«و اذاسَئَلَكَ عِبادی عَنّی فَاِنّی قَریب اُجیبُ دَعوَةَ الدّاعِ اِذا دَعان فَلیستَجیبُوالی وَ لیؤمِنُوا بی لَعَلَّهُم یرشُدُون" این آیه، سرشار از لطف و محبت خداوند به بندگانش است.خداوند در این آیه از قول خود سخن گفته و هفت مرتبه ضمیر متکلم (من) را بکار برده است: «بندگان من»،«دربارۀ من»،«من نزدیک ام»،«هنگامی که مرا بخوانند»،«پاسخ می گویم»،«دعوت مرا»و«به من ایمان بیاورند». در هیچ جای قرآن، آیه ای با چنین وصفی یافت نمی شود. خداوند در این آیه، برای استجابت دعا، یک شرط اساسی قرار داده و فرموده است:«هنگامی که مرا بخوانند»؛ یعنی باید دعای دعا کننده از دل او برآید و لقلقۀ زبانش نباشد. از امام صادق(علیه السلام) روایت شده است: «خداوند، دعای قلب فراموشکار را مستجاب نمی کند.» همچنین بنده در دعا کردن باید حاجت خود را حقیقتاً از خدا بخواهد و دیگران را در کنار خدا، حقیر و کوچک بشمارد و اگر چه مخلوقات را واسطه می شناسد، سررشتۀ امور را به دست خدا بداند. در حدیثی قدسی آمده است:«هیچ مخلوقی به غیر من تمسک نمی جوید مگر اینکه رشتۀ اسباب آسمانها و زمین را بر او قطع می کنم. اگر از من چیزی بخواهد، به او نمی دهم و اگر مرا بخواند، دعایش را مستجاب نمی کنم . و هیچ مخلوقی به من تمسک نمی جوید مگر اینکه آسمان و زمین را ضامن رزقش کنم. اگر مرا بخواند، اجابت می کنم و اگر حاجتی بخواهد، حاجتش را برمی آورم و اگر از من طلب آمرزش کند، او را می آمرزم.» (1)
پی نوشتها: 1- المیزان،جلد 2،ص31و36 شأن نزول: کسى از پیامبر پرسید: آیا خداى ما نزدیک است تا آهسته با او مناجات کنیم؟ یا دور است تا با صداى بلند او را بخوانیم؟ آیه فوق نازل شد (و به آنها پاسخ داد که خدا به بندگانش نزدیک است).(1) ـ (2) 1. «مجمع البیان»، ذیل آیه مورد بحث; «عوالى اللآلى»، ج 2، ص82; «بحار الانوار»، ج 87، ص53; «تفسیر آلوسى» و دیگر تفاسیر، ذیل آیه مورد بحث. 2-شأن نزول آیات قرآن، ص 48.
همیشه تو را به خود نزدیک دیدم حتی آنزمان که از اعمالم شرم داشتم
پس همراهم باش و اجابت کن دعایم را همانطور که وعده کردی
و اینک سربه آستانت فرود میاورم و فقط برای تو بخاک میافتم و تنها تو را میخوانم خداوندا این بنده حقیرت را دریاب که امروز از هر زمان دیگری بیشتر نیازمند همراهی تو ست
عمری است در پی اغیار دویدیم از یار بماندیم و به مقصد نرسیدیم
|
=>=>=>=>=>=>=>=> آیا به همان میزان که کلاس "دشمن شناسی" میرویم در کلاس "دوست شناسی" هم شرکت می کنیم؟ <=<=<=<=<=<=<=<=
دریافت این پیام بدلیل ثبت نام شما در گروه است گروه Google Groups "لیمو
»« Lemon".
جهت ارسال به این گروه، ایمیل را ارسال کنید به lymoo@googlegroups.com
برای سایر گزینه ها، به این گروه مراجعه کنید در
http://groups.google.com/group/lymoo?hl=fa?hl=fa
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر