آیت الله العظمی یوسف صانعی بیانیه ای در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به ناوگان حامل کمک های بشر دوستانه به مردم غزه صادر کردند. به گزارش کلمه متن این پیام به شرح زیر است:
بسمه تعالی
«فَتِلْکَ بُیُوتُهُمْ خَاوِیَةً بِمَا ظَلَمُوا»
حمله رژیم غاصب صهیونیستی به ناوگان حامل کمک های بشردوستانه به مردم مظلوم و بی پناه غزه، که منجر به کشته و مجروح شدن عده ای از انسان های نوع دوست شد، موجب تأثر و تألم شدید گردید.
اینجانب ضمن محکوم نمودن این عمل وحشیانه و ضدّبشری، از تمامی انسان های آزاده، نهادهای حقوق بشری و بین المللی و همه دولت ها می خواهم که در ایفای نقش خود در محکوم نمودن و به مجازات رساندن آمران و عاملان آن از هیچ کوشش و تلاشی دریغ نورزند و بر همه ملت هاست که با وارد آوردن فشار به دولت ها مقدمات به انزوای سیاسی و اقتصادی کشاندن چنین دولت ضدبشری را فراهم آورند، و همگان باید بدانند که خطر این رژیم غاصب نه تنها برای ملت فلسطین و برای اسلام و اولین قبله مسلمین است، بلکه خطری برای همه افراد بشر و از مظاهر فساد روی زمین می باشد که با توجه به اطمینان به چنین اموری – بلکه حتی با احتمال آن- تقیه و مراعات مصلحت های سیاسی توسط قدرتمندان، حرام و غیرجایز است و باید با تمام توان در مقابل آن ها ایستاد، و همه کسانی که در این راه مجاهده و تلاش می نمایند «مجاهدین فی سبیل الله»اند و کشته شدگانشان شهدای والامقامی هستند که مظهر «عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ » می باشند .
قم المقدسه
یوسف صانعی
۱۷ جمادی الثانی۱۴۳۱
هیأت نظارت بر مطبوعات در آخرین جلسه خود یک روزنامه را توقیف و به ۱۰ روزنامه تذکر داد.
روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد که در جلسه امروز۱۰ خرداد ۸۹ هیأت نظارت بر مطبوعات موضوع تخلفات نشریات مطرح و به شرح ذیل تصمیمگیری شد:
روزنامه «گل» به دلیل انتشار و تصاویر و مطالب خلاف عفت عمومی و تخلف از بند دو ماده ۶ قانون مطبوعات و به علت اصرار بر تخلفات، به استناد تبصره ماده ۱۲ آن قانون توقیف و موضوع جهت رسیدگی به مرجع قضایی ارسال شود.
ماهنامه محلی «بدر» به دلیل افترا به مقامات، نهادها و ارگانهای کشور و پخش شایعات و مطالب خلاف واقع به دلیل تخلف از بندهای ۸ و ۱۱ ماده ۶ قانون مطبوعات، به استناد تبصره ماده ۱۲ آن قانون توقیف و موضوع جهت رسیدگی به مرجع قضایی ارسال شود.
به روزنامه «البرز ورزشی» به دلیل تخلفات محتوایی و شکلی تذکر داده شود و به علت اصرار بر تخلفات، موضوع جهت رسیدگی به مرجع قضایی ارجاع گردد.
به روزنامههای «وطن امروز» و «فرهیختگان» هر یک ۲ تذکر به دلیل ۲ مورد تخلف از مفاد ماده ۶ قانون مطبوعات داده شود.
به روزنامههای «مردم سالاری»،«آفتابیزد»، «جهان اقتصاد»، «آرمان روابط عمومی»، «جمهوری اسلامی»، «جهان صنعت»، «کارون»، «البرز ورزشی» و«خبر ورزشی» و همچنین نشریات: «بهداشت روان و جامعه»، «هنر موسیقی» و «راه» به دلیل تخلفات محتوایی و شکلی تذکر داده شود.
در پی حمله اسراییل به کشتی حامل کمکهای بشردوستانه به مردم غزه، آیتالله بیات زنجانی با محکومیت شدید این اقدام ددمنشانه خواستار واکنش همه آزادیخواهان جهان به این رفتار ضداخلاقی و انسانی این رژیم غیرقانونی شد.
به گزارش پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلماننیوز»، متن پیام آیتالله بیات زنجانی، از مراجع تقلید بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
فاجعه ددمنشانه رژیم صهیونیستی در حمله به کشتی های حامل امکانات، مواد غذائی، پوشاک و دیگر لوازم ضروری اهدائی به مردم مظلوم فلسطین، نشان داد این رژیم به ابتدائی ترین اصول انسانی و اخلاقی پایبند نبوده و تنها به منطق زور و ظلم می اندیشد، با اینکه می داند این کشتی ها، حامل کالاها و لوازمی است که هیچگونه مصرفی به جز نجات دادن و رفع نیازهای اولیه یک عده انسان بی گناه و مظلوم ندارد و از طرف مردمی اهدا شده است که هیچ انگیزه ای به جز انسان دوستی ندارند.
اینجانب ضمن محکوم کردن این حرکت غیر انسانی، غیر بشری و مخالف همه ضوابط و معیارهای بشر دوستانه پذیرفته شده از سوی همه عقلای عالم، از تمامی آزادیخواهان جهان اکیداً می خواهم در برابر این عمل ناروا و خائنانه، از خود موضع شفاف نشان داده و با اقدامات افشاگرانه و جدی، رژیم صهیونیستی را محکوم و حمایت قاطع خودشان را از مردم مظلوم فلسطین بالاخص غزه اعلام کنند.
اسدالله بیات زنجانی
دهم خردادماه ۱۳۸۹
قم المقدسة
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم به مناسبت سالگرد درگذشت آیتالله خمینی، بیانیهای منتشر کرده است و در آن با انتقاد از شرایط کنونی کشور راهکارهایی را برای بازگشت به آرمانهای انقلاب ارائه کردهاند.
در بخشی این بیانیه آمده است: «پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه ۸۸، اتفاقات ناگواری رخ داد که منجر به سرکوب اعتراضات به حق و مسالمت آمیز مردم نسبت به روند برگزاری انتخابات شد. انتظار نمی رفت اعتراض آرام مردم با ضرب و شتم و زندان و کشتار مواجه شود و از همه ناگوارتر پدیده زندان کهریزک بود که هنوز عاملان اصلی آن به مردم معرف نشده اند و جریان دادگاه قاتلان افراد بی گناه، برای مردم شفاف و روشن نگردیده است و از مجازات آنان خبری نیست و در مقابل افرادی که شاید کمترین گناهی نداشته باشند احضار می شوند و مورد محاکمه قرار می گیرند.»
به گزارش کلمه، متن کامل بیانیه به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
و لقد أهلکنا القرون من قبلکم لمّا ظلموا (قرآن کریم، سوره یونس، ۱۳)
چهاردهم خرداد ماه یادآور درگذشت معمار بزرگ انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی است و ۱۵ خرداد ماه سالروز آغاز حرکت مردم ایران در برابر نظام استبدادی پهلوی می باشد. ملت ایران در سال ۱۳۴۲ در برابر حکومتی قیام کرد که منافع ملی و استقلال این کشور را در مسلخ منافع حکومتگران فدا کرده بود و فریاد آزادیخواهان و منتقدان را تا مرز مرگ و اعدام خاموش می ساخت و برای بقای سلطنت خویش با اتکا به قدرتهای خارجی بر عصای سست و بی بنیاد استبداد تکیه کرده بود. آتش خشم و عصیان ملت به رهبری امام خمینی(ره) رژیمی سراپا مسلح را برای همیشه به ورطه هلاکت کشانید.
فقطع دابر القوم الذین ظلموا و الحمد لله رب العالمین
سرانجام ستم پیشگان و سواران بر اریکه قدرت که صدای مردم را ناشنیده می گیرند، این چنین است.
دور فلکی یکسره بر منهج عدل است/ خوش باش که ظالم نبرد راه به منزل "حافظ"
حکومت شاهنشاهی ایران سرنوشتی را دچار شد که سایر ستمکاران تاریخ به آتش آن گرفتار شدند.
الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم
رهبر کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی بنیان نظام جمهوری اسلامی و روح قانون اساسی را بر جمهوریت در کنار اسلامیت قرار داد و در جای جای سخنان و نوشته های خود همواره به رای مردم پای فشرد تا کسی در آینده نتواند نظام را در انحصار خود و یا در چارچوب منافع عده ای خاص قرار دهد. متاسفانه در سالهای پس از رحلت امام خمینی، این مرد بزرگ تاریخ ایران و اسلام عده ای معدود که منافعشان در خطر بود و یا با خط و راه امام هیچ ارتباط و پیوندی نداشتند، و برای مردم از مدیریت کشور نقشی نمی دیدند عملا و نظرا در مقام نفی جمهوریت نظام بر آمدند و آرای مردم را چیزی جز تشریفات در نظر نگرفتند و مشروعیت و مقبولیت نظام را غیر از رای مردم دانستند و چندان ارزشی برای انتخابات آزاد و رای مردم قائل نگشتند و با تفسیر نابجای قانون اساسی و تحمیل نظارت استصوابی برای تحریف و تضعیف همه جانبه اندیشه های امام نسبت به تخریب جمهوریت و اسلامیت نظام با همه توان اقدام کردند و بیشتر یاران واقعی امام و کسانی که اندیشه های آن مرحوم را خوب می شناختند به کلی حذف نمودند و انواع تهمت ها و توهین ها را به کسانی روا داشتند که هستی خود را برای تحقق آرمان های انقلاب گذاشته بودند و حتی در این مسیر بیت آن امام عزیز را نیز بی نصیب نگذاشتند.
به علاوه پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه ۸۸ اتفاقات ناگواری رخ داد که منجر به سرکوب اعتراضات به حق و مسالمت آمیز مردم نسبت به روند برگزاری انتخابات گردید. انتظار نمی رفت اعتراض آرام مردم با ضرب و شتم و زندان و کشتار مواجه شود و از همه ناگوار تر پدیده زندان کهریزک بود که هنوز عاملان اصلی آن به مردم معرف نشده اند و جریان دادگاه قاتلین افراد بی گناه برای مردم شفاف و روشن نگردیده است و از مجازات آنان خبری نیست و در مقابل افرادی که شاید کمترین گناهی نداشته باشند احضار می شوند و مورد محاکمه قرار می گیرند. اینک برای باز گرداندن انقلاب و آرمانهای حضرت امام به مسیر خود و به پاس احترام به روح بلند ایشان و اعتلا و سربلندی نظام جمهوری اسلامی و ادای احترام به ارواح پاک شهدای ۱۵ خرداد و سایر شهیدان اسلام و انقلاب انتظار چنین است:
۱- احیا و اجرای بی تنازل قانون اساسی خصوصا اصول مربوط به حقوق ملت که غالبا مورد بی مهری واقع شده اند.
۲- آزادی تمامی زندانیان سیاسی و یا محاکمه آنان در دادگاه علنی با رعایت قوانین دادرسی و با حضور وکیل مدافع و هیئت منصفه
۳- شناسایی و محاکمه علنی و عادلانه عاملین و آمرین به قتل افراد بی گناه که در جریان راهپیمایی های اعتراضی مسالمت آمیز به قتل رسیده اند.
۴- آزادی مطبوعات و مجلاتی که با سلیقه های گروهی و به صورت غیر قانونی توقیف و یا تعطیل گردیده اند و نیز اجازه ادامه فعالیت به احزاب و تشکلهای شناسنامه دار که در چارچوب قانون فعالیت می کنند.
۵- آزاد سازی قانونی تمامی انتخابات از قیود و شرایط غیر قانونی بویژه نظارت استصوابی به معنای کنونی مورد نظر شورای نگهبان و اجرای انتخابات با نظارت نهادی بی طرف و نمایندگان کاندیدا ها .
۶- خارج شدن رسانه ی ملی از انحصار و تک صدایی و احترام به حق انتقاد، سخن گفتن و دفاع از خود برای اشخاصی که به حفظ منافع ملی و استقلال جمهوری اسلامی می اندیشند.
در پایان به روان بلند شهدای ۱۵ خرداد ۴۲ و سوم خرداد ۶۱ و همه شهدای اسلام و انقلاب و روح بزرگ حضرت امام خمینی (ره) درود می فرستیم و تحقق آرمانهای آنان را آرزومندیم.
والسلام
۱۰ / ۳ / ۸۹
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم
معاون نظارت مجلس در واکنش به انتقاد احمدینژاد از اظهارات نمایندگان نسبت به تخلف یک میلیاردی دولت در تفریغ بودجه ۸۵، گفت: تخلفات دولت از قانون زیاد و مفصل است.
به گزارش خبرآنلاین، محمود احمدینژاد در دیداری با اعضای کمیسیون اصل نود که قرار بود محرمانه بماند، انحراف از اجرای بودجه ۸۵ را به کلی رد کرده و از اینکه نمایندگان این تخلف دولت را بزرگ نمایی کرده بودند، انتقاد کرده بود.
به فاصله یک روز از انتشار خبر سخنان رئیس دولت در این دیدار، محمدرضا باهنر که دیگر نایب رئیس مجلس نیست، از منظر معاون نظارت مجلس به اظهارات وی پاسخ داد و گفت: الحمدالله رب العالمین مجموع اصول قانون اساسی از درجهای از کمال برخوردار است که تحقیقا در هیچ تصمیم سازی و تصمیم گیری بن بستی برای نظام باقی نگذاشته است.
وی در گفت وگو با خانه ملت، افزود: قانون اساسی در رابطه با تفکیک قوا، تکلیف را روشن کرده و مهم این است که هر کدام از نهادهای حکومتی تلاش کنند به همه مسئولیتهایی که قانون اساسی به دوش آنها گذاشته است پاسخگو باشند و تلاش کنند وظایف قانونی خود را عمل کنند. این نقطه نهایی و چشم انداز اساسی کار است.
نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: اگر نهادهای حکومتی از جمله قوای سه گانه و نهادهای تصمیم ساز و تصمیم گیر کشور هر کدام به وظایف خود عمل کنند و در قبال مسئولیتهای خود پاسخگو باشند، قاعدتا مشکلی به وجود نمی آید.
وی ادامه داد: مشکل زمانی پیش میآید که بعضی از نهادها توقع اختیارات بیش از حد قانون اساسی داشته باشند.
پایبندی به قانون، الفبای جوامع مترقی است
باهنر تاکید کرد: الفبای جوامع شهری و مترقی، پایبندی به قانون است. حتی مشهور است که میگویند قانون بد بهتر از بیقانونی است.
نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: البته ما ادعا نمیکنیم قوانینی که در مجلس تصویب میشود، بدون نقص است چون بالاخره قوانین ساخته و پرداخته فکر بشر است و ممکن است که اشکالاتی داشته باشد ولی باز برای رفع همین اشکالات احتمالی نیز، فرآیند قانونی کاملا روشن است.
نماینده تهران گفت: براساس قانون اساسی، مرجع تطبیق قوانین موضوعه کشور با اصول قانون اساسی و شرع، شورای نگهبان است و لاغیر؛ یعنی طبق اصول متعدد قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی مصوبات خود را باید برای تایید به شورای نگهبان بفرستد و اگر شورای نگهبان آن را مغایر شرع یا قانون اساسی ندید آنها را تایید میکند و بعد از آن هم، رئیس مجلس، قانون را به دولت ابلاغ میکند.
وی ادامه داد: طبق قانون، رئیس دولت وقت دارد ظرف یک هفته قانون را ابلاغ کند و برای چاپ در روزنامه رسمی ارسال کنند و ۱۵ روز پس از این مرحله، قانون لازمالاجرا است و هیچ کسی نمیتواند از آن تخطی کند.
باهنر تصریح کرد: نکته شاز و مهم این است که حتی نمایندگانی که به قانون مصوب مجلس، رای منفی داده بودند، نیز ملتزم به تبعیت از قانون هستند و این دیگر از قواعد دموکراسی است.
التزام به قانون شرط پذیرش مسئولیت در جمهوری اسلامی است
معاون نظارت مجلس با بیان اینکه تکلیف نهادهای تصمیمگیر در قانون اساسی مشخص شده است، گفت: ممکن است بعضی از اصول قانون اساسی در محافل علمی و کارشناسی قابل بحث باشد اما التزام به قانون اساسی جزء ابتداییترین شرایط پذیرش مسئولیت است و رئیس جهور زمانی که نامزد میشود، التزام خود به قانون اساسی را اعلام میکند؛ همین طور زمانی که رئیس جمهور انتخاب میشود، در مراسم تحلیف که به ریاست جمهوری فرد منتخب رسمیت میدهد، باز سوگند یاد میکند که به قانون اساسی وفادار باشد.
وی افزود: همین طور، التزام به قانون اساسی جزء شرایط نامزدی نمایندگان مجلس است و پس از انتخاب نیز، نمایندگان سوگند میخورند که ملتزم به قانون اساسی باشند.
باهنر تصریح کرد: البته این بدان معنا نیست که در محافل علمی در مورد قانون اساسی نمیتوان بحث کرد اما بحثها در مقام اجرا و واقعیت هیچ نقشی ندارد.
معاون نظارت مجلس تاکید کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام طبق اصل (۱۱۲) قانون اساسی تشکیل شده است و وظایف آن کاملا روشن است. براساس قانون اساسی حل اختلاف بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی و تصویب سیاستهای کلی نظام و پیشنهاد و مشورت دادن به مقام معظم رهبری است که مقام رهبری بعد از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت، سیاستهای کلی نظام را ابلاغ میفرمایند.
باهنر گفت: اینکه دولت بخواهد وظایف مجمع تشخیص مصلحت را کم و زیاد کند یا مجلس بخواهد وظایف شورای نگهبان را کم و زیاد کند یا شورای نگهبان بخواهد وظایف مجمع و دولت را کم و زیاد کند، تخطی از قانون اساسی است.
نایب رئیس سابق مجلس اظهار داشت: هر شهروندی میتواند در محافل علمی نقد کند و حتی درخواست اصلاح قانون اساسی را مطرح کند که البته اصلاح قانون اساسی نیز یک فرآیند کاملا مشخص و روشنی دارد که آن هم در خود قانون اساسی دیده شده است اما التزام به قانون اساسی، شرط لازم برای پذیرش هر نوع مسئولیتی در نظام جمهوری اسلامی است که در راس آن رئیس دولت است.
نماینده منتخب یک حوزه، نماینده ملت ایران است
باهنر در بخش دیگری از این مصاحبه اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی نتیجه متکثر یک دموکراسی است و رئیس جمهور نتیجه متراکم دموکراسی است.
نماینده تهران تصریح کرد: چون مجلس نتیجه متکثر یک دموکراسی است، طبیعی است که یک نماینده در حوزه انتخابیه رای کمتری نسبت به رئیس دولت داشته باشد البته اینکه گفته شود یک نماینده با ۶ هزار رای به مجلس میآید، غلط است و ما چنین نمایندهای در مجلس نداریم حتی نمایندگان اقلیتهای مذهبی هم بالاتر از ۶ هزار رای به دست میآورند. از آن طرف در تهران نمایندهای داریم که بالاتر از یک میلیون رای دارد.
وی گفت: بعد از اینکه اعتبار نامه یک نماینده به تایید بقیه نمایندگان مجلس میرسد، این فرد دیگر نماینده کل مردم ایران است و در سوگندی که یاد میکند تعهد میدهد که از حقوق همه مردم دفاع کند.
باهنر تاکید کرد: حتی اگر نمایندهای با ۶ هزار رای به مجلس بیاید، حقوق و اختیاراتش با نمایندهای که یک میلیون رای آورده یکسان است و قانون اساسی صراحت دارد که همین نماینده نمیتواند وظایفش را به کس دیگری واگذار کند و موظف است خود از اختیاراتش استفاده کند.
پاسخگویی به سوالات نمایندگان، وظیفه وزراست
معاون نظارت مجلس اظهار داشت: در مورد اینکه گفته میشود، نمایندگان وقت وزرا را میگیرند، باید دقت کنیم، یکی از وظایف وزرا براساس قانون اساسی، پاسخگویی به سوالات نمایندگان است. در واقع این جزء وظایف وزرا است و یک کار متفرقه، دل بخواهی و باری به هر جهتی نیست. نماینده مجلس اگر از وزیر سوال کرد، وزیر موظف است که بیاید و به آن سوال پاسخ بدهد.
وی افزود: نمایندگان مجلس، پاسخگوی مردم و وکیل آنها هستند و باید وزرا نسبت به سوالات و مطالبات مردم پاسخگو باشند.
باهنر اظهار داشت: ما باید قواعد قانون اساسی را بپذیریم و به آن ملتزم باشیم و نباید وارد ماهیت و قضاوت در مورد خوب یا بد بودن آن بشویم.
نماینده تهران گفت: عکس این قضیه هم اتفاق افتاده است به عنوان مثال در مجلس هفتم در زمان بررسی بودجه، پیشنهادی مطرح شد که مبلغی از بودجههای عمرانی در اختیار نمایندگان قرار گیرد تا با اختیار نماینده، هزینه عمرانی شود که ما به عنوان متولیان مجلس در آن زمان، به شدت با این پیشنهاد مخالفت کردیم و گفتیم نماینده مجلس حق دخالت در این امور را ندارد.
وی افزود: اینکه بودجه عمرانی صرف چه کاری شود، کار اجرایی است و نماینده مجلس با همه اختیاراتی که دارد، اجازه عزل و نصب حتی رئیس یک اداره را هم ندارد. البته همین نماینده با شرایطی حق استیضاح وزیر را دارد.
باهنر اظهار داشت: وقتی قانون اساسی را مرور می کنیم، اصولی که اختیارات مجلس و رئیس جمهور و دولت را تعریف کرده است کاملا مشخص است و روشن است که نظام جمهوری اسلامی یک نظام پارلمانی است و این دموکراسی متکثر ۳۰۰ نفره است که باید بر اجرائیات نظارت کند و در هر زمینه که احساس نیاز کرد، قانون تصویب کند.
نایب رئیس سابق مجلس خاطرنشان کرد: باز تکرار میکنم هر نهادی باید به اختیارات خود قانع باشد و به وظایف خود عمل کند.
تخلفات دولت از مصوبات قانونی مفصل و زیاد است
وی با اشاره به بحث تعیین تکلیف یک میلیارد دلار بودجه ۸۵ و اظهارات رئیس دولت مبنی بر اینکه اگر این تخلف ثابت شود حاضرم دست و گردنم را بزنند، گفت: ما تخلفات دولت از قانون را زیاد و مفصل داریم و البته تمام تلاش خود را میکنیم که از این تخلفات پیشگیری شود چون در بعضی جاها، مدیران اجرایی به دلیل عدم تسلط به قانون مرتکب تخلف میشوند.
باهنر ادامه داد: ما در حال تجهیز دیوان محاسبات هستیم تا این دستگاه بتواند قبل از هر نوع تخلفی، آموزش لازم را به مدیران اجرایی کشور بدهد و در واقع از وقوع تخلف پیشگیری کند چون ما دنبال مچگیری نیستیم اما وظیفه ما این است که بر اجرای قانون دقیقا نظارت کنیم.
معاون نظارت مجلس تصریح کرد: از این دست تخلفات زیاد است و ما اینها را منتشر نمی کنیم و سعی داریم بین دولت و مجلس و کمیسیونها با تذکر و توجیه و راههای دیگر مشکلات حل شود.
وی افزود: اما در جاهایی احساس میکنیم که دولت در تخلف از قانون عمد دارد.
تصمیم به اجرا یا عدم اجرای قانون، جزء حقوق رئیس دولت نیست
اینکه آقای احمدی نژاد فرمودند یک قانون تصویب شده که من اجرای آن را به مصلحت کشور نمیدانم، جزء حقوق رئیس دولت نیست و رئیس دولت مکلف به اجرای قانون است.
باهنر تصریح کرد: حتی اگر ایشان قانونی را به مصلحت نمیداند باز راه دارد و باید طی ارسال یک لایحه دو فوریتی، تقاضای اصلاح قانون را مطرح کند.
نایب رئیس سابق مجلس گفت: اینکه ایشان بگویند فلان قانون تصویب شده و من رایزنی کردم و با خبر شدم نمایندگان خودشان به این نتیجه رسیدهاند که اشتباه کردند، حرف غیرمنطقی و غیرمستدل و غیرحقوقی است.
وی گفت: یک قانون ممکن است در حالی تصویب شود که نصف مجلس منهای یک نفر مخالف این قانون باشند ولی پس از تصویب آن، دیگر همه مکلف به اجرای آن هستند.
باهنر اظهار داشت: وقتی قانونی تصویب شد حتی اگر همه نمایندگان نامه بنویسند و خواهان عدم اجرای آن قانون بشوند، چنین حقی ندارند. نمایندگان مجلس براساس آییننامه میتوانند فرآیند لغو آن قانون را طی کنند و آن را لغو کنند و الا اینکه نمایندگان شعار دهند و سخنرانی کنند که این قانون را قبول نداریم، به چه استنادی گفته شده است و چند نفر چنین نظری را منتقل کردهاند و اگر حتی تعداد قابل توجهی از نمایندگان چنین حرفی زده باشند – که من بعید میدانم – کاملا قابل خدشه است.
صبح امروز مهدی کروبی میزبان میرحسین موسوی بود.
به گزارش کلمه، در این دیدار که با هدف بررسی مسائل و رخدادهای ماه جاری برگزار شد، مهدی کروبی ضمن تبریک پیشاپیش ایام خجسته میلاد حضرت فاطمه(س) و روز زن؛ یاد و خاطره امام خمینی(ره) و سالگرد رحلت ایشان را گرامی داشت. کروبی با انتقاد شدید از فشارها و محدودیت های ایجاد شده برای برگزاری این سالگرد گفت: در آستانه سالگرد رحلت امام هستیم ودوست داریم همچون سالیان قبل این مراسم باشکوه برگزار شود.
کروبی در ادامه افزود: سال های قبل جماران مرکز رفت و آمد گروه های مختلف مردمی بود. حتی هرساله زندانیان مسلمان زمان شاه در مراسمی تحت عنوان "خاطره با امام" در زمان حیات امام به دیدار ایشان میرفتند و افراد خاطراتشان را برای امام و یکدیگر بازگو می کردند. پس از رحلت امام این مراسم در حضور خانواده امام و دیگر بزرگان کماکان ادامه داشت ولی امسال به دلایلی جلویش را گرفتند.
نماینده امام در حج و بنیاد شهید و در باب وضعیت اکنون امام خمینی(ره) در جامعه گفت: هم اکنون وضع امام و نامش را طوری محصور کرده اند که یک گروه خاص فقط میتواند درباره امام سخن بگوید و مراسم برگزار کند که حتی آن گروه خاص هم گروهی نظامی باشد!
میرحسین موسوی نیز در سخنانی از امام به عنوان یک چهره برجسته علمی و معنوی یاد کرد و افزود: هم اکنون وضعیت کشور بگونه ای است که این افراد تصویر امام را نیز زندانی کرده اند. امام متعلق به همه ی ماست و متعلق به همه مردم است. اما کاری که انجام شد این بود که یک عده ای مهندسی کردند و تصویری که خودشان میخواستند از امام بیرون دادند تا بتوانند سر قدرت باقی بمانند که این یعنی حصر کردن امام. جماران مکانی خاطره انگیز بود و مردم با عشق میرفتند و با یاد امام تجدید بیعت میکردند. ولی حالا در مراسمی کلی و سراسری در کشور برگزار میکنند و باعث میشوند آن همه خلاقیت و شور و شوق از بین برود.
نخست وزیر دوران امام افزود: باید نسل قدیم به نسل جوان کشور این یادها و خاطرات و نیز میراث گران بهایی را که امام به یادگار گذاشتند را منتقل کنند چرا که این سالگرد، مراسم بزرگداشت امام نیست بلکه حصر تصویر امام خمینی است.
در پایان این دیدار مهدی کروبی و میرحسین موسوی با امضاء نامه ای مشترک و ارسال آن به استانداری تهران؛ نسبت به برگزاری راهپیمایی مطابق با اصل ۲۷قانون اساسی در سالگرد انتخابات ۲۲خرداد ۸۸ را خواستار شدند.
"text-align: center;">ویدیوی دیدار امروز
عیسی سحر خیز و داوود سلیمانی از زندان رجایی شهر منتقل شدند.
به گزارش تحول سبز، عیسی سحرخیز، روزنامه نگار دربند و دکتر داوود سلیمانی عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت از زندان رجایی شهر به زندان کچویی کرج منتقل شدند.
گفتنی است عیسی سحر خیز در زندان رجایی شهردچار بیماری قلبی شده بود و پزشکان زندان بر لزوم انجام تست ورزش و معاینه خارج از زندان تاکید کرده بودند
داوود سلیمانی نیز به دلیل مقاومت در برابر بازجوها نزدیک به یک سال است که در زندان به سر می برد و از امکان مرخصی نیز محروم مانده است .وی از بیماری های عصبی و شرایط جسمی وخیمی که حاصل بازجویی های طولانی مدت و نحوه نگهداری در زندان است، رنج می کشد.
دادگاه ژیلا بنی یعقوب ،روزنامه نگار و فعال حقوق زنان دیروز ، نهم خرداد ماه به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی برگزار شد.
به گزارش سایت «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» فریده غیرت ،وکیل مدافع ژیلا بنی یعقوب در این دادگاه اتهام های وارده به موکلش را بی اساس دانست و به دفاع از وی پرداخت و گفت :"آنچه به عنوان مستندات اتهامی موکلم به گزارش کارشناسان وزارت اطلاعات در پرونده وجود دارد ،همه و همه مربوط به فعالیت های حرفه ای اش به عنوان یک روزنامه نگار مستقل و بی طرف است.وی پیش از این نیز براساس گزارش های وزارت اطلاعات به همین اتهام زندانی و محاکمه شده بود که در نهایت قاضی های پرونده به دلیل نبود ادله کافی وی را تبرئه کرده اند. به عنوان مثال موکلم چند بار نیز به خاطر تهیه گزارش از تظاهرات زنان بر علیه قوانین تبعیض آمیز بازداشت و محاکمه شده که در آن زمان قاضی های پرونده با استناد به شغل موکلم که روزنامه نگار است گزارش وزارت اطلاعات را که فعالیت موکلم را اقدام علیه امنیت ملی دانسته بودند ،وارد ندانستند .
فریده غیرت با توجه به اصل وحدت رویه قضایی که باید درمحاکم مورد توجه قرار بگیرد ،گفت :"با توجه به اینکه قاضی های همین دادگاه در سالهای گذشته انجام فعالیت حرفه ای روزنامه نگاری و تهیه گزارش را مصداق اقدام علیه امنیت و تبلیغ علیه نظام ندانسته بودند ،خواستار صدور حکم تبرئه برای موکلم هستم."
ژیلا بنی یعقوب نیز در دفاعیات خود خطاب به قاضی گفت :"گرچه شما مرا در جایگاه متهم می بینید اما من از کارشناسان وزارت اطلاعات شاکی هستم که بارها و بارها فقط به خاطرتهیه گزارش و نوشتن مقاله من را بازداشت و زندانی کرده اند و هزینه های روحی و معنوی زیادی را به خانواده ام وارد کرده اند.بازجوها در مراحل بازجویی با تحت فشار قرار دادن من و دیگر متهم ها ازما می خواهند که به انجام کارهایی ناکرده اعتراف کنیم و امید است شما به عنوان قاضی به این روشهای غیرقانونی توجه کنید ."
به گزارش سایت «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» اتهام بنی یعقوب اقدام تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی است و مصادیق این اتهام فعالیت های روزنامه نگاری وی بویژه تهیه گزارش از تظاهرات های اعتراضی مردم درنخستین روزهای پس از انتخابات پرمناقشه ۲۲ خردادماه سال گذشته عنوان شده است .
تهیه گزارش از زنجیره انسانی حامیان سبز پوش میرحسین موسوی از میدان تجریش در شمال تهران تا میدان راه آهن در جنوب شهر در هجدهم خرداد و همچنین نوشتن مقالاتی در باره مبارزات انتخاباتی هواداران کاندیداها از جمله بحث و گفت و گوهای مردم در خیابان های تهران در روزها و شب های قبل از انتخابات نیز ار دیگر مصداق های فعالیت تبلیغی وی علیه نظام جمهوری اسلامی ذکر شده است.
قاضی پرونده ژیلا بنی یعقوب در خاتمه دادگاه اعلام کرد که به زودی حکم خود را برای این پرونده صادر خواهد کرد.
بنی یعقوب سی ام خرداد و در جریان ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران به همراه همسرش بهمن احمدی امویی که او نیز روزنامه نگار است، در خانه اش بازداشت و پس از دو ماه با قرار وثیقه آزاد شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در دیدار ورزشکاران و مسوولان ورزش کشور در حرم مطهر امام خمینی (ره) اظهار کرد: ورزش کشور در سالهای اخیر توفیقات خوبی داشته و امیدواریم این توفیقات از این پس بیشتر هم باشد.
به گزارش ایسنا، سیدحسن خمینی ادامه داد: گسترش ورزش در کشور هم از حیث ورزش عمومی و هم از حیث ورزش قهرمانی، گام مهمی در زدودن ناهنجاری از جامعه است.
وی با گرامیداشت ایام سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی گفت: ما امروز میبینیم که در جامعه، امام (ره) و هرکسی که به نوعی منتسب به ایشان است، چطور مورد محبت مردم قرار میگیرد و این امکانپذیر نیست مگر اینکه خداوند محبت مومنین را در دل مردم به وجود میآورد.
نوه حضرت امام(ره) همچنین حضور در جمع ورزشکاران و مسوولان ورزشی را نشاطآور توصیف کرد و گفت: امیدوارم آینده شما ورزشکاران در همه ابعاد آینده درخشان و توام با موفقیت باشد.
به گزارش ایسنا، جمعی از ورزشکاران و مسوولان ورزش کشور صبح امروز با حضور در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی، با آرمانهای امام خمینی تجدید میثاق کردند.
پس از تجدید میثاق ورزشکاران و مسوولان ورزش کشور با آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی، مسوولان و اعضای تیم ملی فوتبال امید دیدار جداگانهای با سید حسن خمینی داشتند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در این دیدار با اشاره به تلاشهای غلامحسین پیروانی برای ارتقای جایگاه تیم ملی فوتبال امید گفت: مهم این است که یک مربی، توانمندی شناخت استعدادها را داشته باشد و بتواند با ساختن بازیکن از مجموع سرمایههای کشور استفاده کند. با توجه به توانایی، سابقه و قدرتی که آقای پیروانی دارند و انشاءالله با همدلی فدراسیون، آرزوی ۳۶ ساله برای راهیابی این تیم به المپیک تحقق پیدا میکند.
وی افزود: موفقیت شما در این عرصه به همت خودتان بستگی دارد و گاهی مسائلی هرچند کوچک میتواند سرنوشت بازیهای بزرگ را عوض کند.
تاج، غلامحسین پیروانی سرمربی تیم فوتبال امید و فنایی سرپرست این تیم به ارایه گزارشی از آخرین وضعیت بازیهای این تیم پرداختند.
همچنین تاج از تعیین سقف ۳۵۰ میلیون تومانی برای قراردادهای بازیکنان فوتبال خبر داد که سیدحسن خمینی به مزاح گفت: در این صورت قراردادها زیرزمینی میشود!
مهندس میر حسین موسوی و دکتر زهرا رهنورد با جمعی از جوانان اصلاح طلب دیدار کردند.
به گزارش خبرنگار کلمه، میر حسین موسوی در ابتدا ضمن تشکر از حضارگفت: شرایط امروز جامعه ویژه است و در این شرایط برای شما جوانان رجوع به افکار مختلف نشان دهنده حق طلبی شماست.
وی با اشاره به سخن چند روز پیش یکی از مسوولان وزارت کشور که اعلام کرده بود احزاب محترم هستند اما در کارهای کشور نباید دخالت کنند تصریح کرد: همین جمله را اگر بشکافیم به ریشه بسیاری از مشکلات جامعه پی خواهیم برد.
وی افزود: نوعی نگاه در جامعه وجود دارد که از پیشنهاد ها ناراحت می شود. از تنوع آرا و دخالت مردم در سرنوشت خود ناراحت می شود و مردم را تنها برای تشریفات و جشن ها مراسم می خواهد.
به گفته موسوی طبق آنچه که احزاب اصلاح طلب و جنبش سبز به آن پایبند هستند این نگاه را بر نمی تابند. معتقدیم که حاکمان واقعی، مردم هستند و بی دلیل گفته نشده است مردم ولی نعمت ما هستند.
وی تصریح کرد : ملت هوشیار و بیدار است. ایران مرکز تمدن جهانی بوده است. نمی شود با این ملت مثل بچه ها رفتار کرد. حتی یک مهمانی را هم تحمل نمی کنند ودیدید که بعد از عروسی پسر آقای میردامادی چه رفتاری کردند؟
وی به اهمیت ایجاد تشکل ها و احزاب اشاره کرد و گفت :از ابتدای مشروطه تا کنون نیروهای مذهبی در قالب تشکل های مذهبی در مقابل سایر گروه های سیاسی احساس مسئولیت می کردند. من خواندم که مرحوم مدرس هم به دنبال تشکیل حزب ضعفا بود و دلیلش هم این بود که سوسیالیست ها به دنبال تشکیل حزب بودند و گروه های مذهبی هم احساس مسئولیت می کردند.این احساس مسئولیت تا انقلاب و بعد از آن با تشکیل حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب و … ادامه پیدا کرد.
وی معتقد است هم اکنون نیز گروه های اصلاح طلب مذهبی در بین مردم و جامعه ریشه دارند و بخشی از حاکمیت از همین مسئله می ترسد. حقیقت این است که در شرایط موجود که فضا دگرگون شده و یک فراز جدیدی از تاریخ را تجربه می کنیم.
وی از گروه های مذهبی خواست تا به یک نکته مهم بپردازند و آن اینکه چرا آن نقش راهگشا ی دین در اول انقلاب امروز در حل امور کمرنگ شده است؟
وی ادامه داد : ما شنیده ایم که می گویند حکومت با کفر دوام میاورد ولی با ظلم نه. در این میان به آیه ای از قرآن برخوردم که خداوند در سوره انعام آیه ۸۲ می فرمایند:
الَّذِینَ آمَنُواْ وَلَمْ یَلْبِسُواْ إِیمَانَهُم بِظُلْمٍ أُوْلَئِکَ لَهُمُ الأَمْنُ وَهُم مُّهْتَدُونَ ((آری) آنها که ایمان آوردند،وایمان خود را با ظلم نیالودند ، ایمنی تنها از آن آنهاست وآنها هدایت یافتگانند)
موسوی بعد از قرائت این آیه تصریح کرد :حقیقت این است که امروز ادعای اسلامی بودن و مسلمانی با ظلم فراوان آمیخته شده است.آن ایمانی که قدرت اداره کشور را دارد نمی تواند با ظلم همخوان باشد.
وی به خاطره ای از دوران نخست وزیری خود اشاره کرد و گفت : روزی آقای منافی که وزیر بهداشت بودند نقل می کردند که دیداری با امام داشتند و بعد از دیدار امام(ره) برای نماز ایستادند. همه عجله کردند که فیض جماعت برسند. من یک برگ از درخت کندم و روی آن نماز خواندم. حضرت امام بعد از نماز به من گفتند چرا آن برگ را کندی؟می توانستی از برگ هایی که پای درخت ریخته استفاده کنی. این طرز نگاه نشان می دهد که سنت الهی ما اجازه رفتار خشن را حتی با یک موجود زنده نمی دهد.
موسوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما باید دقت کنیم که جنبش سبز بسیار فراتر و گسترده تر از تشکل های صاحب نام است و تاکید برای تحقق بدون تنازل قانون اساسی و اجماع بر سر آن جنبه حیاتی برای اصلاح دارد.
رهنورد: حذف احزاب یعنی حذف جامعه مدنی و از بین بردن دموکراسی
در این دیدار همچنین دکتر زهرا رهنورد با اشاره به جایگاه احزاب گفت: احزاب بین مردم و حاکمیت قرار دارند و اقدام برای حذف احزاب به معنای حذف پل ارتباطی با مردم است . در واقع حذف احزاب یعنی حذف جامعه مدنی و از بین بردن دموکراسی.
به اعتقاد این استاد دانشگاه، زنان و جوانان بار اصلی جنبش را بر دوش کشیدند و هزینه سنگینی که این دو قشر دادند قابل مقایسه با سایر اقشار نیست.
وی با اشاره به تکثر در جنبش سبز خاطر نشان کرد: با همه این تکثر، جنبش سبز بر دو اصل تکیه دارد که نخستین آن قانون اساسی و دومین آن احترام به تکثر ایده ها ، سلایق و عقیده ها است.
همچنین در این دیدار جوانان اصلاح طلب نقطه نظرات خود را مطرح کردند و به بحث و گفتگو پیرامون مسائل مختلف پرداختند.
محمد مهدی شهریاری نماینده مجلس در گفتوگو با خبرنگار آفتاب درخصوص آثار مخرب پارازیت بر سلامت شهروندان اظهارداشت: از سویی سیاست افزایش جمعیت از طرف دولت پیگیری میشود آنگاه طبق تحقیقات برخی مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور تاثیر پارازیتها بر ناباروری تایید شده است و ما همچنان هیچ تدبیری برای رفع آن نمیبینیم.
وی ادامه داد: بسیاری از مقامات و مسئولان کشور نیز قبول دارند که این امواج برای سلامت مردم زیانبار است اما از آنجا که همه امور در کشور ما متاسفانه سیاسی میشود انتقاد از آن یا تلاش برای اصلاح آن نیز با برخوردهای سیاسی مواجه میشود و آنچه به آن اهمیت داده نمیشود سلامت و امنیت افراد جامعه است.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس یادآور شد: کسی نمیتواند تاثیر مخرب پارازیتها بر سلامت مردم را منکر شود زیان این امواج بر ناباوری و نسل جوان و بروز سرطان ثابت شده است. ما نباید صرفا به فکر امروز باشیم تا با ارسال این امواج برخی اهداف را پیاده یا با برخی اهداف مقابله کنیم بلکه تاثیر بلند مدت آن را نیز باید در نظر داشته باشیم.
وی افزایش سرطانها، افزایش سقط جنین ناخواسته، گسترش ناباروری و پدیده جهشزایی ژنتیکی، بروز بیماری در سیستمهای قلب و عروق و دستگاه گوارش را از اثرات مخرب ارسال پارازیت خواند و تاکید کرد: مسئولان ذیربط بدون حساسیتهای سیاسی به این مسئله بپردازند.
نماینده بجنورد گفت: مسأله پارازیتها متاسفانه با مسائل سیاسی بعد از انتخابات گره خورد و در شرایط کنونی مناسب است مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی چون مرکز تحقیقات ناباروی و دانشگاه تربیت مدرس نتیجه تحقیقات خود را در اختیار مسئولان و حتی مردم قرار دهند
دبیر مجمع محققین مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه کشور را با تک صدایی نمیتوان اداره کرد،گفت:عدهای میخواهند نزدیکترین یاران امام مانند آیتالله هاشمی رفسنجانی را از صحنه حذف کرده و خط امام را منزوی کنند.
آیتالله سید حسین موسوی تبریزی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به سوالی در مورد شیوه برخورد امام با بحرانها اظهار داشت: مواقع حساس را باید به دو قسمت تقسیم کرد در قسمت اول گاهی ممکن است که داخل نیروهای خودی مردم و نظام با دشمنی واحد مواجه شود مانند حملات عراق به ایران و یا انفجار حزب جمهوری اسلامی و نخست وزیری و ترور ائمه جمعه توسط منافقین. دسته دوم هم به وجود آمدن اختلاف در درون فرزندان و افراد خدمتگزار نظام است که به خصوص مدیریت امام در این دوره بسیار مهم است.
وی افزود: در حالت اول که با دشمن واحد داخلی یا خارجی مواجه میشدیم امام هرگز از خودشان ضعف و ترس نشان نمیدادند و با تمام اطلاعاتی که از دشمن داشتند و در عین کوچک نشمردن آن، طوری رفتار میکردند که رعب و وحشت در دل مردم نیفتد و بلکه بالعکس آرامش را ایجاد میکردند به طور مثال در حالی که نسل ما جنگی را به خود ندیده بود وقتی عراق با بمب باران فرودگاه جنگ را آغاز کرد نوعی وحشت نگرانی در همگان ایجاد شد اما امام به گونهای رفتار کرد که حتی نزدیکان ایشان که از جزییات حمله صدام اطلاع داشتند آرامش یافتند. زیرا ایشان فرموده بودند "چیزی نشده است یک دوست سنگی را پرتاب کرده و رفته است و فرار کرده است" لذا معتقدم پیروزی ایران در جنگ در همان روز اول بود زیرا آرامش جامعه حفظ شد و مدیریت صحیح اعمال شد وتا آخر جنگ امام هیچگاه احساس ضعف و خستگی نکردند بلکه به رزمندگان امید میدادند.
دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه گفت: رفتار امام در رابطه با مسائل داخلی هم اینگونه بود اگر از همه مسوولان آن زمان بپرسید همه خواهند گفت که هر مشکلی به وجود میآمد پس از چنددقیقه صحبت با امام آرامش و خاطره پیدا کرده و احساس میکردند که آن مشکل حل میشود و آرامش دادن به مدیران جامعه و لطف و احسان به آنها و توجه به نظرات و پیشنهادات آنها که توسط امام انجام میگرفت امیدبخش بود در عین حالی که ایشان درکارها نظارت کامل داشته است.
موسوی تبریزی تصریح کرد: در مواقعی که اختلاف طبیعی حتی میان طرفداران امام و انقلاب بوجود میآمد امام آنها را مدیریت میکردند و تا جایی که مفید بودند تشویق هم میکردند. لذا در آن زمان مجلس هم یک دست نبود و امام به آنها میفرمود "چنین اختلافات اشکال ندارد بلکه لازم است اما تا جایی که باعث پیشرفت و سازندگی شود باید وجود داشته باشد."
دادستان کل کشور در دوران امام با نقل بخشی از سخنان حضرت امام در جلد ۲۱ صحیفه نور مبنی بر ضرورت وجود اختلاف سلیقهها و در عین حال حفظ دوستی صمیمیتها ادامه داد: ایشان اختلاف نظرات را در راستای پیشرفت کشور لازم میبیند زیرا جامعهای که انتقاد در آن نباشد سالم نیست و اگر اختلافات تبدیل به حذف شود باعث نابودی جامعه میشود همانگونه که قرآن کریم هم بر احتسام به حبل الهی تاکید کرده است و امام در عین اختلافات تلاش داشت جلوی حذف جریانات را بگیرند و روحانیون و دانشگاهیان و … با همدیگر گفتوگو کرده و یکدیگر را تحمل کنند از سوی دیگر امام تاکید داشتندکه سخن جوانان گوش داده شود و به سوالات آنها در مورد دین پاسخ داده شود لذا اکنون باید به این مساله اهمیت دهیم تا به جوانان تهمت کفر و الحاد نزنیم.
وی با اشاره به اختلافات اوایل انقلاب مانند اختلافات شهید رجایی و بنی صدر، مجلس شورای نگهبان و… گفت: امام معتقد بودند در عین اینکه اختلافات نباید باعث حذف شود که بهترین یادگار ایشان در این مورد پاسخ ایشان به نامه آقای محمد علی انصاری بود که تصور میکنم آن نامه به اشاره دفتر امام نوشته بود. امام در پاسخ وی میفرماید که "من میدانم همه جریانات دلسوز نظام و در مقابل دشمن هستند و میخواهند به نفع مردم کار کنندلذا بیان اشکالات از سوی هر طرف اشکالی ندارد."
دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه قم ادامه داد: امام تا جایی که میتوانستند کمک میکردند تا هیچ گروهی حذف نشود به طور مثال در مجلس سوم که جوانان و نیروهای چپ وارد آن شدهاند عدهای از جریان راست که حذف شده بودند امام باز هم از حضور آنها از حاکمیت استفاده کرد و آیت الله یزدی را که تا بیش از آن در مجلس حضور داشت پس از آن انتخابات به شورای نگهبان فرستادند و یا اینکه در سال ۶۷ ایشان در یک جا از ناطق نوری و در جای دیگر از آقای محتشمی ور تعریف وتمجید کرده و آنها را تایید میکند که این امر نشان میدهد امام میخواستند همه نیروهای دلسوز نظام با گرایشات مختلف حفظ شوند.
وی تاکید کرد: امروز هم به چنین روحیه نیاز وجود دارد تا همه علاقمندان امام و مدیرانی که میخواهند کشور را اداره کنند در صحنه حضور داشته باشند زیرا کشور را با تک صدایی نمیتوان اداره کرد.
موسوی تبریزی در پایان در پاسخ به اینکه مهمترین رکن مغفول ماندن اندیشه امام چیست گفت: ایشان میخواستند کشور را با همه دلسوزان اداره کنند اما اکنون با وجود نظارت استصوابی بسیاری از یاران ایشان حذف شدند و این روش تاکنون ادامه دارد تا جایی که عدهای میخواهند نزدیکترین یاران امام مانند آیت الله هاشمی رفسنجانی را از صحنه حذف کرده و خط امام را منزوی کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس با یادآوری این مسئله که خاک عراق آلوده به اورانیوم ضعیف است تاکید کرد که با توجه به پدیده گرد و غبار باید برای جلوگیری از سرایت آلودگی خاک عراق به ایران تدابیر لازم اندیشیده شود.
به گزارش مهر،محمد مهدی شهریاری درخصوص گرد و غبار وارد شده به ایران از سوی عراق و عربستان اظهارداشت: این مسئله ای نیست که به سادگی از کنار آن بگذریم.
وی ادامه داد: بر کسی پوشیده نیست که آمریکا در زمان اشغال عراق از اورانیوم ضعیف شده استفاده کرد و این مسئله خاک عراق را آلوده کرده است و همین خاک آلوده هرازگاهی به ایران منتقل می شود و خاک ایران را آلوده می کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس تصریح کرد: تاثیرات این خاک آلوده سالهای آینده در محصولات کشاورزی مشاهده می شود و این مسئله جدا از اینکه در حال حاضر سلامت شهروندان را به خطر می اندازد اثرات زیان بار آن به نسل آینده هم منتقل می شود.
شهریاری ادامه داد: باید به صورت فوری جلوی این تاثیرات مخرب گرفته شود حتی اگر لازم باشد باید در شمال عربستان و عراق سرمایه گذاری کنیم و مانع ورود این گردو غبار به داخل ایران شویم.
نماینده بجنورد تاکید کرد: سکوت در برابر این مسئله فاجعه بشری در کشور را به دنبال خواهد داشت.
شهریاری گفت: مطمئنم که بسیاری از نمایندگان مجلس نیز نسبت به اثرات مخرب این گردوخاک آلوده بی اطلاع هستند شاید چند نماینده غرب کشور به خوبی واقف به تاثیرات خاک آلوده عراق باشند که چندین بار نیز به دولت این مسئله را متذکر شده اند و مناسب است اقداماتی شایسته در این زمینه انجام شود.
وزارت خارجه ترکیه پس از حمله نظامیان رژیمصهیونیستی به یک کشتی حامل کمکهای ترکیه به مردم غزه، سفیر رژیم صهیونیستی در آنکارا را احضار کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، کنسولگری اسرائیل در استانبول در محاصره مردم ترکیه قرارگرفت و نیروهای امنیتی ترکیه برای حفظ جان سفیر و مقامهای دیگر رژیمصهیونیستی تلاش میکند.
هزاران تن از مردم ترکیه در اعتراض به حمله نیروهای صهیونیستی به ناوگان «آزادی» در آبهای مدیترانه با تجمع در استانبول خواستار دخالت دولت این کشور در حمایت از این ناوگان شدند.
همچنین بنا بر گزارشها، «گابی لوی»، سفیر اسرائیل به وزارت خارجه ترکیه احضار شده است و آنکارا به حمله به ناوگان کمکهای بشروستانه واکنش نشان داده است.
این در حالی است که رسانههای ترکیه نیز از نشست فوری دولت ترکیه برای بررسی حمله رژیمصهیونیستی به کشتیهای ناوگان آزادی غزه خبر دادند.
در حمله نیروهای رژیمصهیونیستی به کاروان کمکهای بشردوستانه بینالمللی که عازم نوارغزه است، ۱۰ تن شهید و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شدند.
ناوهای جنگی و بالگردهای نظامی اسرائیلی ناوگان کمکهای بشردوستانه بینالمللی را محاصره و شماری از فعالان حقوقبشر را بازداشت کردند.
ناوهای جنگی اسرائیلی صبح دوشنبه برای جلوگیری از ورود کاروان کمکهای بشردوستانه بینالمللی آزادی به غزه عازم منطقه شدند.
بر اساس گزارشهای خبری، نیروی دریایی رژیمصهیونیستی با ناوچهها و بالگردهای خود به ناوگان کمکرسانی به غزه حمله کرده و نیروهای خود را بر روی کشتیهایی که وارد آبهای منطقه وارد شدهاند، مستقر کرده است.
ناوگان آزادی حامل شماری از فعالان حقوق بشر، کمکهای بشردوستانه و شامل ۹ کشتی حامل ۱۰ هزار تن کمکهای بینالمللی است.
این ناوگان سفر خود را یکشنبه گذشته آغاز کرد و مطابق برنامه قرار بود پنجشنبه گذشته به غزه برسد، اما به دلیل تهدیدهای رژیمصهیونیستی مبنی بر توقیف کشتیهای این کاروان و دستگیری فعالان صلح حاضر در این کشتیها، تاکنون موفق نشده است وارد آبهای غزه شود.
کاروان کمکهای بینالمللی شامل مصالح ساختمانی، تجهیزات پزشکی و همچنین وسایل آموزشی و اسباببازی برای کودکان غزه است.
بر اساس این گزارش، از سال ۲۰۰۷ میلادی، نوار غزه در محاصره شدید نظامیان رژیمصهیونیستی قرار گرفته و این رژیم با همکاری دولت مصر، از ورود هرگونه کالای بهداشتی و مواد غذایی به نوار غزه جلوگیری میکند.
سازمان عفو بینالملل و دیگر سازمانهای حقوق بشری تاکنون بارها درباره وقوع بحران انسانی در نوار غزه هشدار دادهاند.
این سازمانها همچنین محاصره غزه را مغایر با قوانین بینالمللی دانسته و خواستار لغو آن شدهاند.
حجتالاسلام درایتی درباره آرمانهای مغفول مانده حضرت امام خمینی در جامعه فعلی گفت: امام خمینی به موضوع رضایتمندی مردم به حکومت ودلبستگی آنان به نظام بسیار حساس بودند که متاسفانه به این امر بعد ازرحلت ایشان در برخی برنامهها توجه جدی نشده است که میتواند بزرگترین خطر برای انقلاب باشد.
به گزارش ایلنا، وی با تاکید بر اینکه امام خمینی معتقد به پیاده کردن عدالت اسلامی در جامعه بودند، اظهار داشت: ایشان معتقد بودند که اگر عدالت اسلامی در جامعه پیاده شود، همه افراد به اهمیت و کارآمدی اسلام بهعنوان دین کامل آگاه خواهند شد.
این فعال سیاسی ادامه داد: امام خمینی سعی بر این داشتند که توانمندیهای دین اسلام را در قالب نظام جمهوری اسلامی محقق سازند که متاسفانه به این مساله نیز توجه جدی و لازم نشده است.
وی با بیان اینکه گرچه این جهتگیری در جامعه فعلی زیاد شنیده میشود اما به روشنی و برجستگی در جامعه دیده نمیشود، خاطرنشان کرد: امام خمینی معتقد بودند هزینههایی که مردم پرداخت کردهاند با احساس عدالت اسلامی آرامش یافته و دردهای آنان تسکین خواهد یافت.
درایتی تصریح کرد: هر ساله در ایام آستانه رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اینگونه جهت گیریهای امام مد نظر قرار میگیرد اما نباید به جنبه تبلیغاتی آن اکتفا کرد بلکه باید در عمل هم شاهد اجرای آن باشیم.
مشاور رییس دولت اصلاحات در پاسخ به این پرسش که امام خمینی بحرانهای ابتدایی انقلاب اسلامی را چگونه مدیریت میکردند، اظهار داشت: امام خمینی با توجه به عنایتی که به مردم داشت تمام قدرت خود را از مردم میگرفت و با تجمیع قدرت میتوانست با همه بحرانها مواجه شده و آنها را مدیریت کند.
وی یادآور شد: امام خمینی با اتکا و عنایت به مردم و مصلحتاندیشی بحرانها را مدیریت میکرد. در حال حاضر نیز اگر کسی بتواند این توانمندی را در میان مردم برای خود جلب کند قطعا خواهد توانست که بحرانها را به خوبی مدیریت کند.
درایتی با بیان اینکه در آن زمان مردم امام خمینی را نماینده حکومت ندانسته بلکه نماینده خود میدانستند گفت: هنر اصلی امام راحل این بود که با قدرت خود مردم بر بحران فائق میآمد و آن را مدیریت میکرد. مردم کارهایی را که امام انجام میدادند را کار خود میدانستند و از اقدامات ایشان حمایت کامل میکردند و هزینه هم در این راه میدادند.
وی ادامه داد: زمانی که کار مردم با حکومت تلاقی پیدا میکرد اما به مسوولان نهیب میزدند و زمانی که برخی اقدامات و سیاستها مردم را نسبت به حکومت مایوس میکرد شدت وحدت ایشان نیز جدی بود و امیدوارم این مساله زنده نگه داشته شود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پایان تصریح کرد: حکومت با اتکا به قدرت مردم توانمند بوده و دوام مییابد اما حکومت منهای مردم تنها از شکل ظاهری برخوردار بوده و قدرت چندانی نخواهند داشت.
مهدی مقایسه، مدیر دبیرخانه کارگروه انتقال کارمندان از تهران در مورد تعداد کارمندان ثبتنامی داوطلب انتقال، گفت: از ۳-۴ روز اعلام سایت ثبتنام تاکنون ۴۲۰۸ کارمند دولتی برای خروج داوطلبانه از تهران نامنویسی و اعلام آمادگی کردهاند.
به گزارش فارس،مدیر دبیرخانه کارگروه انتقال کارمندان از تهران تصریح کرد: ثبتنام از داوطلبان تا زمانی که تقاضا باشد، ادامه دارد.
به گزارش کلمه، این طرح در حالی با تبلیغات فراوان صداوسیما آغاز شد که در روز دوم در خواست ثبت نام تنها ۱۲۰۰ نفر ثبت نام کردند و این درحالی بود که یکی از مسئولان مربوطه اجرای این طرح با حضور در تلویزیون پیش بینی کرده بود در انتهای روز دوم اجرای طرح شمار متقاضیان به ۵ هزار نفر می رسد.
این طرح همراه با تسهیلات فراوان دولتی است اما استقبال سردی از آن در بین قشر کارمند صورت گرفته است.
عصر جمعه هفتم خرداد نمایشگاه عکسی با عنوان «امام آفتاب» با همکاری آژانس عکس ایران در گالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران گشایش یافت.
به گزارش ایلنا، در این نمایشگاه تعداد ۸۷ قطعه عکس بر مبنای سالهای عمر پر فضیلت آن حضرت درمعرض دید عموم قرار گرفته است.
نمایشگاه « امام آفتاب » نمایشگاه عکسی ست که فرهنگسرای نیاوران جهت بزرگداشتی به علت تقارن زاد روز تولد قمری با سالروز شمسی رحلت امام خمینی (ره) تدارک دیده است.
این فریمها از متفاوتترین عکسهای بنیانگذار جمهوری اسلامی از دوران نوجوانی تا ارتحال و نیز زمان اقامت در نجف، کویت، فرانسه و … حضرت امام(ره) را شامل میشود.
عکسهای به نمایش درآمده منتخب هزاران عکس از آرشیوهای گوناگون است که توسط عکاسان مطرح ازجمله علی کاوه، محمود کلاری، واهاک وارطانیان، محمداسد نقشبندی، محمد جعفری، عزیزا… نعیمی و… گرفته شده است.
در این عکسها سعی شده ابعاد مختلف شخصیتی امام به ویژه گوشههایی از سادهزیستی، معنویت و عشق از زوایای نگاه عکاسان مدنظر قرار گیرد.
نمایشگاه «امام آفتاب» تا تاریخ ۱۵ خردادماه از ساعت ۱۰ تا ۱۹(روزهای تعطیل ۱۴ تا ۱۹) درگالری شماره یک فرهنگسرای نیاوران برپاست.
معاون وزیر علوم و رئیس مرکز همکاریهای علمی و فناوری وزارت علوم از شناسایی ۱۰ هزار متخصص ایرانی خارج از کشور خبر داد و گفت: آمریکا در میان سایر کشورها دارنده بیشترین تعداد متخصصان ایرانی است که این متخصصان در رشته های مختلف علمی مشغول فعالیت هستند.
به گزارش مهر، ارسلان قربانی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار نفر از متخصصان ایرانی که مقیم خارج از کشور هستند شناسایی شده و آمار و اطلاعات آنها در بانکی که برای همین منظور تهیه شده درج شده است.
وی اظهار داشت: از میان افرادی که اطلاعات آنها در بانک اطلاعاتی کارگروه علمی آموزشی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور موجود است بیشترین تعداد در آمریکا زندگی می کنند و پس از این کشور، کشورهای اروپایی دارای بیشترین تعداد متخصصان ایرانی هستند.
رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم به مهر گفت: این افراد در تمامی زمینه های علمی نظیر علوم پزشکی، صنایع، علوم انسانی و فنی و مهندسی تخصص دارند اما بیشترین تعداد آنها در علوم فنی و مهندسی متخصص هستند.
وی اظهار داشت: از قابلیتهای علمی و فناوری این افراد به تدریج برحسب مورد و نیاز در وزارتخانه ها و دستگاههای مختلف استفاده می شود.
علی شکوری راد: خانم سرمدی، همسر مقاوم برادر عزیزم حسین نورانی نژاد تلفن زده بود تا بعد از ملاقات اخیرشان سلام حسین را به من برساند. خیلی خوشحال شدم. حسین از جوانان نازنین و اصیلی ست که از عمق جان، مسئولانه و از روی اعتقاد خالصانه سیاست ورزی می کند و به همین دلیل، خیلی زیاد، در هر کاری قابل اعتماد است. او در عین حالی که امروزی است به ارزشهای پیشینیان پشت نکرده است و بین اصالت ها و ارزشهای دوران های انقلاب، جنگ ، اصلاحات و اکنون جنبش سبز پل زده است. خیلی مودب است و حرمت ها را پاس می دارد. به لحاظ فکری نیز مولف است و به همین دلیل کاریزمای خاص خود را در بین هم نسلانش دارد.
از زمان انتخابات مجلس هفتم که وی و دوستانش را برای همکاری در ستاد انتخابات جبهه مشارکت دعوت کردم و ابتدا مسأله داشتند و انتخابات را بی حاصل می دانستند تا بعد که متقاعد شدند و بسیار فعال، و تا بعد که به علت رد صلاحیت گسترده نامزدهایمان از شرکت در انتخابات بازماندیم و پس از آن تا امروز که مدت نه ماه است در زندان است و همدیگر را ندیده ایم رابطه وثیقی بین ما برقرار بوده است تا جائی که با همه محدودیت های زندان دوبار از آنجا با من تلفنی صحبت کرده است. نظراتش همیشه برایم معیار درک واقعیت های جامعه بوده و از آنها تأثیر گرفته ام. همو بود که دو سال و نیم پیش مرا تشویق کرد تا وبلاگ داشته باشم و پس از آن به من در مورد مطالب آن بازخورد می داد و خیلی وقتها هم من مطالبم را قبل از انتشار برای او می فرستادم تا اگر لازم باشد در آنها اصلاحاتی انجام دهم. بیشتر اوقات مجری و پای کار برگزاری مراسم مناسبت های مذهبی جبهه مشارکت بود و شور و شوق خستگی ناپذیری از خود نشان می داد و همه را به همراهی وا می داشت.
پس از انتخابات که شرایط بسیار امنیتی شده بود او پیش قدم شد تا مراسم دعای
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر