۱۳۹۳ فروردین ۲۹, جمعه

MediaNews.ir

MediaNews.ir


چالش‌های صداوسیما از مهم‌ترین مسائل ایران در سال ۱۳۹۳ خواهد بود

Posted: 18 Apr 2014 12:46 PM PDT

نتایج گزارش آینده‌پژوهی ایران ۱۳۹۳ نشان می‌دهد که چالش‌های صداوسیما که تحت عنوان «سقوط وجهه ملی صدا و سیما» پیش‌نگری شده یکی از مهم‌ترین مسائل ایران در سال ۱۳۹۳ خواهد بود.

به گزارش مدیانیوز، گزارش پژوهش «آینده پژوهی ایران ۱۳۹۳» که توصیف و تحلیل مسائل اصلی ایران در سال ۱۳۹۳ است از طرف آینده‌بان در نوروز ۱۳۹۳ منتشر شده و در آن به این مسئله رسانه‌ای در ارتباط با سایر مسائل کلان ایران توجه شده است.

tiny-pic

این پژوهش به این پرسش پاسخ داده که مسائل کلیدی ایران در سال آینده ۱۳۹۳ چه موضوعات و چالش‌هایی هستند؟ از این‌رو با بررسی مدل‌های مختلف تحلیل فاکتورهای کلان، در این گزارش ۱۰ فاکتور کلیدی انتخاب و از نخبگان و کارشناسان خواسته شد تا ۱۰ موضوع کلیدی ایران سال ۱۳۹۳ را به ترتیب اولویت از میان این ۱۰ حوزة مختلف نام ببرند.

۱۰ مسئله اول ایران در سال ۱۳۹۳ از سوی کارشناسان، به‌ترتیب زیر اولویت‌گذاری شده است:
۱- تعیین تکلیف پرونده هسته‏ ای
۲- تشدید تن ش‏های سیاسی و نزاع‏ های قدرت
۳- تداوم تلاطم یا ثبات اقتصادی
۴- تشدید بحران کم‏ آبی و خشکسالی
۵- افزایش مرکز گریزی و چالش تکثر فرهنگی
۶- بحران آلودگی هوا
۷- تزلزل نهاد خانواده
۸- افزایش مشکلات سلامت روان
۹- سقوط وجهه ملی صدا و سیما
۱۰- کاهش سرمایه اجتماعی

این ۱۰ مسئله مستقل از یکدیگر نیستند و می‌توانند اثرات متقابلی بر یکدیگر داشته باشند. به‌عبارتی وقوع یک مسئله می‏ تواند در وقوع مسئله دیگر اثرگذار شود. این اثرگذاری نیز توسط کارشناسان سنجیده شده است. پس از شناسایی و تدوین ۱۰ مسئله اول سال ۱۳۹۳ با نظرسنجی از کارشناسان، در مرحله بعدی پژوهش، جدول تأثیرات تقاطعی رابطه میان این مسائل در اختیار کارشناسان قرار گرفت وآن‌ها شدت تأثیرگذاری هریک از مسائل بر مسائل دیگر را امتیازدهی کردند و بدین ترتیب اثرات متقابل نیز شناسایی شده و در قالب گراف ‏های شبکه‏ ای ترسیم شده است.

iran1393-graph

این گزارش را آینده بان در ۹۲ صفحه و در قالب فایل پی.دی.اف منتشر کرده و از طریق لینک‌های قابل دریافت است.

لینک اول | لینک دوم | لینک سوم


(هر سه لینک امکان دسترسی به یک فایل را فراهم می‌کند، به جهت سهولت دسترسی در سه نشانی مختلف فایل در دسترس قرار گرفته و قابل دریافت است.)

مدیر شبکه رادیو سلامت: حذف تبلیغ چیپس و پفک از عهده ما برنمی‌آید؛ باید قانون تصویب شود

Posted: 18 Apr 2014 12:43 PM PDT

مدیر شبکه رادیو سلامت به برنامه‌های ویژه هفته سلامت در این شبکه رادیویی اشاره کرد و درباره مشکلات حذف تبلیغات کالاهای مضر همچون چیپس و پفک در رسانه ملی صحبت کرد.

علیرضا بهفر مدیر شبکه رادیو سلامت سه‌شنبه ۲۶ فروردین ماه با اشاره به هفته سلامت در آغاز اردیبهشت ماه به تشریح برنامه‌های این شبکه رادیویی در هفته سلامت پرداخت و گفت: با توجه به ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت از سوی رهبر معظم انقلاب در ۱۸ فروردین و همچنین تاکید رئیس جمهور در اوایل سال در حوزه سلامت، عنوان «بهار سلامت» برای امسال چندان دور از اغراق نیست.

وی ادامه داد: یکی از بندهای سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه خانواده و جامعه است که این امر به عهده نهادها و سازمان‌های فرهنگی و آموزشی قرار داده شده است. معضلات ما در حوزه سلامت کم نیست به خصوص در حوزه بیماری‌های غیر واگیردار و برای این منظور شعار امسال وزارت بهداشت بر خودمراقبتی تاکید کرده است یعنی ما بتوانیم با ایجاد انگیزه در مردم رفتارهای سالمی را شکل دهیم.

مدیر رادیو سلامت با اعلام آماری از طرف وزارت بهداشت به مهمترین این بیماری‌ها و رفتارهای غیر سالم اشاره و بیان کرد: هم اکنون ۴۸ درصد از مردم دچار اضافه وزن و چاقی هستند و ما سالانه ۵۵ هزار مرگ و میر را از این طریق شاهدیم. همچنین ۱۰ درصد از مردم سیگار مصرف می‌کنند که سالانه ۱۱ هزار مرگ رقم می زند و ۲۰ درصد از مردم از فشار خون رنج می برند که ۸۶ هزار مرگ سالانه را در سال رقم می‌زند. همچنین ۱۵ درصد با دیابت و قند با ۳۴ هزار مرگ سالانه و ۲۸ درصد با چربی خون با ۳۴ هزار مرگ سالانه مواجه‌اند.

وی ادامه داد: ۸۸ درصد از مردم نیز تغذیه نامناسبی دارند. علاوه بر اینها جمعیت ما به سمت جمعیت سالمند حرکت می‌کند. البته متاسفانه در کشورهای در حال توسعه روی این جمعیت برنامه ریزی مناسبی در نظر گرفته نمی‌شود.

مدیر رادیو سلامت با بیان اینکه باید بتوان دانشی را در مردم ایجاد کرد که از بروز بیماری‌ها پیشگیری کند، افزود: در برنامه‌های رادیو سلامت به موضوعات مختلف حوزه سلامت پرداخته می‌شود که از جمله این موضوعات توجه به خودمراقبتی جسم است. برای این منظور برنامه‌هایی همچون «فراسو» تدارک دیده شده و در آن مردم به ورزش توجه داده می‌شوند و اینکه باید در طول هفته سه الی چهار دفعه در حدود ۲۰ دقیقه ورزش کنند.

بهفر در ادامه به اولویت‌های بعدی شبکه سلامت اشاره و بیان کرد: اولویت دوم تغذیه سالم است و اینکه مردم به پرهیز از فست‌فودها و پخت غذاهای سنتی تشویق شوند. این اولویت با برنامه‌هایی همچون «سفره ایرانی» و «فراسو» در نظر گرفته شده است. همچنین مردم باید بدانند که در شبانه روز باید شش تا هشت ساعت خواب مناسب داشته باشند. موضوع خواب مناسب نیز در برنامه‌های «مجله پزشکی» و «خانه ما» تدارک دیده شده است.

مدیر رادیو سلامت به سایر موضوعات اشاره کرد و گفت: مشورت قبل از بیماری در برنامه‌های «فراسو» و «مجله پزشکی» و خودمراقبتی روان و نه گفتن در برنامه «کودک من»، جدا کردن زندگی در محل کار و خانه در برنامه «کارگاهی برای زندگی» و همچنین موضوع اعتماد به نفس در برنامه های «زندگی جاریست»، «سایبان آرامش»، «کودک من» آمده است. علاوه بر این‌ها حوزه سلامت اجتماعی که به ارتباطات میان فردی و معاشرت و مراوده با دیگران پرداخته می‌شود در برنامه «صبح و زندگی» با حضور کارشناسان تدارک دیده شده است.

مدیر رادیو سلامت با اشاره به دیگر برنامه‌های این شبکه رادیویی گفت: گروه سلامت معنوی در برنامه‌های «تا بیکران»، «حس خوب زندگی»، «سرآغاز» ارتباط انسان با خالق را ترویج می‌کند و همچنین به دیگر موضوعات قرآنی، مطالعه متون مذهبی، شرکت در مناسک، صله رحم و ... می پردازد. گروه سلامت و تفریحات نیز مجموعه‌ای از موضوعات را در قالب طنز، نمایش، مسابقه و گزارش می‌آورد و یکی از برنامه‌های زنده در هفته سلامت پیاده‌روی خانواده‌ها و پارک خلیج فارس در روز جمعه ۵ اردیبهشت ماه است که با حضور برنامه‌سازان ما انجام خواهد شد. همچنین آنونس‌های تولید شده رادیو سلامت در طول شبانه‌روز تحت عنوان «هوای تازه» و «یک نکته یک متخصص» در طول هفته سلامت پخش می‌شود.

مدیر شبکه رادیو سلامت در پایان درباره تعامل شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی در تبلیغ کالاهای مضر عنوان کرد: در این چند سالی که من در رادیو سلامت بودم یک بار هم تبلیغ چیپس و پفک و دیگر کالاهای مضر را نداشتیم اما به راحتی نمی‌توان جلوی تبلیغ این کالاها را در سازمان صدا و سیما گرفت. در حدود ۱۰ سال پیش ما تنها توانستیم حدود یک هفته جلوی تبلیغ این کالاها را بگیریم اما از ما شکایت شد و دادگاه هم برای این حرکت ما منبع قانونی خواست و ما چنین قانونی نداشتیم بنابراین مجلس یا قوه قضاییه برای تبلیغ این کالاها باید قانون صادر کنند و سازمان نمی‌تواند از طرف خود حکم صادر کرده و قضاوت کند.

آغاز ثبت‌‌نام الکترونیکی برای دریافت مجوز نشریات از نیمه اردیبهشت

Posted: 18 Apr 2014 12:31 PM PDT

معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد گفت: ثبت‌‌نام الکترونیکی برای دریافت مجوز نشریات و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی از ۱۵ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود.

حسین انتظامی معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد در نخستین جلسه صبحانه کاری در سال ۹۳ که در محل معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد برگزار شد، در کنار بحث و بررسی در مورد مسائل و مشکلات پیش‌روی حوزه رسانه کشور، از آغاز ثبت‌ نام الکترونیکی برای دریافت مجوز نشریات و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی خبر داد.

معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد در ادامه افزود: متقاضیان می‌توانند از نیمه اردیبهشت ماه سال جاری با ورود به سایت معاونت مطبوعاتی ارشاد نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

وی درباره اینکه آیا محدودیتی برای ثبت‌نام وجود دارد، ابراز داشت: هیچگونه محدودیتی برای ثبت ‌نام وجود نخواهد داشت.

به گزارش فارس؛ پیش از این، ثبت‌ نام برای دریافت مجوز هرگونه نشریه و پایگاه اطلاع‌رسانی به‌صورت دستی و سنتی انجام می‌شد، اما مقرر شد تا از نیمه اردیبهشت‌ماه سال جاری متقاضیان با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت مطبوعاتی و امور اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد درخواست مجوز خود را به‌صورت آنلاین به ثبت برسانند.

افراط در انتشار عکس‌ شخصی در شبکه‌های اجتماعی اختلال روانی است

Posted: 18 Apr 2014 12:31 PM PDT

تحقیقات صورت گرفته توسط روانشناسان نشان می‌دهد، افرادی که تمایل زیادی به تهیه عکس از خود و گذاشتن آنها در سایت‌های اجتماعی دارند از اختلالات روانی رنج می‌برند.

به گزارش ایسنا، عکس گرفتن از خود (Selfie) که با رواج تلفن‌های همراه هوشمند مجهز به دوربین‌ عکاسی پیشرفته شیوع یافته است، در اصل شاخصی است که عدم اعتماد به نفس فرد را مشخص می‌کند.

دکتر «دیوید ویل» روانشناس بیمارستان Priory لندن تأکید کرد: دو سوم بیمارانی که با اختلال بدشکلی بدن (BDD) به این مرکز مراجعه کرده‌اند، تمایل زیادی به تهیه عکس از خود و قرار دادن در سایت‌های اجتماعی دارند.

تهیه عکس از خود اعتیاد محسوب نمی‌شود، بلکه نشانه‌ای از اختلال بدشکلی بدن است که شامل کنترل کردن بیش از حد ظاهر است.

این افراد ساعت‌ها زمان صرف می‌کنند تا عکسی از خود بگیرند که هیچگونه نقص ظاهری‌ در آن دیده نشود که این مسئله بیانگر مشکل عدم اعتماد به نفس فرد است.

به طورمثال یک نوجوان 15 ساله انگلیسی به دلیل ناراضی بودن از ظاهر خود در عکس‌ها اقدام به خودکشی کرد. این نوجوان بیش از 10 ساعت زمان برای تهیه 200 عکس از خود صرف کرده بود که هیچکدام مورد رضایت وی واقع نشده و باعث اقدام به خودکشی فرد شده بود.

محققان هشدار می‌دهند که تمایل بیش از اندازه به تهیه عکس از خود به ویژه در نوجوانان، یک شاخص مرتبط با عدم اعتماد به نفس یا درگیر شدن نوجوان با مشکلات روانی دیگر است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر