۱۳۸۹ تیر ۹, چهارشنبه

Our Iran مطلب طنزی از ابراهیم نبوی

 

 
 
 
 
 
 
---=====================================
 
پنجشنبه ۱۰ تير ۱۳۸۹
 
ابراهیم نبوی

تیرمژگان تو کنی توی چشم، آخ آخ آخ

سيد محمد حسيني، وزیر ارشاد کابینه احمدی نژاد طي حكمي يحيي طالبيان را به سمت قائم مقام وزير در امور " شعر و ادب" و رييس حوزه وزارتي اين وزارتخانه منصوب كرد. متن اين حكم به شرح زير است:  " به گواهي آگاهي و كمال خواهي و به پشتوانه آشنايي در امر كارگشائي و روشن رائي جنابعالي و نظر به اطمينان خاطر و اعتماد وافر نسبت به توانمنديهاي مديريتي، به منظور هماهنگي در ايجاد گرانسنگي حوزه وزارتي، شما را به سمت قائم مقام وزير در امور شعر و ادب و رئيس حوزه وزارتي منصوب مي‌نمايم. فرهنگ و هنر كه حاصل عقل و ذوق است با مرداني از اين تبار، اعتبار مي يابد." وی افزود: " تمشيت امور و تقويت حضور نيروهاي متعهد و كاردان به استظهار مشير و مشار، قوت يابد و تنوير افكار، سر بر آستان خرد جمعي مي‌سابد. رفتار لطيف و گفتار ظريف با تركيب صلابت و عطوفت و شدت و رافت، اقتدار و زنهار و غمض و استبصار، همداستان است. كرامت اين ساحت با سلامت نگاه شما همراه است و مسير، به ميانبر حسن سلوك، كوتاه! انشاء‌الله توفيق، رفيق طريق عزت و اعتبارتان باد."

 

یک هفته بعد: بخشنامه صادره

 

اللهم جمیل و یحب الجمال

 

در راستای وایستایی و استمداد از کمیته امداد و ارفاق به رفیق و شفیق، بدینوسیله ادارات کل زیر تشکیل و اساتین و دکاترات معظم که از همگنان و نان به نرخ روز خورندگان، محسوب می گردند، منصوب شده، برای آنان آرزوی توفیق را یار و رفیق مفروض و آرزوی خدمت را به درگاه حضرتش معروض می دارم

 

دکتر م. کوثر، مدیر کل قصیده

دکتر الف. صبو، مدیرکل غزل

دکتر شین. طلوع، مدیرکل رباعی و دوبیتی

دکتر عین. ذاکر، مدیرکل مثنوی

دکتر ح. مولانا، مدیرکل وظیفه و قطعه و تک بیت و حومه

دکتر ف. عراقی، مدیر کل مسمط و مستزاد

دکتر میم. برمودا( یونان سابق)، مدیرکل ترجیع بند و ترکیب بند

دکتر قاف. سیمرغ، مدیرکل حماسه و شعرعرفانی

دکتر میم صغرا، مدیرکل شعرنو و سپید و غیره

دکتر ج. حبشی، مدیرکل اموربین الملل و هایکو و گوته

دکتر حسینعلی حسینی، مدیرکل مقتل خوانی

سردار ثاربن ثار، مدیر کل حراست و هجو و هزل و مطایبه و ... شعر

برای کلیه اساتین آرزوی موفقیت و گرانسنگی و هماهنگی و آکله نگرفتن در روزگار بی بصیرتی و دلتنگی می نمایانم.

الاحقر حسینی، وزیر ارشاد اسلامی

 

دو هفته بعد

 

از: اداره کل غزل

به: حراست

 

سردار ثاربن ثار، مدیرکل محترم حراست

 

ضمن آرزوی دیدن رخ یار و نبودن در فراق معشوق بیمار، احتراما به عرض می رساند که خواهر کبری ناظمی، منشی اینجانب که تازه چهار روز است از واحد صدابرداری امور سینمایی به این واحد منتقل شده است، در این چار روز که بقدر چهل سال رفت که من زار می زنم، کز هر مدیرکل که بود کمترین منم، دچار برخی خطایا و مناهی گشته، به گفته اصغر آقا ساقی چای این واحد، با تیر ناوک مژگان خویش روابط مشکوکی با برادر غمزه لو کارشناس این اداره برقرار نموده، طرف نیز همچو تیری از چله رها گشته از اداره بیرون رفت و به نظر می رسد که اگر چه به علت رویت نگهبانی عیش شان منقص گردید، اما در دل چه دانی چه کند شیر مست با، آهو که رفت در پی چیزی نشست. در همین راستا، درخواست می گردد وی را به واحد قبلی عودت داده یا ارشاد نمائید و خواهر غزل مستیار، خواهر عیال اینجانب که از هر لحاظ آمادگی داشته و دواوین شعرا را می داند، به جای وی منصوب نمائید. پیشاپیش، از این درویشی که در حق این حقیر می نمائید، با  دسته متشکرم.

 

دکتر الف. صبو، مدیرکل اداره غزل

بیست و پنجم تیرماه 1389

 

از: اداره کل حراست

به: اداره کل قصیده

 

برادر دکتر م. کوثر

مدیرکل محترم قصیده

بدینوسیله خواهر کبری ناظمی که طی چهار روز آموزش کافی دیده و مراحل کارشناسی بررسی در حوزه قصیده را نزد شورایعالی شعر و اصول مقابله با شبیخون فرهنگی و مبارزه با تهاجم نرم را در این اداره کل گذرانده به عنوان " بررس" به کار بگیرید. شایعات صحت نداشته و به مزاوجت درآمده هیچ مشکلی موجود نیست.

 

سردار ثاربن ثار

مدیر کل حراست

بیست و نهم تیرماه 1389

 

برادر دکتر م. کوثر

مدیرکل محترم قصیده

اینجانبه کمینه، کبری ناظمی، طی بررسی های صورت گرفته، چند فقره قصاید حجیم را بدقت و جزء به جزء بررسی نموده، نظریه اینجانبه جهت مجوز صدور پیوست است:

قصاید " برادر انوری" ملاحظه گردیده، مخالف کلیه ضوابط موجود می باشد، وی از عناصر فتنه محسوب گشته، دارای عقاید سلطنت طلبی بوده، زنا با محارم و لواط و سایر موارد در آن فراوان بوده، نسخه مذکور بکلی امحاء گشته، دستور فرمائید ناشر در صورت مراجعه برای مجوز به مراکز مربوطه معرفی گردد.

قصاید " حاج آقا منوچهری دامغانی" در بخش پائیزه بلامانع می باشد، بخصوص که ترویج آن باعث مقابله با فتنه سبز نیز می گردد، بلامانع است.

قصاید عنصر معلوم الحال " ناصرخسرو قبادیانی" که مروج غربزدگی، مشوق تهاجم فرهنگی دشمن، مخالف با فرمایشات رهبری در مورد بیگانه ستیزی می باشد و دائم مشغول سفر به ممالک مختلفه بوده و هیچ گزارشی از نحوه رفتار او در ممالک فرنگ ارسال نشده، مشکل داشته، البته مطالعه آن برای ریاست محترم جمهور جهت سفر به خارج مفید، ولی نشر آن مشکل دارد. وی دارای زاویه با اندیشه های رهبری بوده و زاویه مذکور بسیار گشاد می باشد.

قصاید فرخی سیستانی، با توجه به مسائل امنیتی بخصوص گروهک ریگی در حال حاضر انتشار آن به مصلحت نمی باشد. به ناشر گفته شود امان نامه بیاورد تا مجوز داده شود.

قصاید برادر " عنصری" اگرچه از نظر شعری اشکالی ندارد، ولی به نظر بی بصیرت به نظر می رسد، فعلا منتشر نشود.

موارد زیر به اطلاع برسد.

دکتر کبری ناظمی، دکترای ادبیات فارسی دانشگاه آکسفورد و کمبریج و هاروارد [همکلاس مرحوم مبرور دکتر کردان] بررس و عیال حاج آقا

6 مرداد 1389

 

از: اداره کل دوبیتی و رباعی

به: معاونت شعر و ادب

 

جناب آقای طالبیان، معاونت محترم شعر و ادب

 

اینجانب امروز با برادر امام ولی( شاه ولی سابق) ملاقات نموده و بفرموده تغییر نام ایشان را از طرف آن معاونت محترم نیز تبریک گفتم. ایشان نیز سه قطعه دوبیتی، با دستخط برای اینجانب، ده قطعه با دستخط روی کاغذ گلاسه، برای آن بزرگوار و سی قطعه دوبیتی مخصوص " وصف آقای دکتر " و در مذمت " شیخان ساده لوح" آورده که برای چاپ مناسب است. وی که قبلا با خواهر قطمیری روابطی داشته و به همین دلیل بیشتر در واحد غزل فعالیت می نمود، اخیرا با ایشان ازدواج نموده و چون ازدواج دوم ایشان می باشد، تصمیم گرفته که دوبیتی بسراید و التماس دعا داشت که وام برای بیت دوم دریافت نماید. دوبیتی های مذکور برای واحد وام ارسال شد، تا دویست میلیون تومان موافقت گردید. در حالی که ایشان خواستار 400 میلیون بود، قرار شد یا تا هفته آینده یک مثنوی در وصف سفرهای استانی ، بانضمام سه غزل در مورد مقام معظم رهبری و چهار هجویه در مورد رهبران جنبش سبز آماده نماید تا وام مذکور پرداخت گردد. به پیوست دوبیتی ها ارسال می گردد.

دکتر شین. طلوع، مدیرکل رباعی و دوبیتی

8 مرداد 1389

 

جناب آقای طالبیان، معاونت شعر و ادب

 

دیدار کی رسد تا روی تو را ببینم، خیره شوم به چشمت بر دامنت نشینم

هر لحظه از آن سوی جهان نغمه ای آواز می شود که ندایی ز خمینی دارد، چه سان می توان گفت این همه لطفی که جهانی به علی یا به حسینی دارد. امروز ملاقاتی رخ داد با برادرخامنه دوست باش( لالام گوالودالام سابق) که شعری را سی سال قبل در وصف آفتاب عالم، روح شرق، آلبالوی ترش درخت بهشت، شفتالوی نرم مسجد و کنشت، مقام ولایت به زبان سواهیلی گفته و چهار سال روی آن کار کرده و این برادر قصد داشت برای عملیات انتحاری به غزه برود، اما به دعوت وزارت خارجه به ایران آمده و دیوان شعر را که حدود سه کیلو و 157 گرم وزن داشت، اکثر اشعار روی مقوا سروده شده بود، تحویل اینجانب داد. کل دیوان را ردیف ( امام) سروده است، اما با توجه به اینکه مورد ( امام)خمینی (ره) چهار مورد موجود بود، ایشان پیشنهاد می کرد قافیه را عوض کند و نام مبارک آقا ( امام موجود) را بگذارد. پیشنهاد می کرد که یک سفر حج و یک قطعه زمین و یک مدرسه و یک دکان برای او در تانزانیا بوسیله کمیته امداد داده شود. با پیشنهاد او موافقت کردیم، چون هنوز از بودجه مربوط به اشعار خارجی برای رهبری هیچ هزینه نکرده ایم. اگر مخالفتی بود، بفرمائید.

 

دکتر ج. حبشی، مدیرکل اموربین الملل و هایکو و گوته
 
روزآنلاین
 
=================
 
 
 
 
 
 
 
 
برگزاری اجلاس خبرگان رهبری برای تشکر از رهبر!
 
جرس:شهریور ماه امسال نیز به روال سالهای گذشته در ایران مجلس خبرگان رهبری در موعد مقرر خود تشکیل جلسه می دهد.هشتمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری در شهریور ماه در حالی برگزار می شود که دیگر رسما وظیفه این اجلاس مدح و سپاس گویی رهبر ایران شده است و خبری از نظارت و انتقاد در آن نیست.    

سيدعلي ‌اكبر قره ‌باغي نماينده مردم آذربايجان غربي در مجلس خبرگان رهبري،اعلام کرد در این جلسه از "مدیریت و تدبیر" آیت الله خامنه ای در دوران فتنه تقدیر خواهد شد.

 

تقدیر و تشکر از اقداماتی که رهبر ایران انجام داده است، کارکردی است که مجلس خبرگان رهبری در یک سال گذشته بیشتر به آن پرداخته است.

 

در حالی خبرگان رهبری در کمتر از سه ماه دیگر هشتمین اجلاس خود را با سرلوحه قرار دادن تکریم از مقام رهبر تشکیل می دهد که این نهاد تنها مرجع قانونی است که باید  عملکرد رهبر  را مورد پرسش و بررسی قرار دهد.

 

وظیفه ای برای نظارت

 

بر اساس اصل 107 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، یکی از وظایف مجلس خبرگان این است که اعضای آن بتوانند بعد از مرگ رهبر واجد ترین شخص را  برای اداره کشور انتخاب کنند.

 

اعضای مجلس خبرگان رهبری که با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند، اما به جز جایگزینی رهبر وظیفه ای دیگر نیز بر عهده دارند.

 

آنها قرار است نمایندگانی از مردم باشند که بر اساس اصل 111 قانون اساسی نظارت بر عملکرد رهبر داشته باشند و هر گاه که تشخیص بی قانونی و یا ضعف در اداره کشور دیدند اختیار عزل رهبر را داشته باشند.

 

جلسه ای که تشکیل نشد

 

بعد از حوادث پس از انتخابات در خرداد ماه ، هنگامی که آقای خامنه ای به عنوان رهبر ایران نتوانست مردم معترض را آرام کند و سخنانش تنها اجازه حملات بیشتر به مردم توسط نیروهای امنیتی بود، بسیاری انتظار داشتند که مجلس خبرگان رهبری تشکیل جلسه بدهد.

 

ریاست این مجلس بر عهده آیت الله هاشمی رفسنجانی است که بسیاری او را در حوادث اخیر در کنار مردم و معترض به وضعیت کشور می دانستند.

 

با این حال او نیز نتوانست در روزهای نا آرام خرداد ماه و تیر ماه جلسه ای اضطراری برای وقایع پیش آمده در خبرگان رهبری برگزار کند.

 

تقاضا برای برگزاری جلسه

 

تقاضاهایی برای برگزاری این جلسه نیز به دست خبرگان رهبری رسید. جمعی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی مسوولیت اتفاقات پیش آمده در کشور را بر عهده رهبر دانستند و خواستار این شدند که خبرگان جلسه ای تشکیل بدهد.

 

مرداد ماه سال گذشته نیز آیت الله علی محمد دستغیب  که خود از اعضای خبرگان رهبری است در نامه ای خواستار این شد که خبرگان رهبری جلسه ای با حضور میر حسین موسوی و مهدی کروبی به عنوان نمایندگان مردم تشکیل بدهد و به مسائل پیش آمده در کشور رسیدگی کند.

 

از ولایت فقیه پشتیبانی کنید

با این حال نه تنها مجلس خبرگان رهبری جلسه ای تشکیل نداد، بلکه عده ای از اعضای خبرگان با شنیدن زمزمه هایی از این دست که کسانی برای تشکیل جلسه دست به دامان آقای هاشمی شده اند بیانیه ای صادر کردند و در آن اوردند که انتظارشان از ریاست خبرگان رهبری این است که "از ولایت فقیه " پشتیبانی کند.

 

در حالیکه بسیاری از مردم عزیزانی یا در زندان و یا در گور داشتند و کشور در حساس ترین مقطع خود در سی سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی چه در سیاست خارجی و چه در سیاست داخلی قرار داشت، ششمین اجلاس خبرگان رهبری در 31 شهریور ماه برگزار شد تا اعضای آن بتوانند بیانیه ای در مدح رهبر صادر کنند.

 

حمله به ریاست مجلس خبرگان

 

پس از آن اعضای خبرگان رهبری هریک دوباره بر سر کار خود بازگشتند که ایراد خطبه های برخی از نماز جمعه ها و گفتگو با خبرگزاری های نزدیک به دولت در مدح و ستایش آیت الله خامنه ای بخشی از کارشان بود.

 

در این میان اما هنوز هم امیدها به آقای هاشمی دوخته شده بود که بالاترین مقام این مجلس به شمار می رفت.

 

تا اسفند ماه و برگزاری هفتمین اجلاس خبرگان رهبری حامیان دولت و رسانه های نزدیک به آن آقای هاشمی را مورد حمله قرار دادند.

 

روزنامه هایی مانند "وطن امروز" خبرهایی مبنی بر احتمال برکناری علی اکبر هاشمی رفسنجانی منتشر کردند و گروهی غیررسمی در قم با نام"ستاد مردمی سلسله نشست های بصيرت" نیز  با انتشار اطلاعیه در برخی از مساجد قم خواستار برکناری آقای رفسنجانی صرف نظر از"موانع آيين نامه داخلی و خارجی" مجلس خبرگان شد و آن را خواست آقای الله خامنه ای دانست.

 

بازهم دفاع از رهبر

 

با این همه جلسه اسفند ماه مجلس خبرگان آقای هاشمی را از ریاست برکنار نکرد، رئیس مجلس خبرگان نیز البته  از عملکرد رهبر ایران در ماه های آشوب زده پس از انتخابات دفاع کرد.

 

بیانیه منتشر شده در پایان این اجلاس نیز امید مردم را برای اینکه اعضای مجلس خبرگان حتی نیم نگاهی انتقادی به عملکرد رهبر داشته باشند از بین برد. این بیانیه نیز تشکر نامه ای دیگر بود که در پایان دوروز اجلاس به پیشگاه رهبر ایران تقدیم کردند.

 

دیدار با اعضا

 

آیت الله خامنه ای در سال گذشته دوبار با اعضای مجلس خبرگان دیدار داشت، یکبار پس از جلسه شهریور ماه اعضای این مجلس را به حضور پذیرفت و برای آنها توضیحاتی داد که نشان دهنده پیشرفت کشور بود و یاد آوری کرد که "توطئه دشمنان" هیچ گاه تمام نمی شود و حوادث بعد از انتخابات را هم یکی از همان توطئه هایی دانست که در جهت ویران سازی کشور است.

 

وی در این دیدار برای  داشتن "بصیرت "برای درک حوادث پیش آمده تاکید کرد و از بیانیه پایانی این اجلاس تشکر کرد و از کسانی که اگر در موردی هم مخالفت داشتند اعلام نکردند "تا دشمن آن را بزرگ کند و جنجال راه بیندازد" قدردانی کرد.

 

اعضای خبرگان رهبری یکبار دیگر نیز در اسفند ماه و پس از پایان اجلاس هفتم به دیدار رهبر رفتند.

 

در آن دیدار نیز بار دیگر مسئله انتخابات مطرح شد و آیت الله خامنه ای بازهم هر آنچه پیش آمده بود را توطئه دشمنان دانست.در این جلسه رهبر ایران سخنانی نیز با خواص کرد و از آنها خواست تا نگذارند آنچه زمان مشروطه رخ داده است تکرار شود.

 

تحت نظارت رهبر

 

با آنکه اعضای مجلس خبرگان با انتخاب مستقیم و رای مردم انتخاب می شوند اما نکته قابل تاملی نیز در این میان مطرح است و آن این است که تمام کسانی که برای مجلس خبرگان کاندیدا می شوند ، صلاحیتشان باید به نظر شورای نگهبان برسد که شش نفر فقیه آن را رهبر تعیین می کند .

 

به این ترتیب ترکیب اعضای خبرگان رهبری را کسانی تشکیل می دهند که توسط فقهای منتخب رهبر صلاحیتشان تائید شده باشد و آنها در اصل یاران رهبر به شمار می روند.

 

چندان جای تعجب ندارد که یارانی این چنینی در مواقع حساسی چون حوادث پس از انتخابات سال گذشته ، نه تنها انتقادی از رهبر ایران نداشته باشند بلکه به عنوان بزرگترین حامی وی وارد عمل بشوند.

 

حمله به بیت و مسجد قبا منتسب به آیت الله دستغیب اعتراضی بود که نزدیکان به دولت به  آیت الله دستغیب کردند.

 

جرم آیت الله دستغیب این بود که اعلام کرد مجلس خبرگان نباید پیرو رهبر باشد. وی گفت : "  خبرگان مجتهد هستند و تقلید بر مجتهد حرام است. یعنی تشخیص صدق و کذب هر موضوعی باید با تحقیق و تفحص بر طبق شرع و قانون صورت گیرد."

 

حال باید در انتظار شهریور و اجلاس جدید خبرگان درتشکر و تقدیر از رهبری و عملکرد آن نشست


 
================
 
 
 
 
 
 
راه و مدرسه بنیانگذار انقلاب
 


نقد نامه محسن کدیور به سید حسن خمینی


جناب آقاى دكتر محسن كديور

 با سلام و تحيت، نامه مشفقانه و ناصحانه شما به نواده بنيانگذار جمهوري اسلامي را كه از تعهد و مسئوليت ملى و دينى شما ناشى مى‌شد، خواندم و محتواى آن را با توجه به شرايط فعلى جنبش و موقعيت مخاطب و نيّت تاثيرگذارى، كاملا مثبت و مفيد ارزيابى كردم، هرچند نكاتى به نظرم رسيد كه خواستم با شما درميان بگذارم تا اگر مصلحت دانستيد، هم چنان كه نامه شما سرگشاده بود، با درج عمومى آن در "جرس" موافقت كنيد، شايد اين گفتگو براى سايرهموطنان خالى از فايده نباشد.

 درسرآغاز نامه مرقوم داشته‌ايد:

  "وقايع ۱۴ و ۲۳ خرداد تهران زنگ خطرى بود كه خبر ازسقوط ارزش‌هاى اخلاقى و موازين اسلامى در ايران، آن هم در حق بازماندگان و بيت بنيانگذار جمهورى اسلامى مى‌داد".

 

به نظر بنده اين زنگ خطر از همان آغاز انحراف انقلاب ازاهداف اوليه آن، بيش از سى سال است اتصالى پيدا كرده و مدام آژيرمى‌كشد! اما يا سلطه‌گران كر شده و صداى گوشخراش آنرا كه با منافع تماميت طلبانه‌شان تضاد دارد نمى‌شنوند، يا ما به آن خو گرفته و عادت كرده‌ايم!؟

 

از همان روزى كه شعار:"حزب فقط حزب الله ، رهبر فقط روح الله"، آرمان "همه با هم" را به "همه با من"، تبديل و مسخ و منحرف كرد و سياست سربازخانه‌اى ِ: دولت يكدست، مجلس يكدست، دانشگاه يكدست، ادارات يكدست و... دست اقليتى را برسرمايه‌هاى يك ملت دراز كرد، اين زنگ خطر نواخته شده بود. با اين تفاوت كه حملات شرم آوراخير به بيت و بازماندگان بنيانگذارجمهورى اسلامى، سرايت ستم را به محور خودى‌هاى سابق و سير صعودى غيرخودى كردن‌ها نشان مى‌دهد.

 

درباره بنيانگذاراين نظام نوشته‌ايد:

 

" او نظام شاهنشاهى ۲۵۰۰ ساله ايران را با يك انقلاب مردمى سرنگون كرد و نظام تازه‌اى به نام جمهورى اسلامى پايه‌گذارى كرد..."

 

بدون آنكه خواسته باشم نقش مبارزات شجاعانه آقاى خمينى با استبداد شاهنشاهى درسال‌هاى ۴۱ و ۴۲ و نيزتأثير قاطعيت و اعتماد به نفس و استحكام ايشان را در رهبرى مبارزات ملت ايران در ماه‌هاى منتهى به انقلاب بهمن ماه سال ۱۳۵۷ ناديده بگيرم، به خوبى مى‌دانيد كه انقلاب اسلامى ايران محصول مبارزات يك قرن ملت مظلوم ايران از زمان نهضت مشروطيت به بعد مى‌باشد كه حداقل در شش دهه اخير، از جريان نهضت ملى ايران، به رهبرى دكتر محمد مصدق براى ملى كردن صنايع نفت واخراج چپاولگران انگليسى گرفته تا مبارزات مسلحانه چريكى چپ و راست، طيف گسترده‌اى از ايرانيان درسه نسل، بارمصيبت‌هاى آن را به دوش كشيده و هزاران شهيد و ده‌ها هزار زندانى و شكنجه ديده تقديم داشته‌اند تا اسب زين كرده‌اى در دوران تخريبى انقلاب براى تهاجم البته توفندهٔ آقاى خمينى عليه استبداد سلطنتى آماده گردد.

 

جمله به كار رفته در نامه شما ناخواسته و برخلاف باورتان، همان ادعا و ادبيات رسانه‌هاى رسمى را تداعى مى‌كند كه بنا به فرهنگ شاه يا شيخ پرستى تاريخى، دستاورد تلاش‌هاى يك قرنِ يك ملت را به حساب جارى بنيانگذار انقلاب، يا نهضت روحانيت وابسته به ايشان، واريز مى‌نمايد.

   

جنابعالى به نوهٔ بنيانگذار جمهورى اسلامى توصيه كرده‌ايد دربرابر تحريف "راه و مدرسه" ايشان و ميراث معنوى‌اش سكوت نكند. مگر خط امام غير از"راهى" است كه دانشجويان پيروش امروز در زندان و يا بيرون از زندان، چنان شيوه‌هائى را متعلق به دوران گفتمان انقلابى مى‌دانند و عموماً به راه ديگرى مى‌روند!؟ و مگر مدرسه‌اش غير از همانى است كه امروز آقاى مصباح طابق النعل بالنعل اداره و تدريس مى‌كند!؟

 

البته برخي از خوش بينان همچنان به فرازهائى از گفتار يا كردار ايشان كه  تأييد كنندهٔ  مردم سالارى و مهرورزى است استناد مى‌كنند. اما شما خود بهتر مى‌دانيد امثال تناقض آشكار ميان شعار: "ميزان رأى ملت است"! با نظريه ولايت مطلقه فقيه، كه نقش مردم را فقط دركشف ولى فقيه!! و تحقق بخشيدن به قدرت سياسى او مى‌داند و مى‌تواند نماز و روزه و حج و احكامي ديگر را بنا به مصلحت نظام!! و حفظ قدرت تعطيل كند، صدها تناقض و تغيير رأى و برنامه وجود دارد كه هرشخص و جريانى مى‌تواند برحسب سليقه و سياست‌ خود به آن استناد نمايد. اگر قرار بر ارائه سند و استناد به رويه و راه باشد، حاكميت فعلى و نيروهاى سركوب‌گرآن دست به مراتب پرترى دارند و به راحتى مى‌توانند ادعا كنند "راه و مدرسه" امام همين است كه ما عمل مى‌كنيم.

 

به تعبير امام على(ع) درنقد يكى از خلفاى پيشين:

 

"از دنيا رفت و مردم را سرگردان در راههاى گوناگون رها كرد. به گونه‌اى كه نه گمراه راه مى‌يابد و نه ره يافته بر درستى راهش يقين مى‌آورد! (نهج البلاغه خطبه ۲۱۹ يا ۲۲۸).

 

مى‌دانم كه نوشتن نامه براى تأثير گذارى بربيت و بازماندگان نمى‌تواند زبان ديگرى داشته باشد و جز استناد به جنبه‌هاى مثبت چاره ديگرى نيست، اما نامه سرگشاده، گيرندگان بى‌شمار ديگرى نيز دارد كه چه بسا برداشت‌هاى متفاوتى از قصد و نيت نويسنده بكنند.

 

اين قلم كوچك‌ترين تمايلى به نفى و ناديده گرفتن فضايل فردى اشخاص نداشته و هيچ فايدتى ازاينكار براى ملت نمى‌شناسد، اما مسئله آقاى خمينى مسئله‌اى شخصى نيست، سايه سياست‌هاى ايشان بيش از سى سال است بر سر اين ملت سنگينى مى‌كند و سرنوشت يك ملت بزرگ را با تاريخ و تمدنى درخشان زير چترسياه خود گرفته و آزادى و امنيت را از اين مرز و بوم سلب كرده است.

 

مى‌دانم كه نبايد ساده زيستى، سربلندى، سازش ناپذيرى، شجاعت و تعلق خاطر او به مستضعفان را ناديده گرفت، اما حسن نيت و قصد خدمت كافى نيست، سعه صدر، صداقت دروعده وعمل، صبر و تحمل در برابر مخالفين و رعايت عدل و انصاف درباره آنها، آگاهى و شناخت به مقتضيات زمانه و درك حقوق مردم و حاكميت ملت نيز از ضروريات شخصيتى است كه مى‌خواهد سكان كشتى طوفان زده‌اى را به عهده بگيرد.

 

چگونه مى‌توان نوشت: "كارنامه ايشان دربردارنده خدمات بزرگى به اسلام، تشيع و ايران و نيز چند خطاى نه چندان كوچك است"، در حالي كه اكثريت مسلمانان، شيعيان و ملت ايران چنين امرى را باور ندارند.

 

حضرت على(ع) هنگام اعزام مالك اشتر براى فرمانروائى مصر فرمود:

 

اى مالك، بدان كه تو را به بلادى فرستاده‌ام كه پيش از تو دولت‌هاى دادگر و ستمگرى ديده و مردم به تو با همان چشمى مى‌نگرند كه تو درباره رهبران پيش از خود مى‌نگرى و در باره تو همان را مى‌گويند كه تو درباره آنان مى‌گوئى، جز اين نيست كه مردمان صالح را از آنچه خداوند بر زبان مردم جارى ساخته مى‌توان شناخت".

 

آيا گريز فوج فوج فرزندان اين مرز و بوم از اسلام و بيزارى آنها از چنين قرائت خشنى ازدين، كه كوچك‌ترين نشانه‌اش بى تأثيرى مبارزه با بدحجابى پس ازسه دهه مى‌باشد، خدمت بزرگ به اسلام است؟

 

آيا به باد دادن حرمت مراجع، سلب اعتماد بسيارى ازمردم از مبلغان دين و ترويج تعصب و قشرى‌گرى و احياء جهل و خرافات دوران قاجارخدمت بزرگ به تشيع است؟

 

آيا آوارگى و مهاجرت ميليونها نفر به شرق و غرب عالم، اصرار بر ادامه جنگ بى‌حاصل دو ملت همسايه مسلمان، پس از آزادسازى خرمشهر، با كارنامهٔ يك ميليون شهيد و مجروح  و خرابى شهرها و تباه شدن سرمايه‌هاى دو ملت بزرگ به نفع ابرقدرت‌ها، كه ازهمگى آنها امكان داشت با حسن تدبيرجلوگيرى به عمل آورد خدمت بزرگ به ايران است؟

 

 آيا پيمان شكني با مردم در وعده هاي قبل از پيروزي انقلاب و پيمان شكني با كارگزاراني كه شروط آنها را براي قبول مسئوليت پذيرفته بود، خدمت به مردم است؟

چگونه مى‌توان اعدام مخفيانه و بدون وكيل هزاران زندانى موقت را به جرم "سر موضع"! و دگرانديش بودن، با جمله: "خطائى نه چندان كوچك" توصيف كرد؟ در مكتبى كه كشتن يك انسان مساوى كشتن همه انسانها شمرده شده است، آيا هرگز واژه "عظيم" هم مى‌تواند بيانگر اين جنايت باشد؟

 

ملت ايران در انقلاب باشكوه خود نظام استبدادي را سرنگون كرد تا از فردسالاري تاريخي نجات يابد. آيا زنده كردن همان شيوه ها درشكلي گسترده تر با استقرار"نظام ولايت مطلقه فقيه" و مسلط كردن بخش طرفدار و تسليمى از روحانيت بر گرده مردم، در همه شئون سياسى و فرهنگى و سه قوه مملكت، به عنوان نمايندهٔ امام! و تبعيض طبقاتى و تشديد تفرقه و تشتت ميان ملت خطاى عظيمي نيست؟

 

آيا مخالفت با فقه پويا و متناسب با نيازهاى زمانه و حمايت از فقه سنتى با تاكيد برشعائر و تجليل و توسعه ظواهر مذهبى، به جاى توجه به عمق و اساس دين خطائى فقط "نه چندان كوچك" است؟

 

جناب آقاى دكتر كديور، شما نيك مى‌دانيد وضعيت امروز ايران، بدون آنكه خواسته باشم نقش مردم و فرهنگ استبدادى را ناديده بگيرم، بدون هيچ ترديدى، خوب يا بد، محصول و منتجه سياست‌هاى آقاى خمينى است. آنچه امروز بر سر ملت ايران مى‌آيد، ارتباط مستقيم با انديشه فقهى و سياسى ايشان دارد. تجربه ولايت مطلقه فقيه كه تبلور تئورى آقاى خمينى است، هرچند كسانى را به قله قدرت و ثروت رسانده، اما نزد اكثريت ملت ايران آشكارا شكست خورده است.

 

اگر به مردم سالارى و ضرورت حاكميت ملت برسرنوشت خويش و آزادى و حق انتخاب مردم باور داريم، موانع بنيادى اين آرمان را نيز شايسته است به شفافيت بيان كنيم.

 

از ديدگاه دينى نيز، اگر به تواتر و تأكيد از پيامبر و پيشوايان مذهب نقل شده است كه امت اسلام تنها با اتكاء به "كتاب الهى و سنت پيامبر" مى‌تواند به سعادت برسد، و مصلت دين و دنيا تنها در قبول حاكميت ملت است، دراينصورت چه ترديدى در نفى مطلق راه حل‌هاى مبتنى بر فقاهت‌هاى فردى كه براساس تبعيض طبقاتى و توليت مطلقه يك فرد بنا شده است وجود دارد؟

 

به باور اين قلم ريشه اين مصائب، شرك شخصيت پرستى و تفرق وحدت ملى است و راه نجات در توحيد كلمه و كلمه توحيد خلاصه مى‌گردد.

 

با تشكر از حسن توجهى كه به اين نقد مى‌فرمائيد و با عذرخواهى ازتلخى تصديع آن.

 

عبدالعلى بازرگان (ششم تيرماه ۱۳۸۹مصادف با ميلاد امام علي)

 
 
 
--
***************************

این ایمیل را برای دوستان خود نیز ارسال کنید. رسانه شمایید

جهت عضو شدن در گروه ايران ما. كافي است كه به آدرس زير يك ايميل ارسال کنید. لازم نيست كه هيچ چيزي در ايميل بنويسيد. سپس یک ایمیل از جانب گروه دریافت خواهید کرد و باید روی لینک داده شده در ایمیل کلیک کرده و درخواست خود را تایید نمایید.
OUR_IRAN+subscribe@googlegroups.com

چنانچه مایل به دریافت این ایمیلها نیستید برای لغو عضویت خود به آدرس زیر یک ایمیل ارسال کنید و لازم نیست که در ایمیل چیزی بنویسید:
OUR_IRAN-unsubscribe@googlegroups.com

--
---------------------------------------------------------------------------------------------------
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "OurIran" group.
To post to this group, send email to OUR_IRAN@googlegroups.com
 
To unsubscribe from this group, send email to OUR_IRAN-unsubscribe@googlegroups.com
 
To subscribe to this group, send and email to OUR_IRAN+subscribe@googlegroups.com
 
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/OUR_IRAN?hl=fa

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر