۱۳۸۹ اسفند ۶, جمعه

::لـیـمـو میـ گهـ:: معجيب‌ترين جانوران كشف شده در سال ۲۰۱۰






 
 عجيب‌ترين جانوران كشف شده در سال ۲۰۱۰
با نزديك شدن به پايان سال ميلادي ۲۰۱۰، مجله نشنال جيوگرافيك فهرستي از عجيب‌ترين گونه‌هاي جانوري كشف شده در اين سال را به انتخاب اديتورهاي خود منتشر كرده است.

در اين فهرست از پستانداران پرنده گرفته تا ماهي درخت‌زي و ميمون دماغ‌بريده ديده مي‌شود.

۱- زالو تي‌ركس: اين نوع زالو كه اصطلاحا به آن «شاه‌زالوي ظالم» لقب داده شده در ماه آوريل امسال در جنگل‌هاي آمازون و در خاك كشور پرو كشف شده است. اين زالو كه طول آن حدود هفت سانتي‌متر است دندان‌هايي بسيار بزرگ، ولي آلت تناسلي بسيار كوچكي دارد.

2925414.jpg

زالو تي ركس


۲- اختاپوس گونه‌بنفش: اين نوع اختاپوس كه تشخيص وابستگي آن به گونه‌هاي شناخته شده جانداران تاكنون تكميل نشده در ماه ژوئيه در عمق آب‌هاي اقيانوس اطلس در سواحل كانادا كشف شد. كشف اين جاندار همراه با ده گونه ديگر در اين منطقه مي‌تواند دانش مربوط به حيات وحش در آب‌هاي بسيار سرد را تكميل كند.

9202204.jpg

اختاپوس گونه بنفش



۳- خفاش يودا: خفاش دماغ‌آبي ميوه‌خوار سال گذشته همراه با ۲۰۰ گونه جانداري ديگر در جنگل‌هاي گينه نو كشف شد. اين خفاش كه از تخم ميوه‌هاي درختي تغذيه مي‌كند احتمالا در گستراندن انواع ميوه‌ها و محيط زيست منطقه نقش بسيار مهمي دارد.

5596138.jpg


۴- حلزون نينجا: اين حلزون كه طول دم آن سه برابر سر آن است در ماه آوريل در ارتفاعات مناطق كوهستاني «بورنئو» در كشور مالزي كشف شد. اين جاندار هنگام جفت‌گيري پيكان‌هاي كوچكي حاوي كلسيم دي‌كربنات به سمت جفت خود پرتاب مي‌كند و به همين خاطر «نينجا» لقب گرفته است.

582940.jpg

حلزون نينجا


۵- ميمون دماغ‌بريده حساسيتي: اين نوع ميمون دماغ چنان كوتاهي دارد كه باران‌هاي منطقه موسمي به راحتي وارد مجاري بيني او شده و بنابراين مرتب باعث عطسه كردنش مي‌شوند. اين جانور در جنگل‌هاي برمه زندگي مي‌كند و تنها نمونه آن كه تاكنون مورد بررسي قرار گرفته موردي بود كه توسط اهالي منطقه شكار و به فاصله كوتاهي پس از آن خورده شد.

9905913.jpg


552900.jpg

ميمون دماغ بريده حساسيتي


۶- گربه‌ماهي درخت‌خوار:‌ گونه‌اي جديد از گربه‌ماهي‌هاي سخت‌پوست در سال ۲۰۰۶ در رودخانه سانتا آنا در كشور پرو پيدا شد. انواع ديگر گربه‌ماهي سخت‌پوست معمولا با استفاده از دندان‌هاي تيز خود مواد غذايي را از تنه درختان جدا مي‌كنند و مي‌مكند، ولي اين گونه تازه كه تاكنون نام مشخصي براي آن تعيين نشده الياف تنه‌هاي درختان را مي‌خورد و هضم مي‌كند.

5890105.jpg

گربه ماهي درخت خوار


۷- وزغ خانواده سيمپسون: اين وزغ پوزه‌دار در ماه سپتامبر در جنگل‌هاي غرب كشور كلمبيا كشف شد. به گفته يكي از دانشمندان گروه پژوهشي كه اين جاندار را شناسايي كرده‌اند، دماغ دراز آن شبيه به يكي از شخصيت‌هاي كارتون معروف «خانواده سيمپسون» است.

7693125.jpg

وزغ خانواده سيمپسون


۸- مارمولك شبيه‌ساز: اين نوع خزنده كوچك يكي از اقلام اصلي در سفره غذاي بخشي از مردم ساكن ويتنام است. اين جاندار كه تاكنون براي دانشمندان ناشناخته بود يك وجه اسرارآميز ديگر نيز دارد و آن اين كه گونه مونث آن بدون نياز به جفت‌گيري با گونه نر گونه‌اي مشابه خود را بازتوليد يا شبيه‌سازي مي‌كند.

4664864.jpg

مارمولك شبيه ساز


۹- كرم - ماهي مركب: اين جاندار دريايي نه كرم است و نه ماهي مركب. بدن اين جانور مثل كرم حلقه‌دار است، ولي در عين حال بافت بدن و شاخك‌هاي آن شبيه ماهي مركب است. به همين دليل دانشمندان از يافتن عنواني متمايز براي آن دست برداشته و آن را كرم – ماهي مركب لقب داده‌اند. اين جاندار در پژوهش‌هاي بسيار پيشرفته در سال ۲۰۰۷ در عمق تقريبا سه هزار متري آب‌هاي درياي اطراف جزيره جاوه كشف شد.

9514595.jpg

كرم - ماهي مركب


۱۰- ماهي دست‌دار صورتي: اين ماهي كه از باله‌هاي بزرگ خود به جاي شنا كردن براي راه رفتن روي كف دريا استفاده مي‌كند در ماه مه امسال كشف شد. تاكنون فقط چهار مورد از اين جاندار پيدا شده و محل كشف آن آب‌هاي ساحل جزيره تاسماني در نزديكي استرالياست.

2007722.jpg

ماهي دست دار صورتي



 



--

--
همین حالا یک مطلب به گروه لیمو ارسال کنید.
درشت بخوانید: (مطالبی که دارای عکس هستند) حتما برای تماشای عکس برروی گزینه
Display images below
کلیک نمایید (دوستان دیگه تو هر مطلب تاکید نکنن)
*
 
ظاهر جدید گروه لیمو:
https://groups.google.com/d/forum/lymoo?fromgroups
ظاهر قدیم:
http://groups.google.com/group/lymoo
برای تنظیمات شخصی مانند ویرایش اسم و آواتار شخصیتان به ظاهر جدید گروه مراجعه کنید%
 
*
 
حتما برای ارسال مطلب از آدرس زیر استفاده کنید، ابتدا مطلب را آماده سپس به آدرس رایانامه زیر ارسال کنید:(اینـ بهترهـ)
lymoo@googlegroups.com
*
برایـ سایر گزینهـ ها ، بهـ اینـ گروهـ مراجعهـ کنید در
http://groups.google.com/group/lymoo?hl=fa
*
ویرایشـ عضویتــ ::
http://groups.google.com/group/lymoo/subscribe?hl=fa_US
-----------------------------------------------
با تشکر:
شادمهر
مـــدیــریــتــــ گروهـــ

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر