند جوانان در اینگونه شبکه های اجتماعی تنها به تحقق اهداف تجاری و سیاسی صهیونیست منجر خواهد شد.

رئیس بسیج جامعه زنان کشور حمایت از تعدد سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مرتبط با اهداف نظام را از جمله مهم ترین راهکارهای گسترش فرهنگی بومی و اسلامی در جهان خواند و تصریح کرد: تشکیل گروه انبوهی از سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌تواند بستری مناسب برای تولید محتوا و تحقق فرآیند معرفی و برندینگ فراهم کند.

مهدی صرامی - معاون مرکز توسعه فن‌آوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - به عنوان آخرین سخنران این نشست به جمع‌بندی مباحث مطروحه پرداخت و تاکید کرد: ایجاد زیرساخت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری باید مهم‌ترین دغدغه دستگاه‌های فرهنگی برای گسترش شبکه‌های اجتماعی بومی باشد که متولی بخش سخت‌افزاری قطعا وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات است، در حوزه نرم‌افزاری نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی حمایت و نظارت بر فعالیت‌های فرهنگی است و در حوزه تولید محتوا سازمان‌های مختلفی وظایفی برعهده دارند که اکثر آن‌ها در این نشست حضور داشتند.

وی در ادامه تاکید کرد: اگر زیرساخت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مناسب فراهم شود، ایران و کشورهای اسلامی همسو با اتکا بر جمعیت جوان و منابع انسانی خود می‌توانند با تولید محتوای قوی و مفید، مقابله موثری در برابر کشورهای غربی انجام دهند و در نهایت با استفاده از آموزه‌های اسلام جایگاه خود در مدیریت فرهنگی جهان بازیابی کنند.

پیش‌بینی درآمد ۲۰۰ میلیون دلاری از دامنه‌ی سایت‌های مستهجن

Posted: 04 Jul 2010 01:15 PM PDT

انتظار می‌رود صاحب شرکتی که حق فروش دامنه عمومی جدید تریپل ایکس را به دست آورده از فروش سالانه آن به سایت‌های هرزه‌نگاری 200 میلیون دلار کسب کند.

به گزارش ایسنا، صاحب شرکت ICM Registry قصد دارد برای حق ثبت هر آدرس اینترنتی که به پسوند تریپل ایکس ختم می‌شود، 60 دلار دریافت کند.

این شرکت آمریکایی که تقاضایش برای ثبت تریپل ایکس در سال‌های اخیر مکررا از سوی آیکان رد شده بود، پیش از تصویب این دامنه 110 هزار تقاضا برای ثبت آن دریافت کرده بود.

هرزه‌نگاری آنلاین صنعت وسیعی شده است؛ آمارهای رسمی نشان می‌دهد هر ثانیه بیش از سه هزار دلار برروی هرزه نگاری اینترنتی صرف می‌شود. با وجود 370 میلیون وب سایت هرزه‌نگاری در اینترنت، تریپل ایکس ممکن است همانند com. به یکی از بزرگ‌ترین نام‌های دامنه تبدیل شود.

این دامنه ابتدا در سال 2005 تایید شد اما سازمان‌های دولتی از جمله دولت آمریکا مخالف این دامنه بوده و آیکان - سازمان تخصیص دهنده نام‌ها و شماره‌های اینترنتی - از آن زمان این پیشنهاد را در موقعیت‌های مختلف رد کرده بود اما سرانجام به‌منظور حفظ اصل بی‌طرفی در رسیدگی به تخصیص نام‌های دامنه، در نشست اخیری با ایجاد این نام دامنه عمومی موافقت کرد.

اخبار خود را در گوگل نیوز بخوانید

Posted: 04 Jul 2010 12:53 PM PDT

گوگل با به‌سازی سایت خبری خود، ویژگی جدیدی به‌نام "خبر برای شما" را افزوده که شامل مجموعه خبرهایی است که مناسب با سلیقه کاربر به‌صورت خودکار انتخاب می‌شوند.

به گزارش ایسنا، ویژگی "خبر برای شما" مجموعه محتوای بومی و سفارشی شده را فراهم می‌کند.

گوگل به کاربران امکان می‌دهد که انتخاب کنند چه منبعی به شکل بارزتری در فیدهای خبری‌شان قرار بگیرد و منبع مورد علاقه در صدر منابع دیگر قرار می‌گیرد.

این موتور جست‌وجو هم‌چنین تلاش می‌کند به‌صورت خودکار گزارش‌های بزرگ روز را انتخاب کرده و صفحه‌های مختص به این رویدادها را ایجاد کند.

هم‌چنین مهم‌ترین اخبار محلی را معرفی کرده و وضعیت هوا و تیتر اخبار را بر اساس شهر محل سکونت کاربر یا منطقه نزدیک وی نشان می‌دهد.

امکان اشتراک‌گذاری اجتماعی اخبار نیز وجود دارد. کاربران می‌توانند "دسته‌های اخبار" را که در آن گروهی از اخبار دسته بندی شده و لینک‌هایی به منابع خبری متعدد فراهم می‌کنند را به اشتراک بگذارند.

سایت به‌سازی شده گوگل نیوز برای نسخه انگلیسی‌زبان گوگل در آمریکا عرضه شده و طی ماه‌های آینده برای سایر کشورها نیز عرضه خواهد شد.

وزیر ارشاد در پاسخ به سؤال نماینده مجلس: مطبوعات از تذکرهایی که به آنها دادیم، تشکر کردند

Posted: 04 Jul 2010 12:53 PM PDT

همشهری آنلاین - وزیر ارشاد در پاسخ به نماینده کاشمر که از برخورد دوگانه با رسانه‌ها، توقیف برخی مطبوعات و عدم‌برخورد با برخی رسانه‌های هتاک،سؤال کرده بود، گفت: اگر هم تذکری دادیم آن را به نفع مطبوعات می‌دانیم زیرا این اقدام به جای لغو امتیاز، ارجاع به دادگاه یا برخورد دادستانی صورت گرفته است. این تذکرات به نفع مطبوعات بوده و خیلی وقت‌ها نیز خودشان تشکر کرده‌اند. سید محمد حسینی افزود: نگاه ما به مطبوعات، حمایتی بوده و در 9 ماه گذشته این را ثابت کرده‌ایم.

وی گفت: اگر قرار به محدودیت بود، به نشریات جدید مجوز داده نمی‌شد.

محمدرضا خباز نیز به برخی مصادیق برخورد دوگانه وزارت ارشاد با مطبوعات اشاره کرد و گفت: ظرف یکی دو سال گذشته 8 روزنامه کثیرالانتشار در کشور توقیف شد. دبیر شورای‌عالی امنیت ملی سخنی درباره وضعیت دلارهای نفتی مطرح می‌کند و 11 روزنامه‌ای که این مطلب را منتشر کردند تذکر می‌گیرند با این بهانه که توهین به مسئولان نظام است. آقای مطهری که از شخصیت‌های برجسته مجلس هستند مطلبی بیان می‌کنند و 11-10 روزنامه که این مطالب را می‌نویسند، مورد تذکر قرار می‌گیرند.

وی افزود: اگر قرار است شما با روزنامه‌ها برخورد کنید، با همه یکنواخت برخورد کنید نه اینکه به کسی که هتاکی می‌کند هدیه می‌دهید و سفر مکه می‌فرستید؛ اینها از بیت‌المال است. یارانه روزنامه‌ها را در دو سال گذشته مرور کنید آن وقت متوجه می‌شوید چه اتفاقاتی در وزارت ارشاد می‌افتد.

یکی شدن سه شبکه‌ی دولتی هلندی

Posted: 04 Jul 2010 12:53 PM PDT

سه شبکه دولتی هلندی با توجه به کاهش پیش‌بینی شده در بودجه دریافتی، در یک سازمان واحد یکپارچه شدند که از اول ماه سپتامبر شروع به فعالیت می‌کند.

به گزارش ایسنا، سه شبکه NPS و RVU و Teleac به NTR تبدیل می‌شوند که نامش از اولین حرف این سه شبکه گرفته شده است.

این سازمان حدود 300 نفر را به کار خواهد گرفت و همانند سه شبکه فعلی به موضوعات مشابه اطلاعات، آموزش و فرهنگ خواهد پرداخت.

حرکت تدریجی دولت آمریکا در به‌کارگیری خدمات ابری

Posted: 04 Jul 2010 12:53 PM PDT

آمریکا که به‌دنبال مدرنیزه کردن فن‌آوری و کاهش هزینه‌هاست "رایانش ابری" را به‌کار می‌گیرد اما به گفته مقامات این کشور، مسائل حریم خصوصی و امنیت باید در طول یک دهه گذر به این خدمات بهبود یابد.

به گزارش ایسنا، در این صنعت شکوفا و برخوردار از نرخ رشد سریع، شرکت‌هایی مانند گوگل، مایکروسافت و Salesforce.com که بزرگ‌ترین سازنده نرم‌افزار مبتنی بر وب در جهان است، تلاش می‌کنند تا به سرعت خدمات رایانش ابری را برای شرکت‌ها و دولت آمریکا که حدود 80 میلیارد دلار در سال برای فن‌آوری صرف می‌کند، مهیا کنند.

رایانش ابری به شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی امکان می‌دهد برنامه‌های متن، صفحه گسترده، تقویم یا برنامه‌های دیگر مورد نیاز قرار گرفته در سرورها را اجاره کرده و از هزینه خرید، نصب و به‌روز کردن و نگه‌داری نرم‌افزار یا دستگاه‌های لازم در محیط کار اجتناب کنند.

به گفته مایک برادشاو، مدیر برنامه رایانش ابری فدرال گوگل، خدمات ابری به افراد امکان می‌دهد از هر مکانی به اطلاعات به آسانی و به‌طور مطمئن دست یابند و در پول مالیات‌دهندگان صرفه‌جویی می‌کند.

موافقان می‌گویند رایانش ابری به کارمندان امکان می‌دهد راحت‌تر همکاری کرده، زمان لازم برای نصب هزاران برنامه جداگانه دسک‌تاپ را کاهش داده و انعطاف‌پذیری بیش‌تری برای کارمندانی که از راه دور کار می‌کنند، فراهم کرده و با کم کردن سفرها به کاهش مصرف انرژی کمک می‌کند.

نگرانی‌ها درباره این که دولت آمریکا باید بیش‌تر خدمات ابری را به‌کار بگیرد یا خیر، برروی امنیت داده‌ها و شبکه‌های آمریکا در برابر حملات مخرب، شنود دولت‌های دشمن و سرقت اطلاعات توسط سازمان‌های تبهکار تمرکز یافته است.

قانونگذاران و مقامات دولتی این کشور در جلسه‌ای برای بررسی مزایا و خطرات رایانش ابری، اظهار کردند: در حالی که ارزیابی‌ها درباره صرفه‌جویی هزینه‌ها بسیار گسترده است اما مسائل مربوط به امنیت، حریم خصوصی و مدیریت داده هنوز مورد رسیدگی قرار نگرفته‌اند.

دولت آمریکا سال گذشته دفتری را برای هماهنگ‌سازی تلاش‌ها در ساخت استانداردهای رایانش ابری، امنیت و تامین در میان سازمان‌های مختلف باز کرد.

در حالی که انتظار می‌رود گذر به رایانش ابری یک دهه به طول انجامد اما سازمان‌های آمریکایی مختلف از جمله وزارت نیرو و دفاع و کمیسیون بورس و اوراق بهادار آن را پذیرفته‌اند.

هم‌چنین حرکت آمریکا به سوی رایانش ابری در میان نگرانی‌ها درباره حملات سایبری جهانی انجام می‌گیرد که در مشاجره میان غول اینترنتی آمریکایی گوگل و چین بر سر حملات انجام گرفته علیه این شرکت از چین بارز شد.

وزیر ارتباطات: بهره‌برداری از فاز اول شبکه‌ی ملى اینترنت تا پایان سال جاری

Posted: 04 Jul 2010 12:52 PM PDT

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات گفت: شبکه ملی اینترنت به این معناست که یک شبکه گسترده با پهنای باند زیاد در داخل کشور برای پاسخگویی به نیازهای دولت الکترونیک در فازهای مختلف راه اندازی شود که امیدواریم بتوانیم فاز اول آن را ظرف امسال به نتیجه برسانیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت ‌رضا تقی‌پور تصریح کرد: شبکه ملی اینترنت در کل برنامه‌ای است که حداقل سه الی چهار سال به طول خواهد انجامید و در طول برنامه پنجم با توسعه ها در فازهای مختلف به صورت کامل محقق خواهد شد.

وی درباره کاهش قیمت اینترنت نیز اظهار کرد: در حال حاضر اینترنت خانگی برای کاربران مستقیما توسط وزارت ارتباطات ارائه نمی‌شود و بخش خصوصی این خدمات را به کاربران ارائه می‌کند اما ارائه این خدمات توسط وزارت ارتباطات را در دست بررسی داریم و پیشنهادهایی هم به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارائه شده است تا در آن بخشی که مربوط به زیر ساخت است، قیمت‌ها کاهش یابد و این هم به زودی محقق خواهد شد.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات افزود: به دنبال کاهش قیمت‌ها در زیرساخت‌های مخابراتی، اپراتورهایی هم که به کاربران نهایی این خدمات را ارائه می‌دهند، در صورتی که توافق کنند این کاهش قیمت هم برای آن‌ها اعمال خواهد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر