۱۳۹۲ تیر ۳۰, یکشنبه

MediaNews.ir

MediaNews.ir


استفاده از ادرار برای شارژ موبایل

Posted: 21 Jul 2013 08:16 AM PDT

پژوهشگران بریتانیایی به‌تازگی توانستند از جریان متابولیسم طبیعی بدن استفاده و از ادرار برق تولید کنند. بنا به گفته این پژوشگران، در آینده می‌توان این تکنولوژی را در توالت‌ها به کار گرفت و برق تولید کرد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، بر اساس پژوهشی که توسط دانشمندان دانشگاه شهر بریستول، واقع در جنوب غربی انگلستان، انجام شده است، ادرار انسان می‌تواند حتی یک موبایل را شارژ کند. این دانشمندان از جریانات طبیعی متابولیسم باکتری‌ها استفاده کرده و از ادرار انسان انرژی الکتریکی تولید کردند.

انرژی تولید شده برای یک صحبت تلفنی کوتاه، یک پیامک یا حتی یک بار مرورگری در اینترنت کافی است.

این نخستین باری است که از طریق ادرار انسان، برق برای شارژ موبایل تولید شده است. این روش قرار است توسعه پیدا کند. پژوهشگران نتایج این تحقیق را در نشریه علمی "Physical Chemistry Chemical Physics" منتشر کردند.

انرژی به عنوان محصولی از جریانات طبیعی متابولیسم

عامل تولید برق از ادرار، باکتری‌ها هستند. به گفته پژوهشگران، ادرار از میان سلول‌های سوخت میکروبی عبور می‌کند که کارکردشان مانند یک نیروگاه کوچک است و در آنجا ماده غیرآلی به نیروی الکتریکی تبدیل می‌گردد. انرژی پدید آمده، محصول جنبی روند سوخت و ساز ارگانیسم‌هاست. هر چه مقدار ادرار بیشتر باشد، انرژی بیشتری نیز تولید می‌شود.

بنا به گفته یکی از این پژوهشگران، می‌توان در آینده این تکنولوژی را در توالت‌ها کارگذاری کرد و از برق تولید شده برای دوش گرفتن یا تولید نور استفاده کرد.

در جاهای دیگر نیز از نیروگاه‌های سلولی سوخت میکروبی استفاده می‌شود، اما میزان برق تولید شده از این طریق آنقدر زیاد نیست که در اقتصاد کاربرد وسیع داشته باشد.

برگزاری کنفرانس «رادیو آسیا» در ویتنام

Posted: 21 Jul 2013 08:16 AM PDT

کنفرانس بین‌المللی «رادیو آسیا 2013» به زودی در ویتنام برپا می‌شود.

به گزارش ایسنا، مدیران رادیویی‌، متخصصان علوم ارتباطات و چهره‌های آکادمیک از قاره آسیا و اقیانوسیه اواخر این ماه راهی هانویی - پایتخت ویتنام- می‌شوند تا در کنفرانس بزرگ رادیو آسیا حضور پیدا کنند.

در این نشست تخصصی که از 29 تا 31 جولای برگزار می‌شود،‌ بیش از 40 کارشناس رادیویی نتایج تحقیقات و پژوهش‌های خود را درباره مسائل روز رادیو در منطقه و ویتنام عرضه می‌کنند.

روند رو به رشد رادیو‌، روایت در رادیو‌، نقش این رسانه در ارتباطات،‌ رادیو و تغییرات اجتماعی‌، تبلیغات رادیویی و رابطه با مخاطبان این ابزار رسانه‌ای از جمله مباحثی هستند که در کنفرانس رادیو آسیا 2013 مورد بررسی قرار می‌گیرند.

سرعت جهانی اینترنت 100 برابر می‌شود

Posted: 21 Jul 2013 08:16 AM PDT

محققان دانشگاه باث و اکستر نشان داده‌اند که اتصال چند لایه گرافن به یکدیگر منجر به ایجاد ترکیبی می‌شود که عملکردی مانند سوئیچ‌های نوری داشته و می‌تواند سرعت اینترنت را 100 برابر سرعت کنونی‌اش افزایش دهد.

براساس گزارش همشهری آنلاین از دیسکاوری، سوئیچ های نوری بخشی حیاتی از زیرساختارهای ارتباطاتی مدرن به شمار می‌روند و باوجود اینکه عملکرد کنونی آنها کاملا تحسین‌برانگیز است، دانشمندان مدتهاست که برای ارتقای این عملکرد عالی در جستجوی موادی مشهور به نیمه‌فلزات هستند که گرافن نیز یکی از آنها است.

زمانی که نور با ماده نیمه‌رسانا برخورد می‌کند،‌انرژی حاصل از آن الکترون‌ها را از حالت کم‌انرژی از میان یک شکاف انرژی کوچک به حالت پرانرژی تبدیل می‌کند،‌در این شرایط الکترون می‌تواند آزادانه حرکت کرده و برق را انتقال دهد. با تحلیل رفتن انرژی الکترون‌ها به تدریج به حالت اولیه خود باز می‌گردند.

محققان در سال‌های اخیر این فرضیه را که گرافن می‌تواند ماده‌ای بی‌نظیر برای تولید الکترونیک‌های نوری باشد،‌مطرح کرده‌اند اما تاکنون نتوانسته‌بودند این فرضیه را آزمایش کنند زیرا گرافن یک نیمه‌فلز یا نیمه رسانای بدون شکاف است. به بیان دیگر در گرافن هیچ شکاف انرژی میان حالت کم انرژی و پرانرژی وجود ندارد و این به آن معنا است که دانشمندان با استفاده از تکنولوژی‌های موجود قادر به تخمین توانایی‌های گرافن نیستند.

اما محققان دانشگاه باث راهی را برای ارزیابی زمان بازترکیبی در نیمه‌فلزهایی مانند گرافن یافته‌اند. محققان با محاسبه چگونگی حرکت الکترون‌ها در بخش فروسرخ طیف نوری و انتقال آن میان دو حالت کوانتومی توانستند قابلیت گرافن را محاسبه کرده و دریابند سرعت واکنش سوئیچ‌های گرافنی 100 برابر سریعتر از سوئیچ‌های نوری معمولی است.

این یافته جدید می‌تواند درچه‌ای به سوی ارتباطات فوق سریع و اینترنت 100 برابر سریعتر باشد، اما در عین حال قدمی به سوی ساخت لیزر‌های کوانتومی گرافنی است که در زمینه‌های مختلفی از قبیل تشخیص پزشکی، ردیابی گازهای محیطی از راه دور، پرهیز از برخورد و کنترل حرکت خودروها کاربرد داشته باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر